Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po maj 05, 2008 10:11 pm

Andriy je napisal/-a:Hvala za odgovore, sedaj pa še eno vprašanje in upam da zadnje, napisal bom primer.

Kupim feltne in gume 205/60 r 15, grem na homologacija in kaj mi tam napišejo mi napišejo tudi za gume 195/50 r15 ali ne?

Za trud hvala že vnaprej.

vpišejo ti samo tisto dimenzijo katero boš homologiral,vmesnih dimenzij ti nebodo vpisali

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Pe maj 16, 2008 7:56 pm

Odločil sem se da bi kupil Alu feltne, sedaj me pa zanima kakšem ET mora imeti feltna nekateri pravijo 38 drugi 40.

Gledal sem te:

http://www.avto.net/2004/platisca/oglas.asp?id=2048841

gor bi dal gume 195/50 r15

Prosil bi tudi tiste ki imajo na svojih hyundaih alu feltne da povejo kakšen ET, je bolj primeren.

Za odgovore že vnaprej hvala.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe maj 16, 2008 9:43 pm

Sicer ti ne bom odgovoril na vprašanje o šraufih / luknji, ampak ne vem zakaj toliko panike okoli ALU felten pozimi. Imam ALU, original od avta, na cesti so 9 let poleti in pozimi in edine poškodbe so ko se pri utežeh kaj "runira", ampak to je milimeter na par koncih roba.
Če so čiste izgledajo ravno tako svetleče in lepe kot nove- po tej logiki bi morali A8 po dveh sezonah razpast na prafaktorje (ok, pustimo kaj se dogaja v ruskih zimah) :roll:

In da ne govorim o tem da ljudje polovico časa vozijo avto na malih črnih feltnah (=brez ratkap) samo da doma pod dekico počivajo supervelike superdrage ALU feltne, da se jim ja nebi kaj zgodilo :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 16, 2008 9:47 pm

no kar se tice ET-ja je tko.razlika med et 38 pa et 40 je 2mm.to sploh opazu nebos.tko da je vseen kaj kupis.
Ni vse res kar napišem

_primy_
Novinec

Napisal/-a _primy_ So maj 17, 2008 8:13 pm

phoebus je napisal/-a:Sicer ti ne bom odgovoril na vprašanje o šraufih / luknji, ampak ne vem zakaj toliko panike okoli ALU felten pozimi. Imam ALU, original od avta, na cesti so 9 let poleti in pozimi in edine poškodbe so ko se pri utežeh kaj "runira", ampak to je milimeter na par koncih roba.
Če so čiste izgledajo ravno tako svetleče in lepe kot nove- po tej logiki bi morali A8 po dveh sezonah razpast na prafaktorje (ok, pustimo kaj se dogaja v ruskih zimah) :roll:

In da ne govorim o tem da ljudje polovico časa vozijo avto na malih črnih feltnah (=brez ratkap) samo da doma pod dekico počivajo supervelike superdrage ALU feltne, da se jim ja nebi kaj zgodilo :roll:

nekaterim ( tudi meni ) ze nimam 'talepih' litih feltn pozimi ze zaradi dimenzije in pa kamenčkov ki so kar pogosti na cestah pozimi ;)

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po maj 26, 2008 5:57 pm

Pozdravljeni feltne sem nabavil in jih dal gor izgleda tako:

http://shrani.si/f/3D/sF/4IT0o8OB/img0727.jpg

sedaj pa me nakaj moti in sicer da spredaj malo ven gleda:

http://shrani.si/f/A/Qc/4wVTYAXj/img0725.jpg
http://shrani.si/f/3w/rL/2GzyRIrA/img0726.jpg

Avto res da malo visi teren sedaj me pa zanima če bom moral kaj širit blatnike če bom hotel it čez homologacilo.

Aja feltne so 7Jx15 ET 40. Gume Toyo proxes T1-R

Prosim za odgovore.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po maj 26, 2008 6:12 pm

no še nekaj sem opazil ko sem dal palico ob gumo in pomeril koliko štrli vem, je bilo 6 mm stem da je guma iz feltne pomaknjena za 5mm, kaj narediti se sprašujem.
Ugotovil sem da bo treba nekaj ukrenit, gume mi ven gledajo samo spredaj zadaj so vredu, se pravi bi moral spredaj ali razširiti batnike ali pa dal stružiti feltne, kaj mi predlagate da bi bilo bolje, razmišljalsem tudi da bi mogoče dal kakšno plastiko na blatnike če bi bilo to mogoče.

Prosim za vaše predloge čimprej.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov