Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Zanimiva reportaža pnevmatik

Napisal/-a lancia hf Če apr 15, 2010 6:59 pm

Zanimivo za pogledat, upam, da ni že kje ta link.

http://poptv.si/multimedia/preverjeno-kaj-je-pokazal-test-pnevmatik-2.html
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če apr 15, 2010 7:15 pm

Z enakimi avtomobili? :) haha, novinarka :)

Eno je A6, eno A4. Na enem so letne gume, na drugem zimske. In potem primerjajo . Zelo zanimivo ja :)
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 7:29 pm

Ta je pa dobra ja! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če apr 15, 2010 7:32 pm

Neki profesionalni inštruktorji varne vožnje pa to delajo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 15, 2010 7:38 pm

Pomoje je bil bolj problem v novinarjih, napačno interpretirane pametne izjave lahko izpadejo zelo neumne...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Če apr 15, 2010 7:43 pm

Men je pa najbol všeč primerjava policista...tisto o čevljih :lol:
Sam ne se kregat :P

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe apr 16, 2010 10:29 am

soso je napisal/-a:Z enakimi avtomobili? :) haha, novinarka :)

Eno je A6, eno A4. Na enem so letne gume, na drugem zimske. In potem primerjajo . Zelo zanimivo ja :)
Lp

Čeprav vozilo lahko ima vpliv, pa IMHO ni tako pomembno.

Primer: 1 leto star Lexus (oprema nema što nema) z zlizanimi gumami in več kot 8 let star Polo (še brez ABS) z relativno novimi.

Kaj meniš, s katerim se je na poligonu bolje izogibalo oviram?
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Pe apr 16, 2010 11:15 am

Pa nemorjo take primerjave delat ?! Dobra primerjava bi bila dva enaka avta .. edn z novimi letnimi gumami .. drugi pa z slabimi .. to je pravicen test ..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe apr 16, 2010 6:18 pm

en3rgie je napisal/-a:Pa nemorjo take primerjave delat ?! Dobra primerjava bi bila dva enaka avta .. edn z novimi letnimi gumami .. drugi pa z slabimi .. to je pravicen test ..

In potem misliš, da bi odkril kašno vodo ?
Res pa, da bi bilo mogoče 10% odstopanja, kar je pa še vedno katastrofa. Predvsem se mi dopade, za kaj vse imajo nekateri "denar" Za gume pa zmanka :jao:
Jaz sem vse skupaj bolj na tak način razumel to objavo. In še zelo lepo je razloženo kje je poanta ABS-a
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So apr 17, 2010 8:19 am

Na pnevmatike marsikaj vpliva (starost, enakomirna-neenakomirna obraba, tlak, prevoženi kilometri s pnevmatikami, znamka gume, majhne razpoke med profili, kolk profila ima guma....itd).

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 19, 2010 11:43 am

Sej če bi avtu z dobrimi gumami tako spodnesli zadek kot avtu z slabimi, ga tudi nebi ulovil. Ma dobro, so hoteli povedat bistvo, kar je prav. In vse pohvale, ko so končno omenili tudi starost pnevmatik in ne samo globino. Res presenečen. In kako je policaj na posnetku lepo na sredini meril profil. Zakaj imam občutek, ko ne bo kamer zraven, da bo rinil s tistim indikatorjem proti robu gume :roll: Ah jaa....
SlikaSlika

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Po apr 19, 2010 1:18 pm

No vsaj slabse pnevmatike so dali na lazji avto v tem primeru A4, da ga ne bi ob zdrzsu nosilo se bolj kot bi A6 s slabimi pnevmatikami -> Dobrim pnevmatikam pa otezili delo s tezjim vozilom (A6). Mislim da test ni tolko ne-fer.

LP

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 19, 2010 1:23 pm

X-Hair je napisal/-a:Sej če bi avtu z dobrimi gumami tako spodnesli zadek kot avtu z slabimi, ga tudi nebi ulovil. Ma dobro, so hoteli povedat bistvo, kar je prav. In vse pohvale, ko so končno omenili tudi starost pnevmatik in ne samo globino. Res presenečen. In kako je policaj na posnetku lepo na sredini meril profil. Zakaj imam občutek, ko ne bo kamer zraven, da bo rinil s tistim indikatorjem proti robu gume :roll: Ah jaa....

x2

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po apr 19, 2010 4:01 pm

Mene pa zanima, kaj se vam zdi, ali je policaj ustavljal na pravilnem mestu ker je moral voznik zapeljati čez polno črto?

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 19, 2010 4:20 pm

combe je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj se vam zdi, ali je policaj ustavljal na pravilnem mestu ker je moral voznik zapeljati čez polno črto?

lp

Žal lahko.....saj imajo za nemoteno kontrolo vsa pooblastila. Mene je recimo ustavil prek polne črte z dokaj nevarnim zaviranjem v križišču.....odgovor....če ne bi divjal te ne bi ustavil :?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 5:13 pm

lisko je napisal/-a:
combe je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj se vam zdi, ali je policaj ustavljal na pravilnem mestu ker je moral voznik zapeljati čez polno črto?

lp

Žal lahko.....saj imajo za nemoteno kontrolo vsa pooblastila. Mene je recimo ustavil prek polne črte z dokaj nevarnim zaviranjem v križišču.....odgovor....če ne bi divjal te ne bi ustavil :?

Ne vem koliko imajo pooblastil, ustavljajo pa kjerkoli se jim zazdi. Tudi iz druge strani ceste in pričakujejo, da zapelješ na nespluženo busno. V Beli krajni je izredno popularno tudi stat v popolni temi z ugasnjenimi lučmi, brez odsevnega jopiča in po možnosti še s skritim avtom! :roll: Če me pa na take in podobne načine ustavljajo, lepo zapeljem čisto ob rob ceste, pa naj frajer ponoči neosvetljen na cesti stoji, če že izigrava kavboja! Čedalje bolj nemogoče je, kaj vse si privoščijo! :evil:
Slika

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po apr 19, 2010 5:45 pm

Sem videl ravno na tem poligonu Porscheje, ki so imeli dobre gume in vsa možna pomagala, pa so se obračali. Sem pa videl tudi porscheje brez el. pomagal pa so lepo zvozili. Skratka, zelo pomembna je tudi reakcija voznika. In tukaj je voznik s slabimi gumami ob tem, ko mu je avto začelo zanašati stopil na zavoro in naredil usodno napako, saj je kolesa zablokiralo in avto je postal nevodljiv. Po možnosti je imel še izklopljen ABS in ESP.

Se pa strinjam, da so gume zelo pomembne v vsakem primeru...

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po apr 19, 2010 7:32 pm

Kar se gum tiče, sem še posebej dobro občutil na skuterju, ko sem imel manj kot 1 mm profila in mi je zadek v vsakem ovinku odnašalo. Sedaj z novimi polagam kot Rossi. :D

off:V tistem krožnem na posnetku, kjer stojijo policaji ni 20 ljudi v mestu, ki bi ga znali pravilno zvoziti.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po apr 19, 2010 7:47 pm

X-Hair je napisal/-a:Sej če bi avtu z dobrimi gumami tako spodnesli zadek kot avtu z slabimi, ga tudi nebi ulovil. Ma dobro, so hoteli povedat bistvo, kar je prav. In vse pohvale, ko so končno omenili tudi starost pnevmatik in ne samo globino. Res presenečen. In kako je policaj na posnetku lepo na sredini meril profil. Zakaj imam občutek, ko ne bo kamer zraven, da bo rinil s tistim indikatorjem proti robu gume :roll: Ah jaa....

In točno tako bo...potem ti pa pametuje nekaj ... škoda besed. Sem samo čakal kdaj bo kamera pokazala ko gume pregledujejo ... joj vse bi dal da bi na robu gledal profil :lol:

Sicer pa tale prispevek je malo napihnjen in to ne samo malo, ampak če napihnejo vse ostalo zakaj še ne to, mogoče se pa kakšen človek odloči za nakup novih gum ko je videl kaj se ti lahko naredi. Večina slovencev tako ali tako verjame vsemu kar povejo na televiziji, pa tudi če bi povedali da se bomo jutri lansirali na mars bi verjetli. Bi že zastave izobešali...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita To apr 20, 2010 9:05 am

Meni je bilo najbolj zgrešeno, ker so imeli za primerjalni test 2 različni pnevmatiki...eno zimsko in eno letno.... to res ni smiselno....ob isti temperaturi ti dve pnevmatiki delujeta različno pa četudi sta obe popolnoma novi....kaj šele, da je ena bolj izrabljena kot druga....

Mi pa je všeč, da vsaj malo bolj propagirajo pomembnost pnevmatik. Starost gumje še kako pomemben faktor...tega se ljudje (večina) premalo zavedajo. Po moji oceni bi moral vsak na en hitri tečaj osnovnih lastnosti pnevmatik.

1. Kaj je zimska in kaj letna guma.
2. Kaj za božjo voljo pomeni M+S na gumah. To še danes ne ve polovica ljudi in misli, da je to zimsko-letna guma.
3. Kaj pomeni, če imaš npr. 7 mm profila in je guma stara npr. 8 let....
4.Kaj pomeni na zavorni poti (nujni), če se z zimsko gumo voziš poleti in z letno po zimi.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov