maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 28, 2010 8:02 pm

NoB0dy je napisal/-a:
Gregamax je napisal/-a:LP!
Jaz ti pa priporočam yokohama s-drive sem jih do sedaj imel tri sezone in letos jih bo spet dal gor! Mene osebno je bolj prepričala kot good year eagle f1!

Sem jih gledal, vendar pridejo predrage. Gledam do 60 € na gumo.

Kup vredestein sportrac3, cena 53 e
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne feb 28, 2010 9:08 pm

Goodyear EAGLE F1 GS-D3
Guma v osnovi ima na robovih 4-5 mm na sredini pa 8mm. Bi moralo biti glih kontra z vidika obrabe. Guma kot nova trga na suhem in na mokrem. Ko sem jih obrabil pod 50% sem po mokri cesti vozil počasneje za svojo varnost, ne da bi to guma nakazovala.

Imajo eno prednost v obrabljene robe se da brez problema narezat profil :) Drugače sem pa jih vozil sezono pa pol nato sem prodal avto in jih je še blo za enih 5-10k odvisno od voznika. Jaz sem jih vozo cca 20-25k km.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne feb 28, 2010 9:48 pm

speedfreak je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Goodyear Excellence, super oprijem tako na suhi kot na mokri cesti, kratka zavorna pot, tiha guma, o vzdržljivosti ti težko povem, imam jo 2 sezoni in 20.000km, profila je zaenkrat še ogromno :D

Meni so se po sezoni in pol deformirale (izgleda so se potrgale zajle noter ali nekaj) in so se guncale levo-desno za znoret.
Rešitev? Smeti, drug mesec kupujem nove gume.

Mimogrede, ali kaj veste, kaj je fora teh pirelli cinturato gum? Je to spet kako eko sranje ki je trdo kot kamen, ali je dejansko OK guma?

Na tanovih testih so v dveh dimenzijah zmagale te cinturato gume tk da slabe vrjetn niso

To že,ampak jaz ne verjamem kaj preveč ADAC testih- kdaj je že bila tam yokohama? ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 28, 2010 10:06 pm

phoebus je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Goodyear Excellence, super oprijem tako na suhi kot na mokri cesti, kratka zavorna pot, tiha guma, o vzdržljivosti ti težko povem, imam jo 2 sezoni in 20.000km, profila je zaenkrat še ogromno :D

Meni so se po sezoni in pol deformirale (izgleda so se potrgale zajle noter ali nekaj) in so se guncale levo-desno za znoret.
Rešitev? Smeti, drug mesec kupujem nove gume.

Mimogrede, ali kaj veste, kaj je fora teh pirelli cinturato gum? Je to spet kako eko sranje ki je trdo kot kamen, ali je dejansko OK guma?

Na tanovih testih so v dveh dimenzijah zmagale te cinturato gume tk da slabe vrjetn niso

To že,ampak jaz ne verjamem kaj preveč ADAC testih- kdaj je že bila tam yokohama? ;)

Sej nism reku da jim slepo verjemi, ampak čist brezveze pa tud niso tej testi mnde a ne...so lahko neka orientacija. Itak pa je znano, da niso vsake gume za vsak avto enako dobre, js sm naprimer pred leti imel zelo slabe izkušnje s tako opevano potenzo re720...pač ni ležala mojemu avtu, kaj čmo ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe mar 05, 2010 1:57 am

Jest se vozim po Turanzah ER300, trenutne so naredile ze 60k km (sicer 90% po AC, ampak ko pridem na ovinke, ponavadi ne gre ravno penzionisticno ;) ), pa se za par mesecev bodo. Super oprijem kjerkoli hoces, 3jo sezono se vedno isto mehke in isto drzijo kot prvo sezono.. Priporocam!
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

rontajzel
Nov uporabnik

Napisal/-a rontajzel To maj 18, 2010 3:32 pm

Si bom malo sposodil temo.

Tudi kupujem nove letne pnevmatike, v dimenziji 195/50 R15, izbiram pa med:
- Goodyear Excellence FP
- Bridgestone Turanza ER 300
- Fulda Carat Progresso

Zanima me še ali ima kdo kaj izkušenj s pnevmatikami Kumho? Nekje sem slišal, da so primerljive z zgoraj omenjenimi?

Torej kaj priporočate?

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To maj 18, 2010 4:59 pm

Bridgestone definitivno. Zakaj? EX-B je lepo opisal.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To maj 18, 2010 5:04 pm

EX-B je napisal/-a:Jest se vozim po Turanzah ER300, trenutne so naredile ze 60k km (sicer 90% po AC, ampak ko pridem na ovinke, ponavadi ne gre ravno penzionisticno ;) ), pa se za par mesecev bodo. Super oprijem kjerkoli hoces, 3jo sezono se vedno isto mehke in isto drzijo kot prvo sezono.. Priporocam!

Se strinjam.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To maj 18, 2010 5:48 pm

Bridgestone Turanza ER 300 imam sicer v dim 195 55 15 in ni kaj recti.
Guma kot mora biti.
Drzi kadarkoli, kjerkoli in se tudi ne obrablja prevec.
lp.

rontajzel
Nov uporabnik

Napisal/-a rontajzel Sr maj 19, 2010 6:19 pm

Super potem, bom kupil Turanzo.
Zanima me še kakšna je razlika med hitrostnima razredoma H (210km/h) in V (240km/h)? V ceni je razlika le nekaj centov. Kje so to dejansko pozna, če se vozim do maksimalno 180 recimo?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 19, 2010 7:06 pm

rontajzel je napisal/-a:Super potem, bom kupil Turanzo.
Zanima me še kakšna je razlika med hitrostnima razredoma H (210km/h) in V (240km/h)? V ceni je razlika le nekaj centov. Kje so to dejansko pozna, če se vozim do maksimalno 180 recimo?

Nič se ne pozna

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 19, 2010 7:56 pm

Se pozna če te ustavijo policaji al pa na tehničnem. No nevem kolko pogosto gledajo take malenkosti.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr maj 19, 2010 8:08 pm

Blinder je napisal/-a:

Se pozna če te ustavijo policaji al pa na tehničnem. No nevem kolko pogosto gledajo take malenkosti.

Lahko imaš višji hitrostni razred, sam ne nižjega. torej brez skrbi.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr maj 19, 2010 8:22 pm

Za to kaj imas v garazi je H cist ok pomoje!
Ce je homologiran H das H lahko pa tudi vec ne manj.
lp.

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Ne sep 26, 2010 12:01 pm

Pozdravljeni!

No, si bom tudi jst sposodil tole temo. Se pravi primerjal bi dve pnevmatiki, med katerima se bom najverjetneje tudi odločil za nakup...

vsem znana Bridgestone Turanza ER 300 in Yokohama C.Drive 2

Lp
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To sep 28, 2010 12:41 pm

Kar sem imel izkušenj s C.Drive je, da sem jih gledal v garaži, ker so mi jih najbrž dostavili v upanju, da bo tudi to OK. :roll: S Turanzo trenutno pa resnično prezadovoljen. Že to je veliko, da drži do konca. Trenutno spredaj gre proti koncu pa še vedno sproščena vožnja tako v suhem kot mokrem, če le dežuje in ni naliva. Sem imel pa dobre izkušnje s športno plat pri Yokohami in sicer S.Drive. Kaj vzeti? Da 110% ne boš falil z nakupom, potem Turanzo, ker je preveč zadovoljenih uporabnikov z njo in resnično ni slaba guma. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K To sep 28, 2010 2:18 pm

X-Hair je napisal/-a:Kar sem imel izkušenj s C.Drive je, da sem jih gledal v garaži, ker so mi jih najbrž dostavili v upanju, da bo tudi to OK. :roll: S Turanzo trenutno pa resnično prezadovoljen. Že to je veliko, da drži do konca. Trenutno spredaj gre proti koncu pa še vedno sproščena vožnja tako v suhem kot mokrem, če le dežuje in ni naliva. Sem imel pa dobre izkušnje s športno plat pri Yokohami in sicer S.Drive. Kaj vzeti? Da 110% ne boš falil z nakupom, potem Turanzo, ker je preveč zadovoljenih uporabnikov z njo in resnično ni slaba guma. ;)

Super hvala ;)
♫ ♫ ♫
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov