Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe apr 13, 2007 8:53 am

PiMpi je napisal/-a:če pa dost dirkaš pa tudi najcenejšo ker jo boš prej ko slej v kak robnik vseko :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja seveda iz razlike do cene spodobne gume pa doplača kasko, ki ga bo rabil, ker bo že po nekaj km končal v jarku ali v bližnjem kandelabru.

No pa dovolj offtopic.

V tem cenovnem in zmogljivostnem rangu bi morda prišla v igro še GY Excelence. Je dobra guma (imam to dimenzijo). Malo se je potrebno privaditi da je asimetrična in je v zavoju opazen prehod, ko prime zunanji rob, ki drži v zavoju. Drugače pa guma dobro vrača informacije s ceste, meja zdrsa je visoko, pa tudi pred zdrsom je začutiti da si blizu meje. Tudi ko pride do zdrsa, je avtomobil še vedno mogoče brez težav kontrolirati drsenje.

Sicer pa 195/50R15 ni ravno dimenzija gume, ki bi jo našel na hudih dirkalnikih. Verjetno voziš kakšen avtomobil v Clio ali Golf razredu. Torej izberi tisto, ki je tudi cenovno ugodna. Kakašnih večjih razlik verjetno ne boš opazil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Pe apr 13, 2007 9:00 am

Jst sem za svojga vzel Toyo T1R in so bomba. Priporočam.

Cena je pa okoli 50 eur po gumi kar tut ni nek denar. Go for it
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe apr 13, 2007 9:39 am

ne se hecat s gumami katere nimajo ni zgodovine ni kvalitete...... če me razumeš.... vzameš MICHELIN pa maš mir..... a ne kupovat... karkoli ...... PROSIM....
vedno preporočajo michelin pilot sport kjer je najboljša.... u bistvu michelin je kupil bf goodrich, kormoran..in še neke... tko da .... veš gdo je gazda ... MICHELIN.... ko jih boš dal gor ....takoj boš vedel kaj je guma...
Lep pozdrav..

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Pe apr 13, 2007 9:43 am

Če ti je vseen za ceno pol vzemi Michelin Pilot Sport
Slika

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek Pe apr 13, 2007 9:54 am

Sam če boš vzel Michelin, bojo po 2 letih ratale trde :lol:

Vzem Bridgestone ;)

Lp,
--
Hribcek

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe apr 13, 2007 9:58 am

Tukaj imaš .... najboljšo gumo na trgu.... seveda .... najbolj kvalitetno....

Priporočam....
Priponke
pilot_sport_ps2.jpg

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe apr 13, 2007 10:15 am

jz jih mam več kot 2 leti..... verjemi ..... so kar mehke...in ..se držijo ceste... k k****a postelje...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Pe apr 13, 2007 10:32 am

enzo je napisal/-a:ne se hecat s gumami katere nimajo ni zgodovine ni kvalitete...... če me razumeš.... vzameš MICHELIN pa maš mir..... a ne kupovat... karkoli ...... PROSIM....
vedno preporočajo michelin pilot sport kjer je najboljša.... u bistvu michelin je kupil bf goodrich, kormoran..in še neke... tko da .... veš gdo je gazda ... MICHELIN.... ko jih boš dal gor ....takoj boš vedel kaj je guma...
Lep pozdrav..

In si že probal druge gume da tak trdiš to?
Slika

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Pe apr 13, 2007 10:56 am

sigurno.... velik sem ih imel.... pravim... MICHELIN ali DUNLOP.... resno priporočam...

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Pe apr 13, 2007 12:30 pm

A misliš da je pa Toyo včer začel gume delat :lol: :lol: :lol:

http://www.toyo.com/docs/dealerresources/completeproductline.asp
Since 1945, Toyo has been a world leader in the development of advanced technology in the design and production of tires.

Ima zgodovino na japonskem.

Lani so ble na mojmu avtu Toyo R888, letos pa bolj cestne T1R in oboje so bomba. Pametujejo ponavad tisti, ki ene gume furajo 2-3 leti pol pa govorijo da ni gripa :roll:

[url]http://www.toyo.com/docs/tires/tires.asp?lpid=18966&name=Proxes%20T1R™&category=sport[/url]

T1R se gladko primerja z Eagle F1 GSD3
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Pe apr 13, 2007 9:51 pm

mene je tut obsedla toyo mania :lol: :lol: v ponedeljek jih dobim :wiihuu
- ASOT -

stojc
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

izbira

Napisal/-a stojc To apr 17, 2007 8:32 am

Živ!

Jaz sem pa gledal te gume vsepočez in bi rad kej kvalitetnega nabavu, sam med telimi 4imi gumami če mi pomagate izbrat prosm:

SAVA
GOODYEAR
MICHELIN
CONTINENTAL

Sava pa Goodyear sta mal cenejša, sam a je tud v kvaliteti takšna razlika al niti ni?

[/url]

w4lter
Nov uporabnik

Re: izbira

Napisal/-a w4lter Sr apr 18, 2007 1:27 pm

stojc je napisal/-a:SAVA
GOODYEAR
MICHELIN
CONTINENTAL
[/url]

Michelin, stari...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr apr 18, 2007 5:51 pm

Kaj vraga pa Sava Intensa dela med temi 4imi??? Ni primerljiva.. GY Excellence je tudi razred nizje od M Exalto in Conti Premiuma. Jaz bi med temi 4imi izbral definitivno novi Conti PremiumContact2, skoraj tako dobra kot M Exalto na suhem in boljsa na mokrem (Exalto so znane kot najboljse na suhem, vendar nekoliko slabse na mokrem).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr apr 18, 2007 6:12 pm

Sicer samo, kot predlog. Znamka Federal..... odlična guma, trpežna, dober oprijem v mokrem in ne predraga. Imel sem jih na prejšnjih platiščih v 18" dimenziji in tudi, ko bom Toyo, ki jih imam trenutno v 19" menjal, bom menjal za Federal. Prodaja jih Imperl d.o.o. !

lp, Yagi-san

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Sr apr 18, 2007 6:47 pm

Vzemite si v roke novi autobild, pa si malo test letnih pnevmatik poglejte. Pa bomo vidli pol, kaj boste rekli. Mene osebno so presenetili. Najbolj pa me je presenetila KUMHO Ecsta SPT, ki jo tudi sam vozim. :-P
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če apr 19, 2007 6:57 am

Torti je napisal/-a:Najbolj pa me je presenetila KUMHO Ecsta SPT, ki jo tudi sam vozim. :-P

Kero sezono jo imaš pa gori?
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če apr 19, 2007 10:14 am

TITan je napisal/-a:
Torti je napisal/-a:Najbolj pa me je presenetila KUMHO Ecsta SPT, ki jo tudi sam vozim. :-P

Tudi jaz mam namontirane take gume, pa jih vozim zdaj drugo sezono, spredaj so obrabljene za kakšna dva milimetra, zadaj pa so še ko nove, sem zelo zadovoljen, dober oprijem, le za malenkost tišje bi lahko bile, drugače pa ne dobiš bolšega za takšen denar!
BMW E46

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če apr 19, 2007 11:53 am

Na težjem avtu sem tudi jaz bil presenečen, še sploh v mokrem. Sam na lažjem se pa nikakor nočejo držat (so pa že malenksot bolj obrablene, sem mislu da je lohka tud zarad tega).
Slika

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če apr 19, 2007 8:15 pm

TITan je napisal/-a:

3 sezono bodo zadj gor pa sem zadnjič mero profil predno sem jih gor dal pa še 5,5 mm, kar mislim da je še sprejemljivo.Nasljednje gume bodo spet tele.Ker za ta denar...ni boljšega. :P
Slika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost