Danes mi jih je vulkanizer dal na avto vendar brez distančnikov, ker distančniki ne pašejo na accenta. Precej čudno glede na to da ta platišča imajo TUV za moj model in letnik avtomobila. Tule imate slike ker sam ne vem kako bi to stvar opisal.
Distančnik ki sem ga dobil zraven alu platišč in tudi paše na alu platišče.

Distančnik če ga dam na originalno 14 colsko platišče.

Distančnik če ga dam na boben.

Torej distančnik ki sem ga dobil zraven alu platišč ima fi 69 mm. Jaz pa bi rabil zedaj distančnik z zunanjim fi-jem 69 mm in notranjim 54 mm. Torej širina distančnika bi morala biti kar 15 mm. Takšnega pa se verjeno ne da kupit v trgovini in si ga bom moral dati naredit.
Domov sem se tako pripeljal brez distančnikov. Med to vožnjo domov so bile gume neverjetno glasne. Glasne so postale že pri 35 km/h potem pa še zmeraj bolj tako da sem pri 90 km/h komaj slišal radio.
A bi bil lahko razlog v tem ker nimam distančnikov ali pa so te gume na splošno tako glasne. Ko sem prišel domov so bila prednja platišča zelo vroča pa tudi močan vonj po zažgani gumi sem vonjal. Vozil sem se samo 30 km (od vulkanizerja pa do doma), brez močnega zaviranja in s povprečno hitrostjo 60-70 km/h.
A ima kdo kakšno mnenje zakaj so gume tako glasne?