Najprej sem imel Michellin primaci HP (225/45/17) in so ble katastrofa po mokrem, potem sem zamenjal platišča in imel Kumho Ecsta SPT KU31 (225/40/18) in sem bil zelo zadovoljen..po mokrem so bile precej boljše od Michellink. Nato sem menjal prednji komplet gum (zadnje so imele še ful profila) in dal gor GoodYear Eagle F1 DSG3 (225/40/18) ( imel že na prejšnjem avtu in bil superzadovoljen z oprijemom na suhem in mokrem - 195/50/15)) V tej dimenziji me Eagle-ce niso prepričale (mogoče je bilo to krivo da so bile made in China? Kupil pri Španu....prvič in zandjič. Tiste 195/50/15 so bi le pa made in Germany).
V ožji izbor so prišle Bridgestone Potenza S001 (cca.140€/kos) in Kumho Ecsta XS KU36 (140€/kos).
Rad bi gumo z zelo dobrim oprijemom po suhem cestišču in solidnim po mokrem (po mokrem res normalna vožnja, brez nobenega pretiravanja.....pri tej Kumho me skrbi samo glede akvaplaning na avtocesti ob kakšnem nalivu zaradi oblike profila- sicer na tistem linku piše, da guma nudi nadpovprečno dober oprijem na mokrem asfaltu, ampak tej opisi me kaj dosti ne prepričajo).
Torej če ima kdo kakšne nasvete, predloge ali pa argumente zakaj katero od teh dveh gum NE dat na avto kar z besedo na dan.