GOGO_MAN
Nov uporabnik

Kraj: Črna n Koroškem

Napisal/-a GOGO_MAN Pe jan 15, 2010 5:14 pm

Star performer mam ze 2 leto 225/35/r19
zakon gume,jih ne menjam, prevozenih 20.000km, se zelo malo obrabljajo,v dezu se normalno obnasajo.PRIPOROČAM NAKUP
Gogo_man

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe jan 22, 2010 9:48 am

Je kdo od vas mlečnozobih fantičev na 225/35/18 gumah pomislil, da guma ne pride prav samo zato, da lima v ovinkih pri vaših dirkaških podvigih, apmak da pride dobra guma prav predvsem takrat, ko se je treba čimhitreje ustavit. Do kritične situacije lahko pride pa na čisto navadni nedeljski vožnji.

Je pa res, da ni nujno da je najdražja guma najboljša. Sekundarne znamke velikih, kot je recimo Fulda od GY, al pa manj znana Lassa od Bridgestona, znajo bit kar dobre gume za manjši denar. Zastonjske čangšlang gume pa ni za kupovat. Dobra guma je krvavo potrebna predvsem v sili in takrat ne odloča o drsenju skozi ovinek, ampak lahko tud o življenju in smrti.

GOGO_MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a GOGO_MAN So jan 23, 2010 10:16 pm

Res je da je priporoceno met (kao)dobre gume, v veliko primerih plačaš ime, saj pa na trzisce ne pride guma brez testiranj,in odobritve...ce bi ble nevem kako slabe gume se nebi smele prodajat...V materjalih pa tudi ni mozno da bi ble fuuul velike razlike glede kvalitete,sam sem mel prvo leto uniroyal RS1, guma zakon,samo te star performer, vsaj kolkor sem jaz opazil,ni niti najmanjse razlike(razlika edino v ceni za mojo dimenzije 96eur na gumo)
Vsak naj naredi po svoje...lahko plačaš 200eur za gumo lahko plačaš 100eur, itq nismo na dirkalni stezi DA BI Z ENO GUMO VOZLI NA POVNA 1 URO... kolkor se mi vozimo je vsaka guma O.K. mogoce kdaj pretiravas v ovinek, te vrze iz ceste,mas gor (kao) slabo gumo,in to je vzrok, KAJ PA CE MAS DOBRO GUMO*?????????????kaj bo pa pol vzrok(CESTA A NE)
Gogo_man

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2010 10:24 pm

Lassa sport je veliko slabša od Bridgestone 050A, Uniroyal 1 in 2 sta bolj slabi gumi kot ne, sploh 1 je hitro hin in pri višjih presekih se ovija prav tako 2, star performer je poden sploh v mokrem, osebno je tudi zastonj ne maram.
Drugače pa opažam da ljudem ki imajo presek od 35 navzol imajo v večini primerih slabe gume oz xy znamke.
Slabe gume + xy znamke gum + prenizek presek + preširoka guma se avto veliko slabše drži ceste, še posebno na mokri cesti kjer je največji problem aquaplaning.
Mene stane ena guma conti sport 3 skoraj 200eur (menjam 4 na sezono), pa sem jih enkrat kupil in jih bom še enkrat, pa čeprav so xy znaeke tudi pod 100eur-ov

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Ne jan 24, 2010 8:20 am

Za vse tiste ki pravijo,da ni velikih razlik med gumami je tu nekaj iz testa sicer letnih pnevmatik, ki pravi drugače.
˝ ko se avto z najboljšo pnevmatiko na mokri cesti pred oviro že zaustavi, avto z Wanlijevo pnevmatiko mimo njega pelje s hitrostjo 48 km/h! Zaustavi se šele čez 20 metrov – če se prej ne zaleti.˝
Evo pa še link:

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=34&L2_ID=745

Sicer pa se strinjam, da se da tudi poceni dobit dobre gume.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jan 24, 2010 11:28 am

federal ali star performer??

raje kaj takega ker je isto učinkovito in še nekaj ceneje

Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 24, 2010 12:51 pm

lenivec je napisal/-a:samo nekaj za razmislit.
2m zavorne poti lahko pomenita razliko med življenjem in smrtjo. med poceni gumo in dobro gumo je pa ponavadi razlika večja.

v ceni gume pa ponavadi razlike niso takšne da bi se splačalo kitajčka dat gor.
in kot je že blo povedano. če maš keš za 18" felne daj še za gume. če nimaš keša ne kupuj (pre)velikih feln

x2, to drži kot pribito

GOGO_MAN
Nov uporabnik

Napisal/-a GOGO_MAN Ne jan 24, 2010 5:48 pm

[TO TI JE GUMA, nobeden ne gleda na zavorno pot...podreš bukev, narezes dimenzijo, daš gor pa gres....priporočam
Gogo_man
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov