virtuoso89 je napisal/-a:Torej potrebujem gume v velikosti 195/45/15.
Do sedaj sem bil prepričan da bom kupil Toyo T1R, ki sem jo našel za 72€, vendar sem danes opazil da imajo na mimovrste Kumho KU31 Ecsta SPT za samo 58€.
In me zanima kako se kaj obnese ta guma?
gecco je napisal/-a:Kakšen problem bi bil če bi dal na avto, ki ima predvideno gumo z nosilnostjo 98 gumo 95? Razlika z homologacijo me ne zanima, bolj me zanima s strani varnosti?
gecco je napisal/-a:gecco je napisal/-a:Kakšen problem bi bil če bi dal na avto, ki ima predvideno gumo z nosilnostjo 98 gumo 95? Razlika z homologacijo me ne zanima, bolj me zanima s strani varnosti?
Kaj noben nima nič izkušenj z nosilnostjo gume?
Zanimivo mi je dejstvo da avto ima predvideno gume:
205-55-R16-91V
215-55-R16-93V
225-50-R17-98W Reinforced
235-45-R18-98W Reinforced
Zakaj imajo različne dimenzije različne indekse nosilnosti?
gecco je napisal/-a:Samo razmišljam...nekak se mi zdi logično da če je širša pnevmatika je večja površina po kateri se lahko porazdeli teža. Kaj bo lažje zdržati...če pritiskaš podlago z prstom ali z celo dlanjo. Zakaj torej potreba po večji nosilnosti širše pnevmatike?
~toMmy~ je napisal/-a:Večje feltne so ravno toliko težje, da skupna masa ob polni obremenitvi za kakšen kilogram preseže zgornjo mejo, zato so dali povečano nosilnost!![]()
![]()
adis je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Večje feltne so ravno toliko težje, da skupna masa ob polni obremenitvi za kakšen kilogram preseže zgornjo mejo, zato so dali povečano nosilnost!![]()
![]()
zato se vedno kupuje pnevmatike, ki ustrezajo vozilom ( nosilnost) verjamem da ne bo nekdo dajal pnevmatik razreda V na 2 toni težak avto.
~toMmy~ je napisal/-a:adis je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Večje feltne so ravno toliko težje, da skupna masa ob polni obremenitvi za kakšen kilogram preseže zgornjo mejo, zato so dali povečano nosilnost!![]()
![]()
zato se vedno kupuje pnevmatike, ki ustrezajo vozilom ( nosilnost) verjamem da ne bo nekdo dajal pnevmatik razreda V na 2 toni težak avto.
Ja, ampak zakaj so potem 16" predpisane z "normalno" nosilnostjo za isti avto? Ne vidim nobene logike. Imaš določeno težo, ki se porazdeli na 4 gume...
AgitatoR je napisal/-a:Rotal sedaj kot nove gume fura znamko Nordexx.
Kaj so to zaeni čigumiji ?
adis je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:adis je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Večje feltne so ravno toliko težje, da skupna masa ob polni obremenitvi za kakšen kilogram preseže zgornjo mejo, zato so dali povečano nosilnost!![]()
![]()
Ja, ampak zakaj so potem 16" predpisane z "normalno" nosilnostjo za isti avto? Ne vidim nobene logike. Imaš določeno težo, ki se porazdeli na 4 gume...
to je res...kateri avto pa - primer?
je morda pnevmatika pri normalni predpisani 16 col gumi "debelejša"?
INFINITI je napisal/-a:gecco je napisal/-a:Samo razmišljam...nekak se mi zdi logično da če je širša pnevmatika je večja površina po kateri se lahko porazdeli teža. Kaj bo lažje zdržati...če pritiskaš podlago z prstom ali z celo dlanjo. Zakaj torej potreba po večji nosilnosti širše pnevmatike?
Nosilnost je pravzaprav v bočnicah gume in ne v dezenu ki nalega na cesto
adis je napisal/-a:@gecco:
primer pnevmatike z W:
http://www.mimovrste.com/artikel/264037 ... 2640775233
na koncu prevlada razpoložljivi budget za pnevmatike.
INFINITI je napisal/-a:gecco je napisal/-a:Samo razmišljam...nekak se mi zdi logično da če je širša pnevmatika je večja površina po kateri se lahko porazdeli teža. Kaj bo lažje zdržati...če pritiskaš podlago z prstom ali z celo dlanjo. Zakaj torej potreba po večji nosilnosti širše pnevmatike?
Nosilnost je pravzaprav v bočnicah gume in ne v dezenu ki nalega na cesto
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov