mišek
Uporabnik

Continental EcoContact 3 - žagast profil

Napisal/-a mišek So okt 10, 2009 9:07 pm

Pozdravljeni!

Zadnji teden sem na avtu opazil tuleč zvok. Sprva sem sumil na kak ležaj, ampak mi je bilo čudno, ker je bil zvok konstanten, vožnja v ovinek ni nič vplivala na to.
Danes sem se oglasil k mehaniku, se je peljal pa reče nekam čudno je to, ker je konstanten zvok. Potem pa gre gledat gume in zadnja desna guma ima na bočnicah tak stopničast profil. Ko greš z roko okrog gume se prav zatika in čuti robove. Pri ostalih treh pa tega ni.
Gume so pa Continental EcoContact 3; 165-70-13; leto izdelave: januar 2007. Tretjo sezono jih imam. Kupil pa na Gume-direkt. Profila imajo pa okrog 5,5mm.

Zanima me kako je to mogoče, da se to pojavi na eni gumi? Je to napaka v sami gumi? Ostale so vredu, napumpane so vredu, ni mi jasno kaj je s to gumo.
Vem, da ko sem kupil avto so bile gor ene stare zimske Dunlop gume (na eni osi) in so bile obe žagaste in je avto zaradi tega prav poskakoval pri hitrosti nad 120km/h. So bile obe iste, tu pa zdaj samo ena. :?

Pa tudi na splošno so me zdaj te gume malo razočarale. Na mokri cesti ni več oprijema, kot bi moral bit, če malo bolj na ostro zavijem začne kar prvi del ven vlečt :? Pa tak so jih hvalili na testih, pa klinac zdaj ne vem, če je kaj dosti boljša kot kaka Sava :roll:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 11, 2009 11:11 am

Si poizkusil zamenjati gumo z drugo?

Sam sem imel enake gume kot ti in sem bil z njimi zadovoljen.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 11, 2009 1:55 pm

Jaz mam tak model samo serie 2 letnik 2005 pa 205 širne na 15 col hmm letijo in držijo se ko lim preverjeno na 152KM V razred do 240kmh :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 11, 2009 5:57 pm

Najbrž je mal sfaljena optika na tistem kolesu zdaj je pa odvisno od avta al se da štelat al ne oz. od majstra ki dala na optiki kok je sposoben.

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Ne okt 11, 2009 6:14 pm

nekaj je mogoče narobe iz desnim kolesom

drugače je pa to pogosti pojav pri pnevmatikah,problem je v tem ker se sprednje gume obrabljajo seveda če je prednji pogon zadnje se pa samo vrtijo in bremzajo tako da pride do tega da so stopničaste

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne okt 11, 2009 6:50 pm

Avto je Clio 2, gume pa drugače rotiram, tako da ta, ki je sedaj stopničasta je bila lani spredaj. Zvok, ki sem ga omenil pa sem opazil kak teden nazaj.
Mehanik je tudi rekel, da naj probam dat rezervo gor pa bom takoj videl, če je to to.
Samo ne vem, če bom šel to delat. Se mi škoda zdi zdaj za brezveze it rezervo gor dajat, ki je še povsem nerablena ;) Sej čez en mesec bodo tako šle zimske gor pa bom takrat videl razliko.
Kaj pa drugače če bit narobe s kolesom, da bi se naredila stopničasta guma? Pri tem Cliotu tako nimaš kaj štelat, vsaj meni se tako zdi, da s premo nimaš kaj naredit.
A je kaka možnost, da se potem ta guma, ki bo drugo leto spet spredaj na kak način sama popravi :?:

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne okt 11, 2009 6:55 pm

mišek je napisal/-a:Avto je Clio 2, gume pa drugače rotiram, tako da ta, ki je sedaj stopničasta je bila lani spredaj. Zvok, ki sem ga omenil pa sem opazil kak teden nazaj.
Mehanik je tudi rekel, da naj probam dat rezervo gor pa bom takoj videl, če je to to.
Samo ne vem, če bom šel to delat. Se mi škoda zdi zdaj za brezveze it rezervo gor dajat, ki je še povsem nerablena ;) Sej čez en mesec bodo tako šle zimske gor pa bom takrat videl razliko.
Kaj pa drugače če bit narobe s kolesom, da bi se naredila stopničasta guma? Pri tem Cliotu tako nimaš kaj štelat, vsaj meni se tako zdi, da s premo nimaš kaj naredit.
A je kaka možnost, da se potem ta guma, ki bo drugo leto spet spredaj na kak način sama popravi :?:

Zakaj ti je pa škoda rezerve? Saj je s tem ne boš popolnoma uničil. Za rezervno kolo bo še vedno dobra.

Možno res da je tako, kot je romanll napisal. Poglej če ti slučajno na tem kolesu zavora prijemlje. Mogoče ti ročna ne spusti popolnoma.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 12, 2009 8:22 am

Sem nalašč danes zjutraj po vožnji na šiht, potem na park placu probal temperaturo zavornih bobnov. Ker pač ni bilo nekega zaviranja sta bila oba bobna hladna.
Po tem sklepam, da zavore ne blokirajo.
No sej mogoče bom pa res se kdaj spravil pa bom probal s rezervno gumo.
Tist, ko je nekdo omenil, da saj ne bom uničil rezerve s tem, če jo bom dal gor; nisem to mislil, samo pač zdaj je kolo nerableno, lepo se sveti :) potem pa ne bo več. Zato bi mogoče raje počakal še ta mesec, ker potem grejo itak zimske gume gor.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po okt 12, 2009 12:16 pm

Zato bi mogoče raje počakal še ta mesec, ker potem grejo itak zimske gume gor.

Fant kar pohiti snežilo je že :D :shock: jaz šibam jutri za vsak slučaj pa še temp. je pod 9C+ že :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 12, 2009 2:56 pm

Takšne lahko ratajo gume tudi kadar so amortizerji slabi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po okt 12, 2009 3:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Takšne lahko ratajo gume tudi kadar so amortizerji slabi.

Če je pa to možno resno misli tudi vzrok pol jih ima tu pri nas veliko slabe amortizerje, živim glih ob glavni cesti pa slišim kako jim gume dobesedno žagajo ;) guguggu se sliš čist tko :D

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 12, 2009 6:31 pm

Ne, ne amortizerje lani menjal.
Zdej, da se vreme zrihta (da ne bo dežja) bom res dal rezervo gor, da vidim, če je to to. Ker tak čudno tuli, kot bi poslušal Lado Nivo, ko ji diferenciali pojejo.
Sej, če je to res zaradi te gume se ne bom sekiral, naj poje, če ji paše. Stran brž, da je ne grem metat, še more dve leti zdržat.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 15, 2009 10:26 am

No meni od včeraj naprej več ne tuli. Bil je pa kriv zadnji levi kolesni ležaj, tisti za katerega bi si najmanj mislil. Je že bil menjan pred 36.000km. Prekleman klump.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če okt 15, 2009 6:27 pm

mišek je napisal/-a:No meni od včeraj naprej več ne tuli. Bil je pa kriv zadnji levi kolesni ležaj, tisti za katerega bi si najmanj mislil. Je že bil menjan pred 36.000km. Prekleman klump.

Kaj nisi rekel da imaš na zadnji desni gumi žagast profil.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 16, 2009 10:30 am

denko4 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:No meni od včeraj naprej več ne tuli. Bil je pa kriv zadnji levi kolesni ležaj, tisti za katerega bi si najmanj mislil. Je že bil menjan pred 36.000km. Prekleman klump.

Kaj nisi rekel da imaš na zadnji desni gumi žagast profil.

Ja sej nekaj je žagast, ampak, ko sem kolo dol vzel, da sem dal rezervo gor se mi je takoj zdelo, da zaradi tega ne more tako tulit. Ko sem se z rezervo peljal se je pa tudi to pokazalo, ker od začetka se mi je zdelo, da malo bolje potem pa je spet začelo tulit. Sem se kar obrnil nazaj v garažo dal staro kolo nazaj pa ga vzdignil na levi strani, obrnil kolo pa je bilo takoj vse jasno.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov