Viewer je napisal/-a: Po eni strani mi je škoda dati stran dve neizrabljeni pnevmatiki, po drugi strani je pa res, da se ni za zajebavat z mokro in spolzko podlago.
4 milimetre sta Kleber, 2-3 milimetre pa Stunner.Energetik81 je napisal/-a:Kateri 2 pa sta neizrabljeni? Imaš 2 s 4mm profila in 2 z 2-3mm.
Energetik81 je napisal/-a:Viewer je napisal/-a: Po eni strani mi je škoda dati stran dve neizrabljeni pnevmatiki, po drugi strani je pa res, da se ni za zajebavat z mokro in spolzko podlago.
Kateri 2 pa sta neizrabljeni? Imaš 2 s 4mm profila in 2 z 2-3mm. To je vse skrajni čas za menjat. Poglej si malo teste z 8 in 4 mm profila na mokrem. Ogromna razlika. Ne vem, kateri birokrat si je spomnil tistih 1,6mm za letne, ker to po mojem mnenju ni več niti v sanjah primerno za na mokro cesto.
Jaz se z gumami pod 4mm izredno slabo počutim na mokrem. Je pa res, da so pri meni prej stare 7 let, preden imajo 4mm.
SuperVeloce je napisal/-a:ja ne dosezes 4mm ker ne cakas 7 let. da ne bo kdo narobe razumel, ko bo prebiru temo hehe
Energetik81 je napisal/-a:SuperVeloce je napisal/-a:ja ne dosezes 4mm ker ne cakas 7 let. da ne bo kdo narobe razumel, ko bo prebiru temo hehe
Čakam 7 let in ne dosežem. Letne Pirelli in Continental so bile stare 6-7 let, ko smo jih menjali. Imele so vse še 5-6mm profila. Na mokrem pa ni držalo nič.
UG7+ so gor od oktobra do konca aprila, stare so 4 leta (prevoženih ca. 24.000km) in imajo 6-7mm profila. Ja, nekateri pač ne vozimo po ovinkih na meji zdrsa in nasplošno vozimo čim bolj enakomerno.
~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, da praktično niti ne veš koliko oprijema ima zelo dobra guma po recimo dveh letih s 4mm, poleg tega se voziš z več kot 3-4 leta starimi gumami, tega jaz nikoli ne počnem, ker je nevarno!Malo preveč si posplošil tole z milimetri!
![]()
Drugače si me tudi z drugo izjavo presenetil z zelo pristranskim razmišljanjem. Če bi zelo pogosto vozil na meji zdrsa (kar na suhem solidnem asfaltu pomeni glasno cvilenje in "nenormalne" hitrosti), bi itak bil problem v zlizanih robih in ne mm profila. Po tvojih bolj resnih postih iz preteklosti sklepam, da veš, da gum ne obrabljajo le ovinki, treba je upoštevat še hitrost vožnje (avtocesta), težo avta (+ sopotniki, prtljaga?), po kako ovinkastih cestah s kako grobim asfaltom se voziš...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost