slatki11
Nov uporabnik

a je lahko od obrabe ene gume takšno sranje

Napisal/-a slatki11 To apr 19, 2011 8:40 pm

Lep pozdrav

Se opravičujem za naslov, ampak res mi gre ze na živce zadeva.
Vozim 3 BMW - ja 2009 in pred kratkim sem menjal zimske na letne gume in sedaj mi pri nizkih hitrostih dela tk tk tk tk oziroma čuje se da je nekaj narobe z gumo.
Sem bil pr enmu BMW servisu in so rekli, da so zrihtali pa sem šel drugemu in so rekli da je guma navznoter obrabljena.

Prejšnji lastnik je rekel, da bi lahko slabo skladiščili tam ki so bile in da bi bilo potrebno na navo centrirat. Prejšnji servis je rekel, da to ne bi pomagalo ampak samo nove gume. Gume so vožene le 20T kilometrov in sem v dvomih. Volan nič ne trese in potem ne vem če bi bilo centriranje. Gume so runflat 16 colske.

Na izgled se nič ne vidi, jaz pa tudi dvomim, da bi lahko tak ropot (spet tako hudo ni) ampak čutim ob manjših hitrostih in mi je nadležno.

Kaj bi lahko bilo???

Hvala za nasvete. Sem iz Nm in me zanima kje bi bil kak majster da bi takoj vedel kaj se dogaja če bi se peljal sam.

čare
Mojster foruma

Re: a je lahko od obrabe ene gume takšno sranje

Napisal/-a čare To apr 19, 2011 8:41 pm

Kakšen vijak od kolesa kam drsa?? A je kaj v gumi-kak vijak??

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 19, 2011 8:48 pm

z roko narahlo potegni po povrsini gume na notranji strani in na zunanji,ce bos cutil zatikanje potem so gume obrabljene na stopnicko.
mogoce bi pomagalo da bi jih premenjal naprej nazaj.
Ni vse res kar napišem

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To apr 19, 2011 8:55 pm

Jaz bi ti predlagal da greš naredit optiko na avtu ter po potrebi še centrirat gume.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To apr 19, 2011 8:58 pm

Saj, prej so bile zadaj sedaj pa so mi jih dali naprej in je tako sranje oz. na živce mi gre.
Pa saj ni to trabant da bi se tako vozil.
Verjetno je to praksa pri BMW-ih da menjajo naprej od zadaj in obratno, čeprav jaz to ponavadi nisem počel, ampak vseeno če je prejšnji lastnik rekel in vem da mi ne laže da njemu n delalo tako. Mogoče je potem res skladiščenje bilo slabo.
Bom potegnil po gumi, da vidim.Lahko bi bila kakšna stopnička, ampak pri 130 se ne čuti nič in tudi ne trese volan, al pa se to izgubi v obratih.
Kaj mislite???

Hvala

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To apr 19, 2011 9:04 pm

glede na to da so 16" in če maš alu platišča, ti lahko samolepilna utež drsa ob čeljust. Lahko imaš tudi kaj (če ti ne pušča je možen vijak) v gumi, ampak če so pregledali gumo vrjetno ni?!
Preglej še zadnje gume (EDIT: oz zdej jih maš spredaj) po notranji strani, če so obrabljene tak fejst, da ni več profila da bi droti ven pogledali. Če niso, potem obraba ni kriva za tak zvok.
LP Rok

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To apr 19, 2011 9:11 pm

Sem bil pr Avtovalu v Grosuplju in so rekli da je ta zvok zato, ker so prednje gume navznoter obrabljene, ampak ne morejo biti gume od BMW-ja tako sranje da se znucajo že po 20T km. Profila ja še POLNO. A bi mogu it optiko nardit?
Svetujte. Ker kar se tiče menjave je itak mažno sam pr BMW servisih ker ti potem še računalnik naštimajo oz. nekaj povežejo da ti javi če je pritisk slab.
Ni ni da bi škrtaru, ni mi problem denar sam ne da se mi hodit sem ter tja in nben ne odpravi problem,al pa reče da moram nove gume kupit.
Pol bom pa kupu pa bo še vedno isto!!!

Hvala

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To apr 19, 2011 9:44 pm

kak pa veš da je problem v gumi da ni kak zglob če je tktktktktktk.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Sr apr 20, 2011 6:35 am

Grem na AMZS pa da mi tam pregledajo.
Imam izkušnje z njimi in sem zadavoljen.
Naj mi povedo kaj je narobe in bom kupil nove gume, če je to to in nardu optiko da bo ok za vanprej.
Ne želi pa odgovora-verjetno je to, verjetno je ono od strokovnjakov-če bi jaz tako delal bi me že zdavnaj vrgli s službe.

Hvala za nasvete!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr apr 20, 2011 7:40 am

slatki11 je napisal/-a:ne morejo biti gume od BMW-ja tako sranje

:roll:

poglej da niso res bolj stopnickasto odpiljene (tko je blo pri meni). in pol ko jih menjas se ti lahko tkole slisi. po tem ko sem jih malo obrabil je slo normalno naprej.
in najprej najdi enega vulkanizerja ki ti bo znal bolje pogledat stvar
turbo inside

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr apr 20, 2011 7:47 am

ali pa če imaš nekoga ki vozi isto dimenzijo gum oz. platišč, da malo premontiraš da se prepričaš da so to res gume krive

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr apr 20, 2011 7:58 am

al pa rezervno gumo da gor

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Sr apr 20, 2011 8:29 am

Sem bil pri AMZS-ju je gospod pogledal in rekel da je vse ok.
Skritiziral je ker so menjali zadnje naprej in obratno-pravi da si guma zapolni kje je bila itd....
Se je šel peljati in je rekel, da ga čudi da me to moti, ker ko daš na gas se ne sliši.
Vse ostalo je pregledal in rekel da je ok.

Sem šel še enmu vulkanizerju ki sem z leti pri njemu bil zadovoljen.
Je rekel da je to od gume-sva se šla peljat in je rekel, da je to guma, ker je sedaj zadnja spredaj.

Pravi da je škoda nove gume kupit in te čisto dobre(vožene le 20T km) stran vržti.

Naj se vozim še eno sezono pravi, ker je škoda denarja.

Je pa svetoval da premenjam tako kot je bilo prej, ker ne morem izgubiti ničesar-je pa skritiziral tistega ki je to naredil, ker baje ni razlike v profilu ed zadnjimi in sprednjimi.

Bom šel tam kjer si menjali in bom zahteval da mi nazaj zamenjajo brezplačno.

KEr so runflat ne morem menjat povsod ampak moram tam kjer mi lahko naštimajo nazaj za pritisk.

Vsi so rekli da ta šum ne pomeni da je avto kaj manj varen.

Mene moti samo zvok, ker je bedno da voziš BMW-ja in moraš poslušat kaj takega.Res je minimalno, a j*** ga če sem picajzl.

Hvala za nasvete-vam javim kaj bo ko premenjam nazaj!!!

alias
Nov uporabnik

Napisal/-a alias Sr apr 20, 2011 8:45 am

imam na e90 isti problem. zanimivo na zimskih, 5 let starih gumah, ki niso rft tega problema ni bilo. pri premontaži letnih rtf se je pojavil ta zvok. je pač bok rft gume toliko bolj trd, pri navadnih tega mi. po prevoženih 10kkm bom gume zamenjal (naprej - nazaj) in videl kako bo. dolgoročna rešitev: nakup rezervnega kolesa, dvigalke in non-rft gum.

alias
Nov uporabnik

Napisal/-a alias Sr apr 20, 2011 8:53 am

slatki11 je napisal/-a:Ker kar se tiče menjave je itak mažno sam pr BMW servisih ker ti potem še računalnik naštimajo oz. nekaj povežejo da ti javi če je pritisk slab.

Hvala

ah, gume ti zamenja skor vsak vulkanizer, je pa res, da pri rft morta včaih dva zbulat gumo na platišče. kar se tiče pa tlaka, ga pa preko board računalnika resetiraš in se avtomatsko nastavi med vožnjo.

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Sr apr 20, 2011 10:09 am

Lahko, da je na gumi bula, ker jas imam isti problem, ki je nastal, ko sem lani bočno priletel na robnik, v bistvu sem zaspal med vožnjo in sem pri okoli 80km/h pod majhnim kotom podrsal robnik. Sam sem bil mnenja, da je zvita feltna, ker se na gumi nič ne opazi in sem zatorej ko sem menjal jeseni za zimske to feltno zamenjal za rezervno (jeklenke) in problem je bil saj za zimo rešen. Nato sem letos marca zavil k vulkanizerju z lanskimi letnimi gumami, mnenja, da je bil problem na feltni in premontiral gume, ker so seveda po profilu in letih gume še čisto ok, a lej ga huiča, po 20 metrih sem prec pogruntal, da ni bila zjebana feltna, temveč, da se je problem skrival v gumi, ker to z letnimi gumami spet počne. In mi ne preostane nič drugega ali da požrem to trklanje, ali nabavim nov set gum, oz. lahko samo dve.
Tako, da če ma kdo pocen 175/65 R14 rabljene gume na lagrju pa je blizu NM sem kandidat za nabavo.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr apr 20, 2011 10:27 am

na BMW-eju se ti to dogaja?!?! Nesprejemljivo :noro

Imel podoben problem na NAVADNEM avtu. Sem povozil "skalo" na cestišču in očitno tako poškodoval gumo. Po dolgem psihiranju sem zamenjal gumo in potem je bilo vredu ;)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr apr 20, 2011 11:52 am

Pozdrav !

Sam res, če bi bil kakšen drug avto potem nič hudega, če guma ropota. Ne moreš pa BMW-ja s tako gumo vozit no?? :eyes :eyes :eyes
Zadnjič spremenil Manfred, dne Sr apr 20, 2011 4:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Sr apr 20, 2011 12:27 pm

Ma saj to-BMW.Ha ha ha- Zakaj misliš da me to pizdi.
Ni bule nikjer, sem dal pregledat trem strokovnjakom.
Rekli so, da je treba zamenjat diagonalno gume in ne paralelno kot so mi nardili.
Gume je ker vleče BMW od zadaj baje mal obrbaljena z notranje strani in sedaj je treba zamenjat diagonalno in bo baje ok.
Za runflat pa sem tut jaz slišal, da so bil trde itdalje ampak kaj češ če sem jih zraven dobu.

Hvala za odgovore in vam javim kaj bo ko bom diagonalno zamenjal oz. sedaj samo še spredaj zamenjam levo desno in zadaj levo na desno, ker so itak zadja naprej že menjali.Upma, da razumete.

Lp

Kar se tiče bul na gumi pa sem imel podoben problem in sem mislu, da je bila felna ampak je bila guma. Dobr da sem hitr ugotovil.

Lep dan vam želim.....

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr apr 20, 2011 12:37 pm

Ja poglej še preden začneš menjavat, če imajo tvoje gume outside/inside ali smer rotacije, da ne bo potem spet težav.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost