Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To mar 20, 2007 9:55 am

sm kr nazaj zimske dau... :? :D
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To mar 20, 2007 10:04 am

Uf. Tudi jaz sem veselo 14.3 že montiral litke gor z letnimi. V ponedeljek lepo v dežju v službo, nato pa ob koncu domov v zasneženo cestišče. Dobro po ravnini 50 km nisem imel večjih težav, zadnjih 5 km pa se dvigne v hrib in tudi cesta ni bila tisti trenutek plužena tako da se je že začelo prijemat rahlo. Da ne pravim, ko sem komaj zlezel gor. Letne gume res niso za na sneg !!! Do zdaj sem si mislil, pa saj lahko z letnimi gumami vozimo pozimi če maš dovolj profila. Ma ja. Misl si. To bi jaz prepovedal. Letne gume so letne gume in nič drugega. Imam pa gor neke Michelin, ki so iz dveh delov pač različn profil na eni polovidci in na drugi polovici gume. Točnega modela se ne spomnim, sam lahko rečem da sem res s težavo prišel gor in me je hotelo večkrat kar počez postavt. Zdaj sem v službi z drugim avtom, ki mu še na srečo nismo menjali gum, ker ne mislim za en dan menjat zimske na mojem avtu, drugače pa če pogledaš cestišče je že dokaj ok, tako da dokler ne bo kakšnega novega zameta so letne za silo ok.

Samo razliko lahko povem, da je avto z zimskimi gumami brez problemov prišel čisto do hiše, nakar z letnimi sem mel ogromne težave, pa še čist do hiše nisem mogel. Vsaj tolk da sem se z glavne ceste umaknil in me je nekaj metrov pred hišo oreng počez postavlo in sem raj kar pustil tako, da sem skidal, pa še pri dokaj ok cesti sem moral kar dost kopat, da sem zlezel do cilja . Letne gume za sneg so smrt. Vsaj moje , ki imajo še več kot pol profila, so se izredno slabo odnesle. Pa verjamem da se nobena letna nebi bolje odnesla. Letna je letna in zimska je zimska. To je potrebno ločevat.

URŠA
Novinec

Kraj: ljutomer

Napisal/-a URŠA To mar 20, 2007 10:13 am

Danes je pravo vreme za letne gume. Heh.

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Kraj: Črnomelj [Wajt Krajn]

Napisal/-a [Weed]MAR To mar 20, 2007 10:24 am

js mam pa še skos zimske gor :P in bodo nekaj časa še kar ostale zgleda ;)
my blood type is type-R

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To mar 20, 2007 10:29 am

[Weed]MAR je napisal/-a:js mam pa še skos zimske gor :P in bodo nekaj časa še kar ostale zgleda ;)

hvala enako. jaz jih bom mel sigurno do konc marca gor.

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 To mar 20, 2007 10:41 am

Moj avto je kr lepo na počitku ;)

Kar pa se tiče zakona je po navadni kmečki logiki jasno da veljajo "zimske razmere" glede razmer na cesti. Če je cesta kopna, je lahko okol po pločnikih magari meter snega, pa ne boš dobil kazni. Razn če bo policaj mislo da se voziš še kje drugje kot po cesti. V tem primeru mu razjasni situacijo :P
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 20, 2007 12:23 pm

mene bolj zanima kdaj bo nekatere srecala pamet in bodo pomislil na to
da letne gume so za nad 7°C pa naj bo nova ne bo dolgo drzala na cesti
ob taksnih tempetaturah kot so sedaj.. to si zabetonirajte
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To mar 20, 2007 12:28 pm

Ja odvisno... ce se vozis samo po primorski ti ni treba met zimskih... ko gres pa sam mal ven... so pa obvezne...
Slika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To mar 20, 2007 12:58 pm

MacTron je napisal/-a:mene bolj zanima kdaj bo nekatere srecala pamet in bodo pomislil na to

Nevem kaj si hotel s tem napisati :roll: , podnevi so bile temperature do 20°C, včeraj zjutraj je bila še temperatura +11°C jaz sem uničil v tej takoimenovani zimi en komplet zimskih gum, in ni mi bilo logično, da bi zdaj kupil še 1 komplet zimskih gum ko je tako vreme. Valda pa ni noben vedel (predvideval) da bo zapadel sneg. Po toči zvoniti je pa itaq prepozno, zdaj je kar je, bo pač avto počakal na lepše vreme.

Se pa vsekakor strinjam, da so zimske gume za zimo in pa da letne gume na snegu nimajo kaj iskat.

LP
Borcix

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 20, 2007 1:06 pm

Borcix: kaj ni bilo predvidevano? 1 tedn prej je bilo to povedano in dobro ves
da se v marcu se vedno lahko precej ohladi... ampak to ni sedaj vazno

hotel sem povedat to da NE te temperature, ki so bile pred tednom, mesecem nazaj
ampak sedanje... torej 2,3°C zjutraj celo -1 itd nekateri se zmerom pa vstrajno
govorijo da normalno peljejo tudi z letnimi v 10cm snega... v cet bo pa jasno pa po
moznosti -5° ...v to sem se spotaknil ne pa v prejsnje tedne.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To mar 20, 2007 1:07 pm

jst sm tut peljal na letnih do nekje 15.12., ko so bile temperature čez dan 15+ stopinj. ponoči sicer manj kot 7, samo se nisem veliko ponoči vozil. tako kot je pa že rkeel, so bile pa zdaj temperature čez dan tudi po 20 in več, ponoči pa je blo tudi toplo, tako da to ni več za zimske gume.. bolj me zanima, kdaj bo srečala pamet tiste ki vozijo zimske celo leto recimo, ker poleti s temi gumami si jako varen.

(btw moje letne držijo na suhem in v dežju pri temperaturah nad poledico in pod 7 stopinjami dosti bolje kot zimske. zdaj ko je sneg pa avto miruje in čaka na boljše čase

lp
Zadnjič spremenil eclipse_R, dne To mar 20, 2007 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 20, 2007 1:07 pm

MacTron je napisal/-a:mene bolj zanima kdaj bo nekatere srecala pamet in bodo pomislil na to

To glih ne drži... :roll: ..letna je vedno boljša od zimske razen po snegu.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To mar 20, 2007 1:13 pm

speedfreak je napisal/-a:

A v hudem nalivu je tut letna boljš od zimske???
Slika

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 To mar 20, 2007 1:13 pm

Sej se strinjam z vsem gori napisanim, ampak nebo pa mi noben reko da tud po snegu moja čist nova letna guma s ful močnim in globokim profilom ne drži bolše ko pa čist zlizana zimska guma (s katerimi nekateri vozijo po snegu, pol pa pametujejo kak majo oni še vedno zimske gor)....

@Paris - ja, je
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To mar 20, 2007 1:36 pm

No naj povem,da sem sam menjal letne pneumatike že kr neki časa prej preden je blo to "zakonsko dovoljeno",ker se mi je pač roko na srce zdelo malo škoda vozit zimske pneumatike v takih skoraj poletnih temperaturah in včer tudi jst tko kot že neštetokrat doslej pač zjutraj odšel v službo ob kr močnemu dežju v upanju,da snega nebo oz. da bo samo na višjih planinah in glej ga zlomka domov sem se pa peljal ko po jajcih oz.GY Eagle F1 sploh ne je**e snega oz. je avto nevozen oz. pogojno vozen amo po ravnini,da klance niti ne omenjam in tko sem lepo lahko pustil avto pri najbližji hiši ter domov odšel po drugi avto in lepo naložil zimske gume notri in jih montiral pri "sosedu",ki me je hotu kr neki časa zbadat kaj in kako je z to menjavo gum pa je potem vidu,da je bolje če me pusti na miru,ker meni niti po razno ni blo do šale.
In ja vedu sem oz. poslušal sem napovedi in res je blo napovedano sneženje ampak kdo bi si pa mislu,da je možno po tako lepi topli sončni nedelji sneženje v ponedeljek in ohromitev pol slovenije.
res zimske gume so za to kar so letne pa samo za poleti.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 20, 2007 1:49 pm

Paris je napisal/-a:

ja :twisted: ..kot je seat napisal, letna guma na snegu pogrne popolnoma, sploh boljs sportne variante, v vseh ostalih pogojih je letna boljsa ( mogoce pri kakih - 20 ne bi bla ampak takega mraza ni glih pogosto ). Tk da kar se mene tiče, dvomim da bom se kdaj dal zimske gume gor, ceprav mam doma skoraj nove na posebaj platiscih..
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To mar 20, 2007 2:13 pm

Ja letna pneumatika je po snegu zato toliko slabša,ker ni sposobna odvajati snega iz profila oz. se profil zapaca in potem si na istem kot vi se vozu samo z feltnami :D
no jst lahk povem,da se 225 širina gume nič kaj prida ni obnesla v snegu in sama sreča je da nisem povzroču kake nasreče ali kaj podobnega.Pa tudi letna pneumatika ob stiku z mrzlim snegom postane nevarno trda in ni nič kaj prožna tko,da jst bom do nadaljnega imel zimske gume gor,ker varnost je le varnost.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To mar 20, 2007 2:32 pm

Js mam tut letne 195 široke že gor in je res pogreb, učer je blo kr hudičevo, dons so pa že mokre ceste in se drži kot prbita. Upajmo da nebo več padalo.

LP

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To mar 20, 2007 4:38 pm

Jaz imam gume Goodyear Eagle in lahko povem, da sem se včeraj ko je full močno snežil normalno peljal domov, celo nisem opazo nobenega zdrsavanja mogoče zato ker so gume nove, sicer pa moj avto bo obdržal letne, ker sem komaj čakal da se znebim tega gravža od zimskih.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ To mar 20, 2007 4:46 pm

Paris je napisal/-a:

ja :twisted: ..kot je seat napisal, letna guma na snegu pogrne popolnoma, sploh boljs sportne variante, v vseh ostalih pogojih je letna boljsa ( mogoce pri kakih - 20 ne bi bla ampak takega mraza ni glih pogosto ). Tk da kar se mene tiče, dvomim da bom se kdaj dal zimske gume gor, ceprav mam doma skoraj nove na posebaj platiscih..

Kot je Mactron povedal pri nizkih temperaturah letna guma otrdi in nima pravega oprijema s cesto.
Slika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov