_Mihc_ je napisal/-a:Kupi Michelil Pilot Exalto, men se zlo obnesejo, tud od več drugih sem slišal, da majo dobre izkušnje z njmi, zlo dobr držijo avto na cesti, tihe so...
Drgač pa ja, če je preveč napumpana, se sredina tekalne površine pnevmatike izboči, logično, če je premalo, se pa vboči, rezultati so znani.
En koristen link mogoče
http://www.gume-direkt.com/Identifying.html
a_sist je napisal/-a:_Mihc_ je napisal/-a:Kupi Michelil Pilot Exalto, men se zlo obnesejo, tud od več drugih sem slišal, da majo dobre izkušnje z njmi, zlo dobr držijo avto na cesti, tihe so...
Drgač pa ja, če je preveč napumpana, se sredina tekalne površine pnevmatike izboči, logično, če je premalo, se pa vboči, rezultati so znani.
En koristen link mogoče
http://www.gume-direkt.com/Identifying.html
x2
Meni osebno najboljše gume do sedaj..
ales66 je napisal/-a:Ne razumem kako lahko eni polnite gume po občutku. Če nimaš knjižice ali pa nalepke nekje na avtu s predpisanimi tlaki, pogledaš na internet. Skoraj vsak proizvajalec pnevmatik ima podatke za vsak avto na svoji internetni strani. Nazadnje sem to gledal pri Fuldi.
jimbo123 je napisal/-a:Danes sem bil na optiki na AMZS v Mariboru, ker ste jih vsi tako hvalili.
Očitno je bilo nekaj narobe z optiko kar je povzročalo tako močno obrabo gum. Tako so mi rekli na AMZS. Tlak bi tudi lahko prispeval k obrabi gum vendar ne v takšni meri kot je to bilo pri meni pravijo.
Torej popravili so nastavitve pri STEKU.
Spremenili pa so mi nastavitve tudi pri ZAOSTAJANJU in sicer na slabše. Delavec mi je nekaj zgovarjal rekel da ZAOSTAJANJE nima nobenega vpliva. Gre pa za zelo veliko odstopanje. Kaj naj naredim? Naj grem nazaj ali naj pustim tako kot je.
Klical sem tudi že na AMZS v Lenart, da še tam vprašam kako je s tem ZAOSTAJANJEM pa mi rečejo da se to pri starejših avtomobilih sploh ne da nastavit. Moj letnik je 2001 (očitno prestar?).
Ko sem se peljal domov sem opazil da mi avto vleče na stran. Bi lahko bilo to posledica tega ZAOSTAJANJA. Razlika med desno in levo gumo je kot vidite v priponki za skoraj 2 stopinji. Kako bo ta vleka na stran vplivala na obrabo gume?
Priložil sem scan optike.
Prosim za nasvet.
Še odgovor za tiste, ki so spraševali zakaj nimam napumpane gume na 2,3.
Zato ker če jih imam na 2,3 potem čutim vsak kamen in vsako flikanje na cesti. Če jih imam napumpane manj je vožnja udobnejša in tudi oprijem s cestiščem je boljši. Vsaj takšen občutek imam jaz. Bom pa jih od sedaj naprej pumpal na 2,3 če menite da je tako najboljše.
a_sist je napisal/-a:_Mihc_ je napisal/-a:Kupi Michelil Pilot Exalto,
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost