marko21 je napisal/-a:malo si bom sposodil to temo, če dovoliš
Ali je res tako kot pravijo, da je ''zelo nevarno'' imeti različne pnevmatike zadaj kot spredaj? Sicer pravijo, da more biti bolša guma zadaj in neko pravilo 4x4x4 (4 enake, vsaj 4mm, za zadnjo 4 pa nevem:D).
Sam mam sicer sprednje nove gume, zadnje so pa stare cca. 3 lete.
marko21 je napisal/-a:Ali je res tako kot pravijo, da je ''zelo nevarno'' imeti različne pnevmatike zadaj kot spredaj?
MicKY je napisal/-a:Najprej lep pozdrav sem.
Lani sem kupil 4 komade Goodyear Eagle NCT5 dimenzij 195/55 R15 za mojega Cliota. Ker sem sprednji par gum že zvozil (dobrih 40k km), morem seveda kupit nove. Zadnje pa so še čisto v redu.
Sedaj pa me zanima, ali morem imet na avtu vse štiri gume enak model/profil/karkoli, ali so lahko sprednje drugačne od zadnjih, vendar enakih dimenzij?
speedfreak je napisal/-a:MicKY je napisal/-a:Najprej lep pozdrav sem.
Lani sem kupil 4 komade Goodyear Eagle NCT5 dimenzij 195/55 R15 za mojega Cliota. Ker sem sprednji par gum že zvozil (dobrih 40k km), morem seveda kupit nove. Zadnje pa so še čisto v redu.
Sedaj pa me zanima, ali morem imet na avtu vse štiri gume enak model/profil/karkoli, ali so lahko sprednje drugačne od zadnjih, vendar enakih dimenzij?
Nekam čudna dimenzija je tole za cliota
Vrž te gume v smeti ker so zanič.
Če že kupuješ dve, jih daj zadaj, kupi pa karkoli, ni potrebe da je ista znamka, samo da je ista dimenzija.konec koncev je nct5 star model, mogoče se ga niti ne dobi več
MicKY je napisal/-a:Najprej lep pozdrav sem.
tk2398 je napisal/-a:Še mene nekaj zanima na to temo. Ali nam morda zakon ZVCP prepoveduje, da imamo na eni osi pnevmatiki z različno globino profila? Torej pnevmatiki načelona enaki, samo da je ena nova, ena pa 1/2 izrabljena?
denko4 je napisal/-a:Kolikor vem morajo imeti vse 4 pač toliko profila, kot je to dovoljeno za ta letni čas. Saj ti tudi datuma izdelave ne gre nihče gledati, pa je po eni strani bolj pomemben, kot pa globina profila.
monster_d je napisal/-a:če maš prednji pogon boljše gume definitivno spredaj, če maš zadnjiga pa zadaj.
tk2398 je napisal/-a:denko4 je napisal/-a:Kolikor vem morajo imeti vse 4 pač toliko profila, kot je to dovoljeno za ta letni čas. Saj ti tudi datuma izdelave ne gre nihče gledati, pa je po eni strani bolj pomemben, kot pa globina profila.
Torej, vse 4 morejo imet več kot 2mm profila in na eni osi more bit enak profil (glede na obliko) ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost