Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe mar 06, 2009 4:23 pm

Sing je napisal/-a:Ker pač spremljam ta trend in sem v podobnem fohu imam stavri razjasnene
LP
očitno ne
vsak, ki dejansko ve kaj o gumah, ve tudi to, da je DOT oznaka, da guma ustreza USA standardom in da nima nobene veze s tednom izdelave. Zato tudi ni vedno skupaj napisano. Ampak to si najbrš že opazil.

Me pa zanima kak lahko strana ve, kako se je guma hranila v nekem centralnem skladišču, če je bilo to mogoče prepolno in so gume dali ležat? Še vulkanizer, ki dobi gumo ne more tega vedet.
LP Rok

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe mar 06, 2009 5:30 pm

očitno dobiš pri vulkanizerju izpisek zgodovine gume, od minute izdelave naprej...

pa prevažajo jih posebi za vulkanizerje eno po eno v oblazinjenem kombiju s pravo mero vlažnosti, temperature, minimalnim C02 in primernim zračenjem :)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Pe mar 06, 2009 6:09 pm

verjetn da res ja .. cist isti drek kot na gume direkt .. le da so cenejse na gume direkt.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 06, 2009 6:14 pm

No, trenutno imajo v A3M-u zelo ugodno pnevmatike ;)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Pe mar 06, 2009 7:48 pm

Glih ucer sm gledou gumo zame dimenzije 215/40/17. Guma je Falken FK-452 na gume direkt me pride 87€ v a3mu pa 98€. Zato sm de odlocu za gume direkt in jih tut narocu. To se pa pozna za 44€.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe mar 06, 2009 8:03 pm

en3rgie je napisal/-a:Glih ucer sm gledou gumo zame dimenzije 215/40/17. Guma je Falken FK-452 na gume direkt me pride 87€ v a3mu pa 98€. Zato sm de odlocu za gume direkt in jih tut narocu. To se pa pozna za 44€.

moje dimenzije (205/45/17) so v a3m ful ugodno
me pa neki zanima
a je falken 425 res tolk dobra guma?
ker na tyretestu ma isto točk kot pol dražje
(ista stvar je z Kumho KU31)
se splača dat 30 eur feč po gumi, al se res plačuje samo znamke
lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 06, 2009 8:14 pm

Hmmm, tud jaz sem gledal Falken Fk-452 in sicer 225/40 - 18 pridejo na gumedirektu 119€, v A3M-u pa 110€, kateri imajo trenutno 20% popust, zato je temu tako.

Hja, te Falken fk452 so do sedaj najboljše od Falken proizvajalca in še japonski povrhu, tko da....hmmm, ne vem, jaz jih bom nabavu. Sem kolebal med Falken Ziex 912 in fk452, samo po nekaj brskanja po forumih ugotovil, da je fk452 malce boljša oz. je športna in trda, medtem ko 912 je bolj touring in narejena bolj za udobje - mehkejša, pa 452 ima večji stranski rob za zaščito platišča.
Zadnjič spremenil Cash, dne Pe mar 06, 2009 8:17 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Pe mar 06, 2009 8:15 pm

upam, da lahko to kr tu vprasam.

imam mali problem z dostavo pnevmatik od gume direkt in me zanima, ce ima kdo sliko kako je posiljka pakirana?

problem: prislo je do napake kurirske sluzbe in so pnevmatike dostavili v eno firmo, ki pri njih tudi naroca gume in ker niso presteli posiljke so baje moje tam, ker ce vpisem st. paketa mi napise, da jih je ta firma prevzela ceprav ta firma trdi da niso pri njih(jih nimajo vec). vem pa da ta firma na avto.net prodaja gume in me je malo strah, da nebi oni dali kurirski sluzbi kaksnih s starejso dot oznako.

se opravicujem za dolg post
hvala za odgovore
lp

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Pe mar 06, 2009 8:26 pm

Cash je napisal/-a:Hmmm, tud jaz sem gledal Falken Fk-452 in sicer 225/40 - 18 pridejo na gumedirektu 119€, v A3M-u pa 110€, kateri imajo trenutno 20% popust, zato je temu tako.

Hja, te Falken fk452 so do sedaj najboljše od Falken proizvajalca in še japonski povrhu, tko da....hmmm, ne vem, jaz jih bom nabavu. Sem kolebal med Falken Ziex 912 in fk452, samo po nekaj brskanja po forumih ugotovil, da je fk452 malce boljša oz. je športna in trda, medtem ko 912 je bolj touring in narejena bolj za udobje - mehkejša, pa 452 ima večji stranski rob za zaščito platišča.

Jst sm tut hotu uzet ziex912 vendar je nimajo v a3mu in 452 je 5€ se mi zdi da drazja zato sm se za to odlocu .. po testih sm gledou da je kr dobra ja. ce jo je pa kdo mel naj pa poroca kako je z njo.Cash nekatere dimenzije in pa firme gum majo pa cenejse v a3mu kakor ti pravis.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 06, 2009 8:54 pm

Hja, danes sem šel do lokalnega vulkanizerja in je ravno tam imel ziex912. Pa stari, to je tolk mehka guma, da ne vem, no. Se je profil dobesedno zvijal oz. upognil, ko sem s prstom pritisnil noter :roll: Jo pomoje ful hitro pobere, pa če je mehka, pomeni posledično tudi, da je bolj glasna.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe mar 06, 2009 8:56 pm

mv46 je napisal/-a:upam, da lahko to kr tu vprasam.

imam mali problem z dostavo pnevmatik od gume direkt in me zanima, ce ima kdo sliko kako je posiljka pakirana?

problem: prislo je do napake kurirske sluzbe in so pnevmatike dostavili v eno firmo, ki pri njih tudi naroca gume in ker niso presteli posiljke so baje moje tam, ker ce vpisem st. paketa mi napise, da jih je ta firma prevzela ceprav ta firma trdi da niso pri njih(jih nimajo vec). vem pa da ta firma na avto.net prodaja gume in me je malo strah, da nebi oni dali kurirski sluzbi kaksnih s starejso dot oznako.

se opravicujem za dolg post
hvala za odgovore

svoje 2 sem dobil skupaj zavite z polivinilsko folijo,podobno tisti s katero se palete povijajo.-taka prozirna.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe mar 06, 2009 9:13 pm

ziex912. Pa stari, to je tolk mehka guma, da ne vem, no

Bratrancu sem jo zrihtal, pa se mu ne zdi mehka. Tudi rabi se ne pretirano.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 06, 2009 9:54 pm

simply je napisal/-a:
ziex912. Pa stari, to je tolk mehka guma, da ne vem, no

Bratrancu sem jo zrihtal, pa se mu ne zdi mehka. Tudi rabi se ne pretirano.

Glede na to, da sem bil danes tudi pri Španu in sem tam "pritiskal" ene michelinke, so bile kamen v primerjavi z 912-tkami. Pač, 912-tke so se mi zdele mehke, kaj naj :P

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie So mar 07, 2009 5:25 pm

verjetn se tut neki drzi ce je mehka ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So mar 07, 2009 8:02 pm

osebno sem s falken gumami zadovoljen. za tako kvaliteto nisem nikjer dobil boljše in cenejše gume

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So mar 07, 2009 8:10 pm

Katere Falkence pa maš?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 08, 2009 8:10 am

do zdej sm mel toyo PXT-1R al kaj so že (dve sezoni- prvo odlično, drugo polovico 2. sezone pa guma enostavno ni več držala)
zdej pa za podoben denar ledam kumho KU31, Falken FK452 oz. spet toyo
kaj priporočate -lahko tud kej druzga za podoben denar- Potenza so praktično še enkrat dražje od kumhota, tko da raj menjam na dve leti pa je (nardnim pa z letnimi slabih 15.000 na sezono)
lp

Sing
Nov uporabnik

Napisal/-a Sing Po mar 09, 2009 8:02 pm

Drocky je napisal/-a:
Sing je napisal/-a:Ker pač spremljam ta trend in sem v podobnem fohu imam stavri razjasnene
LP
očitno ne
vsak, ki dejansko ve kaj o gumah, ve tudi to, da je DOT oznaka, da guma ustreza USA standardom in da nima nobene veze s tednom izdelave. Zato tudi ni vedno skupaj napisano. Ampak to si najbrš že opazil.

Me pa zanima kak lahko strana ve, kako se je guma hranila v nekem centralnem skladišču, če je bilo to mogoče prepolno in so gume dali ležat? Še vulkanizer, ki dobi gumo ne more tega vedet.

Na pnevmatiki imaš dve oznaki dota.
Vsaka je označena na svoji strani. Ne pomneita pa obe isto kot si tudi že sam napisal.
Kar pa se hranjenja pnevmatik tiče pa ste zašli preveč v detajle.
Večji vulkanizerji kater v povprečju prodajo 3tisoč kosov in več dobivajo po večini pnevmatike iz centralnega skladišča proizvajalcev pnevmatik.
Tam so zagotovo pnevmatike hranjene na pravem meestu.
To lahko preverite pri vulkanizerjih, seveda večjih ;)
Kar pa se tiče internetne prodaje predvsem gume direkt pa kar ugotavljajte... Škoda pisati nekaj zakar ni konkretnih vprašanj ampak vidim samo neprave trditve in pametovanja določenih.

Le kupujte tisti ki želite na Gume direkt... Ob prvem nezadovoljstvu pa sem prepričan, da se tak posameznik, ki tukaj piše nasprotno z mojimi mnenji zagotovo ne bo javil in rekel mel si prav ;)

Tipično forumaško :)

Lep pozdrav in čim manj neprijetnih izkušenj ob nakupu vam želim!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 10, 2009 5:33 pm

Jaz sem imel podobno izkušnjo ker sem moral na gume direkt vrniti pošiljko - prestar DOT. Gume so mi zamenjali in dobil sem nove z DOT 2008.

Če mi ti ponudiš za enako ceno pnevmatike na mojem domu jih bom rajši pri tebi vzel, namesto na gume direkt. Ni problema.

Dražje pa ne bom kupoval, tudi v Brežice se ne bom vozil. Strinjam pa se, da so "tamživeči" na boljšem.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 10, 2009 5:42 pm

simply je napisal/-a:Dražje pa ne bom kupoval, tudi v Brežice se ne bom vozil. Strinjam pa se, da so

js pa grem na Kanin smučat :P

...smo na boljšem :?: zaradi gum.....bejž no - ti maš Italijo pred nosom, jaz pa croatio....in kdo je na boljšem?
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost