Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe apr 23, 2010 5:59 pm

nevem niti me nezanima kdo je uvoznik za gume! zarad mene ce je iz tunguzije.

jst sm tudi bil iz zacetka skepticn, ker nisem poznal gume.
sam pol so mi strokovnaki razlozil kaj in kako je s to gumo.
Jaz imam trenutno 2 na moji a6ki in se peljejo odlicno po suhem kot tudi v mokrem. Za vsako dnevno voznjo so vec kot odlicne.

in kot sem rekel guma je dunlop samo pod drugo trzno oznako. Ce se zbrise dol oznake nebos vedel kira je dunlop kira pa nexen ker sta v nulo identicni (tudi matrjali)

ni to nek nankang...

pa tud nevem kako lahko komentirate gume katere sploh niste se sprobal...

drugace pa vsi vemo kako je z temi testi Wink

Stari sekaš,

No vsekakor upam, da boš zadovoljen še naprej.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe apr 23, 2010 11:35 pm

[quote="nebivedu]

Nalaganje. Nexen je firma, ki dela s svojo zmesjo in na starih strojih, ki jim jih je dal dunlop. Cena je zato nižja, ker je tudi nižja kvaliteta in cena izdelave. Vse to pa pod okriljem goodyeara, ki je hkrati tudi lastnik dunlopa. Vprašanje, če ni še kaka stara savina mašina za izdelavo tam zraven.

P.S. dobro da si povedal, da na svoj 4x4 avto daješ po 2 in 2 gumi različni. Ko ga boš prodajal, bom pripisal v tvojo temo, da prodajaš zje*an avto, ker si en izmed lolekov, ki na 4x4 avto ne zna dat štirih enakih gum. Namreč razlika v obsegu (med dvema različnima gumama pride vedno do te razlike) uničuje štirikolesni pogon - sredinsko visko sklopko, ki zaradi razlike v obsegu namreč zelo trpi, zato proizvajalec že v osnovi napiše, da morajo biti gume od istega proizvajalca in istega profila, da se enakomerno obrabljajo, pa pripiše tudi, da se na toliko in toliko km premontira prednje nazaj in zadnje naprej, da je še manj možnosti, da bi se obseg spreminjal. Pa ni važno ali je to terenec ali je osebni avto. Če je s štirikolesnim pogonom, to velja.

sam tole ti lahko nardim nad tem tvojim napisanim :rofl :rofl :rofl :rofl
odstopanje je res velik in ociten pri istih dimenzijah spredi in zadi.
dej nehi neumnosti klatit saj nimam zadi gume 250 spredi pa 195 da bi prihajalo do takih obremenitev. tako majhna je razlika da je niti neopcuti. potem po tvojem ze ko spredaj bolj ponucas guma nevrjetno trpi quattro pogon ker je spredi mnj profila, kar spremeni obseg. aja sej res ce imas istega proizvajalca se vse 4 gume enako nucajo :lol: ...

zarad mene pa lahko pises kar koli o avtu, ker mi za tvoj mnenje bolje malo dol visi. sploh pa ce nisi nikol vidu avta in ga sprobu pa vse najbol bos vedu :lol:

in kot sm ze napisu vsi najbol pametni pa se sprobal niso....
Slika

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved So apr 24, 2010 7:05 am

Isti ali različni materiali. Mislim, da razlika v ceni (v primerjavi z "originalom", torej Dunlopom) vse pove.
Tudi profil je lahko isti, za notranjo sestavo pa ne moraš trditi, saj ne vidiš v "podkožje" gume (jedra, kordi itd.). Razen če jo razrežeš. Ravno tako je z zmesjo iz katere je pnevmatika izdelana.

Teh gum je danes zmeraj več na trgu in vse naj bi bile delane po raznih licencah velikih gumarskih podjetij. Vsakemu svoje.

marecare1
Nov uporabnik

Napisal/-a marecare1 So apr 24, 2010 8:08 am

Če kdo prodaja rabljeni Nexen,mislim da ni treba pisati še ZAKAJ !?
Gume so še bolj kot SLABE,čisto zanič,tisti pa ki jih vozi in hvali,pa se naj raje vpraša,če mu v gostilni ni težko pustiti denarja ki bi ga naj dal za gume.
Frajerji,ki jih vozite na Audijih ipd.,raje ne pišite tega,saj si delate sramoto.
Prodaj Audija pa si kupi Polota,pa boš mel za poštene gume. :D :D :D

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll So apr 24, 2010 1:24 pm

marecare1 je napisal/-a:Če kdo prodaja rabljeni Nexen,mislim da ni treba pisati še ZAKAJ !?
Gume so še bolj kot SLABE,čisto zanič,tisti pa ki jih vozi in hvali,pa se naj raje vpraša,če mu v gostilni ni težko pustiti denarja ki bi ga naj dal za gume.
Frajerji,ki jih vozite na Audijih ipd.,raje ne pišite tega,saj si delate sramoto.

celi kup napisanih neumnosti ;)
tipično pisanje nevedneža...

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

nexen

Napisal/-a ludvik So apr 24, 2010 7:53 pm

Ljudje eno stvar si zapomnite.Neobnaša se vsaka guma isto na različnih avtih.Ker sem v svojem življenju menjal že 12 avtov in sem mel nekajkrat možnost,da sem iste gume mel na enem in na drugem in so se gume čisto drugače obnašale.Na enem so ble ful dobre na drugem pa slabe.Nima vsak avto nastavljeno podvozje na isti način.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 24, 2010 7:59 pm

romanll je napisal/-a:
marecare1 je napisal/-a:Če kdo prodaja rabljeni Nexen,mislim da ni treba pisati še ZAKAJ !?
Prodaj Audija pa si kupi Polota,pa boš mel za poštene gume
. :D :D :D

celi kup napisanih neumnosti ;)
tipično pisanje nevedneža...

malo morgen :roll: :arrow: POPOLNOMA PRAVILNO JE NAPISAL..... :!:

marecare1
Nov uporabnik

Napisal/-a marecare1 So apr 24, 2010 9:14 pm

romanll - očitno sem te zadel in si eden takšnih voznikov in kupcev gum.Verjemi mi da nisem nevednež,verjetno te lahko le kaj naučim o gumah.Pa še koga drugega.Fantje,ki v avtih vozite svoje otroke-zamislite se malo! 8)
BMW JE ZAKON !!!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So apr 24, 2010 9:15 pm

Ma nima ti kaj biti če ok voziš.
Kupi, pelji in je...
Jaz sem v enem momentu bill total brez keša in sem bil primoran kupiti nalite gume oops
in kajjjjjj, sem jih vozil tisto sezono in naredil 20.000km z njimi in prezivel. Pa recimo da je nova Nexen je 100x boljsi od nalitih!
Pa samo za informacijo evo glih danes sem videl Audija 4ko model ta novejsi ko so že lepi na Silverstone gumah!!!
Kupi pa gasa.

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Ne apr 25, 2010 5:50 am

marecare1 je napisal/-a:romanll - očitno sem te zadel in si eden takšnih voznikov in kupcev gum.Verjemi mi da nisem nevednež,verjetno te lahko le kaj naučim o gumah.Pa še koga drugega.Fantje,ki v avtih vozite svoje otroke-zamislite se malo! 8)

ja si zadel v temo ;)
me pa bolj težko kaj naučiš o gumah

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne apr 25, 2010 5:59 am

fare je napisal/-a:Ma nima ti kaj biti če ok voziš.
Kupi, pelji in je...
Jaz sem v enem momentu bill total brez keša in sem bil primoran kupiti nalite gume oops
in kajjjjjj, sem jih vozil tisto sezono in naredil 20.000km z njimi in prezivel. Pa recimo da je nova Nexen je 100x boljsi od nalitih!
Pa samo za informacijo evo glih danes sem videl Audija 4ko model ta novejsi ko so že lepi na Silverstone gumah!!!
Kupi pa gasa.

Če že kupujete take gume OK, ampak potem mora biti drugačen moto " Kupi in s pametjo vozi sigurno pa ne "kupi in gasa". Upam, da se jest s kakšnim takim asom ne srečam na cesti v kakšni kočljivi situaciji. Pamet v glavo! ;)

marecare1
Nov uporabnik

Napisal/-a marecare1 Ne apr 25, 2010 11:34 am

romanll-res te bolj težko kaj naučim,ker vidim da vse že veš in s takim ne prideš nikoli do konca,ha ha ha
tvoje znanje o gumah,sploh o Nexenu je kot k... lojtra :D :D :D
BMW JE ZAKON !!!

romanll
Novinec

Napisal/-a romanll Ne apr 25, 2010 12:38 pm

marecare1-še en strokoven odgovor..

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne apr 25, 2010 1:04 pm

scirocco12 je napisal/-a:
Kupi, pelji in je...
Kupi pa gasa.

Če že kupujete take gume OK, ampak potem mora biti drugačen moto " Kupi in s pametjo vozi sigurno pa ne "kupi in gasa". Upam, da se jest s kakšnim takim asom ne srečam na cesti v kakšni kočljivi situaciji. Pamet v glavo! ;)
"kupi in gasa" je bolj metaforično povedano. ja pa tudi najboljše gume ti ne pomagajo če ga pretiraš. ma niti gosenice!!!

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne apr 25, 2010 2:29 pm

fare je napisal/-a:
scirocco12 je napisal/-a:
Kupi, pelji in je...
Kupi pa gasa.

"kupi in gasa" je bolj metaforično povedano. ja pa tudi najboljše gume ti ne pomagajo če ga pretiraš. ma niti gosenice!!!

To pa drži kot pribito :tomidelej:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Ne apr 25, 2010 3:26 pm

x2 :clapclap

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Ne apr 25, 2010 5:36 pm

jack86 je napisal/-a:

x2 :clapclap

x3 :clapclap

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Ne apr 25, 2010 7:17 pm

zelo dobro razmislanje... nexen rablene se prodajajo ker so slabe...

hm pol se najbrz pireli, dunlop, toyo, itd prodaja rablen zaradi istih razlogov...

vec k 50% folka se voz na sava in podobnih gumah pa noben nejamra kako so slabe, pa ceprav so slapse od nexen

pa vsi ste ultra dirkaci in vozite vedno na limitih da rapte profi gume. za vsak dan so vec kot odlicne.

pa ko eni komentirajo kupi si dobro gumo. zadaj mam nove pireli p zero nero, nexen sem pa kupil ravno, da sprobam ce je to res kar pravjo za nih.
Slika

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne apr 25, 2010 9:22 pm

B3yBo ima za značko potem pa zmanjka za gume ala Bridgestone, Good year, Michelin.... ma veste kako imam avto vendar te dimenzije ki jih ima moj avto če kupim kako boljšo gumo so fuuuulll drage. Imate kako cenejšo opcijo. Seveda gospod, po licenci Dunlopa...... Potem pa na forumu kaj vi veste kaj so Nex...gume ali jih imate, da tako pišete........ Prav zabavno je to brati kot mikijev zabavnik še boljši je pa Alan Ford.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Ne apr 25, 2010 10:31 pm

bugy sam to ti povem... da nimam za gume...
hm na mojem dirkalcu 13 col niti ena guma ni pod 100€ ampak je krepko cez. tko, da nebi komu zmankuje za gume. pa vsi vemo da 13 col pricne ze pri 20€ naprej guma. imam pa 2 dirkalca. tko da 18 oz 17 col guma proti moji 13 col sploh ni draga guma ce primerjamo razmerje- velikost oz financo.

na drugem audiu imam dunlop 17 col.

ti se pa tukaj neki pihas kao ti ves kok ma kdo finance.

pa ker neznas brati, se enkrat isto kot sem ze napisal kupil sem jih (2 kosa) namerno ravno zato, da jih sprobam ker toliko oblublajo in ja res so dobre gume za vsak dan. zadi imam isto casno kuplene nove zero nero, ker nisem hotel tvegati z vsemi 4mi.

prej sm imel vse 4 continetal pa so bile obupne gume ze v suhem, da o dzju negovorim.
res da v 16 col na org feltnah ki so zraven prisle. sedaj pa na org. audijeve a8 18col sem dal ta dva kompleta, vec sprobas vec vidis.

no sedaj pa pojdi naprej sanjarit o svojih super junakih iz stripov ;)
Slika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost