dobovsek
Nov uporabnik

Mnenja

Napisal/-a dobovsek So okt 31, 2009 5:41 pm

Zdravo!

Prosil bi za malo pomoči, namreč odločam se med temi letnimi pnevmatikami pa me zanimajo vaša mnenja, kaj bi vi vzeli;

Falken FK-452 93Y XL
Kumho ECSTA SPT KU31 93Y XL BSW
Vredestein Ultrac Sessanta FSL

Gre se pa za dimenzijo 245 35 19, original pa imam 225 55 16
Hvala za vaša mnenja

Morda le še to.... V kalkulatorjih pnevmatik sem izračunal, če bi dal npr 235 ali 255 širino, da je odstopanja 1 %, kar naj bi bilo še dopustno...je še kaka druga posebnost glede teh razlik?
:roll:

Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So okt 31, 2009 8:03 pm

Odvisno je kaj si želiš :
Opredeli naslednje :
1. Kakšen avtomobil imaš?
2. Koliko si pripravljen odšet za gumo
3. Greš občasno na grobnik ali voziš turistično.

Vredestein je najbolj erotična, Falken najbolj poceni, Kumho pa precej boljša kot marsikateri misli.

Srečno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So okt 31, 2009 8:13 pm

Glede na to da kupuješ pnevmatike 245in 19 col, sklepam da nisi dal za avtomobil samo 1000 eurou.
Sepravi daj za komplet okoli 600 evrov, in nimaš kaj falit, neglede na znamko. Če je za avtomobil, pa imej še za pnevmatike. Če pa ni, pa prodaj vse skupaj, in kupi čenejši avtomobil in bojo tudi pnevmatike ceneje :?: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So okt 31, 2009 9:35 pm

Kumho ECSTA SPT KU31 sem imel čast voziti za par mesecv na avtu v 16" colski dimenziji.
To je noro dobra guma!!!
Ziher nakup in nimaš kaj faliti.

To pa je zanimivo:
http://www.youtube.com/watch?v=KyWMTiXPbLQ

lp.

--
edit mactron: nauci se uporabljati gumb uredi :idea:

dobovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a dobovsek So okt 31, 2009 10:32 pm

lancia hf je napisal/-a:Glede na to da kupuješ pnevmatike 245in 19 col, sklepam da nisi dal za avtomobil samo 1000 eurou.
Sepravi daj za komplet okoli 600 evrov, in nimaš kaj falit, neglede na znamko. Če je za avtomobil, pa imej še za pnevmatike. Če pa ni, pa prodaj vse skupaj, in kupi čenejši avtomobil in bojo tudi pnevmatike ceneje :?: ;)

ti si pa pojedel pamet celga sveta očitno?
Vse naštete pridejo krepko čez 600...tko da...

simply je napisal/-a:Odvisno je kaj si želiš :
Opredeli naslednje :
1. Kakšen avtomobil imaš?
2. Koliko si pripravljen odšet za gumo
3. Greš občasno na grobnik ali voziš turistično.

Vredestein je najbolj erotična, Falken najbolj poceni, Kumho pa precej boljša kot marsikateri misli.
Srečno.

1. Audi A6 avant quattro
2. Ne gre toliko za denar..bolj sem gledal teste
3. Na Grobnik ne hodim :P , vozim pa kakor me prime :oops: , sem pa že iz faze norenja

Gledal sem tudi Bridgestone Potenzo..s katerimi sem imel dobre izkušnje. Sedaj pa imam Dunlop pa nisem zadovoljen
Sem pa najbolj zagret za Kumho, ker sem z zimskimi izredno zadovoljen

Hvala in lp
Zadnjič spremenil dobovsek, dne So okt 31, 2009 10:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So okt 31, 2009 11:14 pm

No in kje si potem našel problem :?: saj za pnevmatike vrednosti 600 + bi se moral avtomobil držati ceste kot vlak na tirih. Drugače (pardon izrazu) pa bolje da vse skupaj zakuriš. Boš prišparal nekomu življenje, in sebi pretiran nepotreben strošek :?

dobovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a dobovsek So okt 31, 2009 11:17 pm

lancia hf je napisal/-a:No in kje si potem našel problem :?: saj za pnevmatike vrednosti 600 + bi se moral avtomobil držati ceste kot vlak na tirih. Drugače (pardon izrazu) pa bolje da vse skupaj zakuriš. Boš prišparal nekomu življenje, in sebi pretiran nepotreben strošek :?

No to se pa že lepše "bere"

brez zamere

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So okt 31, 2009 11:42 pm

dobovsek je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:No in kje si potem našel problem :?: saj za pnevmatike vrednosti 600 + bi se moral avtomobil držati ceste kot vlak na tirih. Drugače (pardon izrazu) pa bolje da vse skupaj zakuriš. Boš prišparal nekomu življenje, in sebi pretiran nepotreben strošek :?

brez zamere

lp

Saj ni nobene zamire ;) ker vidim da si kar realno ceno zastavil za pnevmatike :tomidelej: In glede na to da si "nov" na forumu, boš dostikrat bral, da za avtomobil dajo nekateri 10000e+ pa super-druper diske+ploščice, in potem bi pa najraje Srbske Tigar pnevmatike montiral, samo da bo čim ceneje :jao: :bonk

dobovsek
Nov uporabnik

Napisal/-a dobovsek Ne nov 01, 2009 12:13 am

lancia hf je napisal/-a:
dobovsek je napisal/-a:

brez zamere

lp

Saj ni nobene zamire ;) ker vidim da si kar realno ceno zastavil za pnevmatike :tomidelej: In glede na to da si "nov" na forumu, boš dostikrat bral, da za avtomobil dajo nekateri 10000e+ pa super-druper diske+ploščice, in potem bi pa najraje Srbske Tigar pnevmatike montiral, samo da bo čim ceneje :jao: :bonk

Ma v bistvu se res ne gre tolk za denar...no če se kaj pršpara ni nič narobe..ampak kot pravim...imam Dunlop, ki naj bi bil super duper pa sem razočaran nad njimi...
Ima pa vsak svoje izkušnje in nasveti so dobrodošli

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 01, 2009 7:33 pm

Poizkusi Kumho, seveda pa je Potenza predvsem v mokrem boljša, če ti le cenovno ni predraga.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne nov 01, 2009 7:40 pm

jest mam falkence pa sm ful zazovoljen tako v suhem kot v mokrem pa vozm kr mal bol na grobo

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K So nov 07, 2009 9:34 pm

Pozdravljeni,

Bom kar tukaj vprašu. :)

Rabu bi par nasvetu kašne letne gume kupit, v mislih sem imel Bridgestone, Michelin, Goodyear mogoče......dimezija 225/45 R18. Vožnja je dinamična.
Res bi rabu malo pomoči.

Hvala in Lp ;)
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Re: Mnenja

Napisal/-a el_diablo So nov 07, 2009 9:52 pm

dobovsek je napisal/-a:V kalkulatorjih pnevmatik sem izračunal, če bi dal npr 235 ali 255 širino, da je odstopanja 1 %, kar naj bi bilo še dopustno...je še kaka druga posebnost glede teh razlik?
:roll:

Lp

je.verjetno bo treba homologirat,ker vseh teh širin zihr nimaš vpisani.

kar se gum tiče,jst mam kumho in sem bil res presenečen nad kakovostjo,glede na to na je bila skoraj enkrat cenejša kot gume "top" znamk
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov