Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Sr mar 24, 2010 5:14 pm

Evo eno stran s pocen gumami, pa glih zame dimenzijo majo v akciji Bridgestone Potenza:D

http://www.gume-ekspres.si/
Leva, desna, pazi KURNIK!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 24, 2010 7:05 pm

BBS je napisal/-a:
scirocco12 je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Koliko maš vreden avto? :twisted:

x2

Koliko se ti ceniš? Če se do 1000€, je nakup gum priznanega proizvajalca res nesmotrn..

Ne glejte koliko je vreden avto, mislim da je voznikovo življenje in življenja od ostalih udeležencev dosti velik razlog, da se dajo na vozilo ustrezno kakovostne gume. Boljše eno colo manjše pnevmatike, pa kvalitetnejše gume dati gor, kot pa se preseravat z nevem kakšno colo potem pa guma gor, ki ni vredna tega naziva in takih gum je na pretek. Poznam ljudi, ki dajejo na vozila nalite gume, pa še profil dodatno poglobljen a na drugi strani zapravljajo za vse možne traparije.

Ne šparajte na stvareh, ki vam oziroma nam rešijo življenje! :idea:

Pomoje ljudje šparajo na gumah zato, ker ko daš neke gume na avto, isto izgledajo Good Year, Nankang ali pa Maloya. Slaba guma se pokaže šele pri močnem bremzanju, ostrem zavijanju ali pa po mokrem. Ljudje se ne zavedajo posledic. Se mora najprej nekaj zgodit, da se lahko kupi boljše gume.

MALOYA so drugače dobre gume, daleč od tega kitajskega sranja, so kr nekje v rangu fulde ipd...v določenih pogledih celo zelo dobre, z ostalim se pa strinjam, guma dam vedno vsaj povprečne ( odvisno od vožnje in avta ) neke priznane znamke, ne pa kitajsko plastiko.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 24, 2010 7:15 pm

prasec je napisal/-a:Evo eno stran s pocen gumami, pa glih zame dimenzijo majo v akciji Bridgestone Potenza:D

Svoje gume sem dobil 8€ ceneje po komadu, kot je na tej strani. Ravno tako iz SLO prek spleta.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr mar 24, 2010 8:58 pm

Firediver je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:

x2

Koliko se ti ceniš? Če se do 1000€, je nakup gum priznanega proizvajalca res nesmotrn..

Ne razumem kaj misliš z tem povedat :ue
Jaz osebno sem dal za gume več , kot nekateri za celi avto ;)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Sr mar 24, 2010 9:04 pm

AgitatoR je napisal/-a:
prasec je napisal/-a:Evo eno stran s pocen gumami, pa glih zame dimenzijo majo v akciji Bridgestone Potenza:D

Svoje gume sem dobil 8€ ceneje po komadu, kot je na tej strani. Ravno tako iz SLO prek spleta.

Jah zame dimenzija je lih v akciji:D

Sicer bi pa malinovc lohk povedu kero dimenzijo rab, mu lahko kdo kakšne rabljene zrihta.
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr mar 24, 2010 9:43 pm

sem že enkrat pisal na forumu za standardne gume 195/65R15 in 205/55R16, da se na netu najde najbolj priznane firme (ene izmed njih) nekje na akciji in tista cena je bila vedno do sedaj manj kot 25% višja kot kitajske čunga-lunga gume pri popoldancih z visokimi maržami.
torej? ne glede na to, da se nek ata vozi 2km na dan s povprečno hitrostjo 12km/h mu lahko samo enkrat skoči otrok na cesto v mokrem in bo imel 40% večjo zavorno pot (se je dogajalo na testih) in bo zaznamovan za celo življenje. to pa zato, ker se mu neda prečekirati neta, vprašati vnuka za to ampak raje se vsede in zapelje k popoldancu, ki mu naloži kilo dreka v mozak in mu da neko brozgo zvano kava za poplaknit okus in je vesel ko radio, da ima nove gume. makar da so že 3. nalite čurli murli čang šlank.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če mar 25, 2010 5:23 am

blackmagic je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:

x2

Mišljeno je bilo tako, da pač primerjaš "vrednost" sebe in ceno gum, od katerih kvalitete si ti neposredno odvisen..
Drugače pa mi je nekoč - sicer dolgoletni motorist pri nakupu motoristične opreme - svetoval: "Kupi najboljše, kar premore tvoja denarnica.."
Človek brez problema, to strašna je stvar!

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Če mar 25, 2010 8:38 am

MatejW je napisal/-a:
r3vo je napisal/-a:300€ za komad? Pa sej človek sploh ni nič napisal za kakšno dimenzijo gre ti pa se o nekih 300€ po komadu pogovarjaš iz lufta...

Te pa 1x drazje, kot neke poceni gume...
Ce npr. pride set slabih 200, bos moral za kvalitetne odstet 400. Bolsa primerjava?

Bolje, bolje

:)

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če mar 25, 2010 9:00 am

Firediver je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:
lexus02 je napisal/-a:

x2

Mišljeno je bilo tako, da pač primerjaš "vrednost" sebe in ceno gum, od katerih kvalitete si ti neposredno odvisen..
Drugače pa mi je nekoč - sicer dolgoletni motorist pri nakupu motoristične opreme - svetoval: "Kupi najboljše, kar premore tvoja denarnica.."

Saj sam mislila enako. :tomidelej: . Jaz sem pač dal za primer avto. Ker v večini primerov zaradi gum nastrada avto. So pa na žalost tudi nesreče z hujšim koncem.
Tem čunga lunga firmam bi morali prepovedati prodajo ampak so očitno dovolj močne, da uspejo na evropskem trgu.
:?
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 25, 2010 9:14 am

Jerch_ je napisal/-a:torej? ne glede na to, da se nek ata vozi 2km na dan s povprečno hitrostjo 12km/h mu lahko samo enkrat skoči otrok na cesto v mokrem in bo imel 40% večjo zavorno pot (se je dogajalo na testih) in bo zaznamovan za celo življenje. to pa zato, ker se mu neda prečekirati neta, vprašati vnuka za to ampak raje se vsede in zapelje k popoldancu, ki mu naloži kilo dreka v mozak in mu da neko brozgo zvano kava za poplaknit okus in je vesel ko radio, da ima nove gume. makar da so že 3. nalite čurli murli čang šlank.

Točno tako. Poleg tega ne vem, zakaj folk kupuje take avte, da potem še za dobre gume nima. Tudi jaz sem eden od tistih, kjer sta oba kompleta gum vredna toliko kot je tržna vrednost avta, pa mi ni za to nič žal. Poleg tega ni treba kupiti najdražjih ampak pač ene od najboljših na recimo ADAC testu. Recimo v mojem primeru sem vzel UG7+ za zimske in Fuldo EcoControl. Vse skupaj je stalo dobrih 400€ (13 col pač ;) ), pa imam gume, na katere se lahko zanesem.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov