kaj se namaže na stičišče feltne in nosilca za kolo (pesto), da se zadevi ne "zlimata" skupaj?
Lani jeseni sem moral dat dol Alu feltne, pa je imel vulkanizer težko delo, da je kolesa dol spravil - zadeva se je tako močno zalimala, da je moral z kladivom/macolo usekat po feltnah.
Nato je s krtačo očistil belo-rumeno nesnago in z neko bronzo namazal. Kaj je to, kje se dobi, kaj priporočate? Eni namažejo tudi z mastjo, sam jaz to raje nebi v blizini zavor...
to ne rabiš nič mazat. fajn brcneš v gumo in to je to. če ne pa večkrat iz vsake strani. bo že spustila. zategneš pa toliko kolkor lahko za roko pa navadno račno (brez podalškov). bo čisto dovolj. jaz sem jih že par 100 tko, pa se še en ni odšraufal.
da ne bi kdo slučajno hodil pa skakal po račni ko o zategval. tisto ko zacvili je že preveč.
ponekod se šraufi mažejo ponekod ne. mislim da se pri vag nikoli ne mažejo.
je pa tko, pri vag se zateguje se mi zdi na okol 12 kil, medtem ko pri renaultu pa na 19 nekateri modeli, mislim da.
fajn je pogledat v avodila če že delaš z moment ključem. si pa lahko brez skrbi da boš šrauf odtrgal če ne boš skakal po njem.