sam me neki zanima.
trenutno mam na cliotu.. gume 185/55/15 in me zanima če bi lahko na obstoječe platišča dal gume 195/50/15, ali morm zamenjati tudi platišča...
hvala za odgovor
lp jan
janchy je napisal/-a:Zdravo, se opravičujem če je bila ta tema že kdaj odprta...![]()
sam me neki zanima.
trenutno mam na cliotu.. gume 185/55/15 in me zanima če bi lahko na obstoječe platišča dal gume 195/50/15, ali morm zamenjati tudi platišča...
hvala za odgovor
lp jan
mimax je napisal/-a:Avto ni tehnično izpraven, ker velikost ne ustreza predpisani. To je pomembno pri zavarovalnicah, policijski kontroli, tehničnem pregledu....
Sicer pa je to zelo smešno, kakšni se vozijo leta z nedovoljenimi dodatki, mene je pa v temi (!) ustavil zaradi zatemnjenih šip, ki jih še nisem imel homologirane (vozil je za mano in se tega spomnil). Zdaj pa razumi če moreš.
Zdravo, se opravičujem če je bila ta tema že kdaj odprta... Confused
sam me neki zanima.
hvala za odgovor
lp jan
mimax je napisal/-a:Res je da so homologacijski kartončki samo pri avtomobilih proizvedenih od 10/1996 dalje, tako da če ga imaš (novejši avto) te lahko zafrkavajo za vsako dimenzijo, če ga nimaš (starejši avto) pa te bolj ali manj pustijo skozi (razen v primeru da je očitno večje platišče in guma).
janchy je napisal/-a:no.name
zanima me če bi lahko dal celo 195/45/15 na te original platišča.a bi to pol že čudn zgledal?(če se sploh da) a je bolš 50 ?
lp jan
janchy je napisal/-a:no.name
zanima me če bi lahko dal celo 195/45/15 na te original platišča.a bi to pol že čudn zgledal?(če se sploh da) a je bolš 50 ?
lp jan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov