denko4 je napisal/-a:Jaz bi zaradi tako malih kilometrov na leto, predlagal zimske gume celo leto.
denko4 je napisal/-a:Jaz bi zaradi tako malih kilometrov na leto, predlagal zimske gume celo leto.
No, moj oče penzionist z največjim veseljem doma na dvorišču 2x/leto zamenja komplete feltn+gume na 2 avtih. Tako da ni nujno, da je to problem.chan je napisal/-a:Ter nenazadnje (še posebej, če je že globoko v "sivih" letih) nekako ne verjamem, da bi se spravljal sam doma menjavati komplet platišč z gumami.
MBtouran je napisal/-a:Ce nimam 40€ na leto za zamenjavo pnevmatik raje prodam avto.
Ah daj no. Grem stavit, da ima pa večina takih osebkov račun za TV vsaj 20€/mesec. Špara se pri nenujnih rečeh, ne pa pri gumah.pavel je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Ce nimam 40€ na leto za zamenjavo pnevmatik raje prodam avto.
Upam, da to nisi mislil resno![]()
Resno misliš, da med nami ni upokojencev, pa tudi delavcev ali brezposelnih, ki si pri 500€ ali pa še manj plače ali kakšnega drugega nadomestila, ali pa tudi tega ne, brez problema privoščijo 40€ letno za menjavo
gum. Verjemi da so in to ne ravno redki.
Resno misliš, da tisti, ki si pač avto težko privoščijo lahko živijo brez avtomobila, pa čeprav imajo 5 km do službe, 3 km do trgovine ali 10 km do zdravstvenega doma.
Ti pa verjetno živiš v mestu, imaš soliden dohodek, si lahko privoščiš 40€ letno za zamenjavo in imaš avto za zabavo bolj kot iz potrebe si pač to lahko privoščiš. Vesel sem, da si lahko.
lp pavel
kkatarina je napisal/-a:Živjo
moj ata ima 4x4 ignisa (175/65/R14). Letno naredi ca. 10.000km. Vožnja je upokojenska, mal trgovina, pa hribi, makadam, gozdne poti, parkrat na mesec avtocesta 100km... 1xletno morje.
Škoda mi je da daje vsako jesen in spomlad minimalno 20 EUR (razni kuponi) za menjavo vseh 4 pnevmatik. Letno 40 EUR. torej v 4 letih 160 EUR, kar je pa že skoraj en komplet gum. Lokacija je gorenjska.
Ideja je da bi vseskozi imel letne gume gor in jih menjal na ca. 3 do 4 leta.
Vaše mnenje.
Hvala in lp
maniaxxx je napisal/-a:Če takrat, ko pada sneg nima potrebe iti na cesto ( kar verjetno nima) je to dobra ideja, se bo vsaj v dnevih brez snega vozil varno, druga opcija so dobre celoletne. Na zimske poleti naj pozabi.
Za tako uporabo so zimske veliko boljša izbira, če že noče novih dobrih celoletnih.mal trgovina, pa hribi, makadam, gozdne poti, parkrat na mesec avtocesta 100km... 1xletno morje
Lokacija je gorenjska.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov