Napisal/-a Loops Sr apr 07, 2010 8:02 pm
Za Michelinko ne morem rečt(mel pred leti samo energy saver),sam za potenzo re 050 pa vse pohvale,v suhem je ubijalska,v mokrem se tut najboljš obnese od vseh do zdaj.Obraba pa tut ni kaj posebnega,no vsaj prvo sezono ne.
Vsekakor kar se lege tiče,le 2-3 sem jo uspel pognat do take mere,da me je opozorila("opa bolj polako"),v večini se drži ko pra****,sem prej js cviknil kot pa bi jo nonstop terel na robu zmogljivosti.
Je pa res guma v večini ne kaže znakov,da je obremenjena,in v bistvu delaš neke hude podvige čez ovinke,na kar ti volan ne daje te informacije,vse zgleda kot da voziš ravno ni nobene frke za gumo,preden pa prekoračiš njeno mejo,pa imaš pred tem le manjše opozorilo na volanu,da bo zgubila oprijem.
Za mene je ful gut guma od vseh mi je najboljša,pa čeprav večino ne veš kje na lestvici oprijema si oz, kdaj boš pri max sposobnosti.Kar daje nek adrenalin zaradi nezmožnosti definiranja samega stanja vožje,ni pa frke ker preden zgubi grip itak na rahlo opozotri.Itak pa meja zmogljivosti pa je zelo,zelo,.. visoka.
Na kar pri kakšnih Mischelinkah,si kr vedu kdaj guma koristi grip,in si ga komot z gasom kontroliral,sam meja ni bla tok visoka.
Continentalke SP2 pa so ble tut kr 3/4 neutralne zadnjo četrtino pa si dobival informacije kaj se z njo dogaja,samo od BS re 050 so slabše držale.
Pa tut Continentalke nekak niso mele tak zlo specifičeno informacijo na volanu kdaj pride max,rečimo cca 10% pred koncem si imel nekak isti filing kaj se dogaja z gumo in si ga pogosteje prekoračo.Kar mi je nekak najbol minus guma od teh treh gum,ker je informacija proti koncu najbolj nejasna,al pa sem sam js ne mel tok naštudirano.
Čeprav tele športne mišelinke ne poznam,dajem glas za potenzo re 050.Ker tole ne more razočarat,teško vrjamem.Res zelo se drži ceste,nimaš problemov,dokler ne opozori ni panike z dodajanjem zavoja in plina,ko opozori veš kje si,zame je gut to.