Danes zjutraj se je očetu pripetila " majhna " nezgoda. Na nekem ozkem delu ceste se je srečal z drugim vozilom in ker je bilo za oba preozko je pač odreagiral tako, da je zapeljal na rob cestišča. Ker pa je tam še vedno odpadno listje in blato pod njim pa ostro kamenje je obe desne pnevmatike razcefral . Seveda sta neuporabne.
Ker seveda vsak dan rabi avto je takoj poklical avto vleko in avto odpeljal, da vulkanizerja.
Kupiti je moral seveda štiri nove gume, ker so bile prejšne tako tako z profilom in ni razkiral, da bi imel dve slabi in dve novi gumi na avtu.
Seveda me je poklical in vprašal kaj naj vzame za ene gume.Ko sem mu povedal katere in na kaj naj pazi ( datum izdelave ) je zadevo uredil in se pripeljal domov.
Prej je imel michelin 225/45 17 94w extra load. Seveda vulkanizerji niso očitno pazili kakor tudi oče ne in so mu dali gume 225/45 17 91Y.
No seveda ta nova guma ni combi oz. extra laod kar mora sharan imeti.
Zdej pa me zanima kakšna je razlika med 94w (prejšne) in 91Y (nove). predvidevam, da v nosilnosti. Če se motim me popravite. In seveda kaj narediti v tem primeru: se vrniti nazaj in zahtevati ojačano pnumatiko ( seveda proti doplačilu ) ali pustiti vse skupaj. Ne vem tudi ali so lahko kakršni koli problemi pri registraciji, policiji oz. ob morebitni nesreči in teženju zavarovalnice ( itak lopovi ).
Mi je kar nerodno, ker sem se toliko razpisal

Hvala in lep dan še naprej.
King1