maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 04, 2007 7:56 pm

vsak let k jih znucam tok hitr..ubistvu je zame guma znucana tm že pr ene 4mm ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Sr jul 04, 2007 9:32 pm

Moje majo že 34 tisoč km za sabo pa so še kul. Se pa res pozna na mokrem in ko v takem začnejo drset jih zamenjam.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jul 05, 2007 5:42 pm

moje majo 90 052kilometrov...ne se čudit.avto je od fotra in pač takole skrbi za mamo ko se vozi na šiht-zadnje čase večkrat tudi jaz.aja gume so prve ko je bil avto kupljeni (polo l.99). pa začuda me še na ovinku ni zaneslo...razn 1x ko sm res seku ovinek me je odzadi zanesl-cvililo ni nič...no za to sezono naj bi ble...jst pa grem s takmu avtu na morje...pa sm rek da bom ene JAZ kupu (4 gume)...je rek da je potrata dnarja, ker imajo še čist dovol profila (1,9mm)...vredu, bo vsaj fotr služil ko se bom jst ubil :shock: ko mi bo recimo poknala proti morju pri hitrosti 140 na AC ko bom glih prehitevu tovornjaka.

za info...sm že tut pravil tle na forumu da so še tk ble razpokane da je fotr kr šlavf dal notr
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ervna+guma

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 05, 2007 5:47 pm

@myster: pa clovek a za taksne stvari ti oceta sprasujes? pojdi sam z avtom do
vulkanizerja, zamenjaj gume in vozi varno... ker ne bos samo sebe "fental" ampak
boh ne daj se ostali so ogrozeni...

in potem se posulsas in premlevas :roll: ..varnost je le varnost
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če jul 05, 2007 5:47 pm

ta tvoj oče je normalen?ne ogroža samo sebe in tebe, ampak tudi druge udeležence v prometu. In mislim da 1.9mm ni dovol profila...

če maš finančno možnost, potem kar menjaj...jaz z takim avtom nebi šel nikamor

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kdaj zamenjate gume - obraba?

Napisal/-a Ivan36 Če jul 05, 2007 6:46 pm

Golden eye je napisal/-a:Kdaj zamenjate gume, ko imajo za vas premalo profila? pr 1,6 mm, pr 4 mm .....
Torej kdaj je za vas guma ni več dovolj varna glede na profil

Tako je pri meni če je vozilo nad 2.0 ccm in gume od 195 dalje potem pod 3,5mm ni več varno v dežju splava tudi pri 70kmh
za lažja vozila in motorji do 1.8 tudi 2mm zadostuje samo do širine 175 potem tudi ta ni več dobra ne glede na starost. Imel pa sem rekord na Themi nove gume pobralo v 7800km so bile premehke saj držalo se je samo ni bilo to ekonomično. Imel in kupim pa gume glede na hitrostni razred in potrebe tako sem naprimer za Xantio kupil 4 nove obnovljene zimske gume ker jih za po LJ in na leto 8000 km nisem rabil neke hitech sedaj po 3 letih grejo dol pa imajo še 4 mm profila samo so praktično preperele in niso več varne.
Dodam še tole včasih je bilo moderno hodit v IT po rabljene gume vsaj tiste z oznako V in ZR saj imele so vsaj 4-5 mm profila samo za varno vožnjo pa to ni bilo več dobro jih je veliko razpadlo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če jul 05, 2007 7:11 pm

ja čakam da mi na šihtu izplačajo...sam moj fotr je staromodn...vse more bit po njegovem

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jul 05, 2007 7:35 pm

z gumami ni šale ,so cenejše kot pa avto v jarku
gume ponavadi menjamo po vsaki tretji sezoni je pa odvisno od ceste in terena po katerem vozite
od 15.nov.do 15.mar.zimski komplet nato zamenjamo z letnim ,vsako sezono seveda prestavimo prednje pnevmatike na zadnje in obratno tako ,da se vse enakomirno obrabijo
letna dovoljena 1.6mm vendar ob dežju ni nobenega oprijema (samo za razmislek) 8)
Slika
Slika
Slika

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Če jul 05, 2007 9:12 pm

Vedno vozimo po omejitvah, ohranajmo varnostno razdaljo, v primeru slabih razmer na cestišču prilagodimo vožnjo le tem...

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Če jul 05, 2007 9:38 pm

Poglejte si ta del Fifth Gear:

http://www.finalgear.com/shows/fifthgear/9/12/

Vicki examines all things braking including the differences between different people when it comes to braking and how much worn tires affect your braking in the wet

...in boste videli zakaj se na gumah NE špara!! ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Pe jul 06, 2007 2:13 pm

s kolegom sma preizkušala in sicer: polo l. 99 in peugeot 106 l.98 . teža je skor enaka. širina gum je enaka, oba imama spredaj diske, zadaj bobne, itd vse skor enako(razn gume ima on šele drugo sezono).bla je mokra cesta in sm se prvo jaz pelu 60 pa na polno zapremzo pa me nesl kake 3 metre. potem pa kolega zapremza pri isti hitrosti pa se je ustavil v manj ko pol metra.jst sam :shock: ...

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Pe jul 06, 2007 2:49 pm

Ti si pa res en specialec . V mokrem se je ustavu po 1.5 metra ???? Pa ti si nor .
Dej fotra okol kepe , pa še sebe daj , sej ni pol čudno od kod tolko nesreč . Če ti pa en smrkavc prileti po tvoji strani čez ovinek z znucanimi gumami , in ti se pol še tle hvališ , mislim .....................

Js sem mel praktično nove gume ( CLEAR ) pa sem jih dol vrgu in nikoli več ne pomislim na kake poceni kitajske gume . NI VREDNO !!!!!!!!
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 06, 2007 2:52 pm

ja ce si se pa ti ustavu iz 60 do 0 v 3 metrih pa kolega v 0,5 metrou sta se pa morala v zid zaletet

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Pe jul 06, 2007 5:28 pm

abbe je napisal/-a:ja ce si se pa ti ustavu iz 60 do 0 v 3 metrih pa kolega v 0,5 metrou sta se pa morala v zid zaletet

:lol: smešno ampak edin tko možn

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe avg 17, 2007 6:14 pm

Da ne odpiram nove teme:

Zanima me, kje policaji merijo višino profila: na sredini, ali ob strani ?? Ker jaz imam po sredini še cca 3 mm, ob straneh pa so gume precej ''zlizane'' ? :twisted: :? Ter ali se lahko v primeru nesreče ali kakšnih zavarovalniških zadev, zavarovalnica zgovarja na preveč obrabljene robove, na sredini pa je še več kot 1,6 mm profila?? Hvala!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 17, 2007 6:37 pm

Odvisno od policaja, če so bolj zajeb* potem pri strani.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe avg 17, 2007 6:54 pm

kaj pa da jst nardim. imam gume iz leta 1996. brez razpoke, prevoženih ene 25000km. še usaj 5mm profila. na cesti se držijo za moje pojme odlično. gume so bile več let v temni garaži,(ne na avtu). moti me le da so malce glasne. potrebno menjati? imam pa večinoma mestno vožnjo. mislm da bi mogu usaj ti 2 uspredi menjat.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe avg 17, 2007 7:04 pm

mevden je napisal/-a:kaj pa da jst nardim. imam gume iz leta 1996. brez razpoke, prevoženih ene 25000km. še usaj 5mm profila. na cesti se držijo za moje pojme odlično. gume so bile več let v temni garaži,(ne na avtu). moti me le da so malce glasne. potrebno menjati? imam pa večinoma mestno vožnjo. mislm da bi mogu usaj ti 2 uspredi menjat.

Vse 4 menjaj, ker so gume cenejše kot klepar. ;)
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Pe avg 17, 2007 7:26 pm

No da se jst neki povem - vceraj sem kupil avto s 73.000 letnik 99....gume original na avtu.(profila je bilo vec kot dovol)Mislil sem da se da se vozit z njimi ,vse dokler nism sou en krog cez center in zatem na AC. V mestu cvilijo na vsakem ovinku, na AC trese pr 120 km/h, sem imel obcutek da se bo avto razpadel :-P Danes sem kupil nove gume in nism mogu vrjet kera razlika v voznji. Res je vse tako ocitno da odzdej naprej res ne mislim sparat na gumah in se pelat z starimi gumami.... 8)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe avg 17, 2007 8:53 pm

hehe, zanimivo..
menjam gume na 15k km približno...
se pravi vsako leto nove zimske, in nove letne...
s tem da še umes menjam spredaj/zadaj...
lansko leto sem uničil 2 kompleta letnih :D

menjam pa ko je guma 1/3 od roba čisti slick in se že vidijo različne plasti gume...
drugje imajo še 1mm profila...

pa ne me zdj spluvat..
tko je, pa ne ogrožam nobenga od vas...
ps: zlizana guma se veliko lepše drži na suhem... v mokrem pa itaq samo plavaš...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov