esem je napisal/-a:To o vožnji po svojem pasu je bila samo delovna predpostavka, ki bi za res nepregledne ovinke (saj so o tem govoril?) morala držati za vse voznike, ki imajo kaj v glavi. Zato ti ni potrebno podtikat namigovanja o "pošlihtanosti". Tudi (in celo lažje) znotraj svojega pasu lahko voziš po robovih gum. Če pa v ne povsem nepreglednih ovinkih izkoriščaš delno tudi nasprotni pas, je pa to možno samo, če vidiš dovolj naprej - in tu moja razlaga spet drži. Poglej še enkrat sliko in boš videl, da se precej dalj vidi v levem ovinku - torej imaš tam sploh možnost za sekat ovinek in ga s tem tudi hitreje speljat. Morda si pa en od tistih voznikov, ki pred desnim ovinkom zapelje čisto do levega roba cestišča (ne pasu), da lahko ovinek sploh spelje?
Še kaj za razložit?
Jerch_ je napisal/-a:malo ste zašli iz debate.. pa vendar:
potrjujem besede ~toMmy~a. passat variant 2002 čipan na 162KM in 390Nm je kljub temu, da slabše prednje gume slabše pospešujejo vedno boljše imeti zadaj boljše gume.
sem se že znajdel v situaciji, ko so bile slabše zadaj in predvsem ob dolgih hitrih ovinkih je kljub namernem izzivanju (neprometna, pregledna cesta) prišlo do stanja, ko avta nisem še po 4. nihanju riti uspel zravnati. če pa bi v tistem momentu krize še zaviral kot to počne večina neizkušenih bi se lahko zelo slabo končalo.
velika razlika je že med passatom in 2007 octavio karavan, ki ima že dosti lažji zadek in prečno postavljen motor. golfa sicer nisem vozil je pa a3 s prednjim pogonom recimo nemogoče oddrsavati z ritjo. tako, da splošna teorija kako menjati gume ne drži vedno.
po mojem mnenju je treba spoznati svoj avto, vsekakor pa ne imeti prevelikih razlik med gumami, skrbeti za pritisk in koneckoncev ne šparati na stvareh, ki odločajo o kritičnih situacijah...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov