lizard je napisal/-a:romanll je napisal/-a:fante vidim da ti primankuje znanja in pišeš samo tisto kar prebereš![]()
se pravi po vaših trditvah MICHELIN navaja napačne informacije ko trdijo da je dalša zavorna pot z letnimi pnevmatikami itd...
Malo lepšega vedenja bi ti koristilo, "fante".
mišek je napisal/-a:Michelin za mene sploh ni guma. Ko je stara 3 leta jo lahko vržeš stran, ima pa 5mm profila. Kaj ti to nuca, če te pa na vsakem ovinku ven nese.
Bridgeston pa Contiental, to so gume, pa še cenejše od tistih plastičnih Michelink.
Sigurno pa ni res, da bi bila daljša zavorna pot z letnimi. Sej pa to že sam ugotoviš, brez meritev, da lahko z letno gumo dosti bolj zahodiš po bremzi, brez da bi blokiralo.
sašo5 je napisal/-a:...tako kot piše zgornji teks dejansko drži za pneumatike mer 165/175/185/195 eventualno 205; amoak pri ekstremnih merah rec 235/245se pa dejansko pri stopinjah pod 3 ne da peljat - pa se to strinjali vi ali ne.....
mišek je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:...tako kot piše zgornji teks dejansko drži za pneumatike mer 165/175/185/195 eventualno 205; amoak pri ekstremnih merah rec 235/245se pa dejansko pri stopinjah pod 3 ne da peljat - pa se to strinjali vi ali ne.....
To pa pomeni, da imaš preširoke gume za svojo težo avta.
Če bi bil kak težek avto, verjetno ne bi bil problem, ker pa je prelahek pa je premali pritisk na podlago in plava po cesti.
To je glih tako, kot zimska guma za sneg more bit ozka, ne pa neki valjar, ki tlači pol metra snega pred seboj. Pa tudi če je guma ožja se profil bol zagrize v sneg in prime.
Pri letnih in gola cesta je pa tudi nekje meja, od tiste meje naprej ti pa dodatna širina samo škodi.
sašo5 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:...tako kot piše zgornji teks dejansko drži za pneumatike mer 165/175/185/195 eventualno 205; amoak pri ekstremnih merah rec 235/245se pa dejansko pri stopinjah pod 3 ne da peljat - pa se to strinjali vi ali ne.....
To pa pomeni, da imaš preširoke gume za svojo težo avta.
Če bi bil kak težek avto, verjetno ne bi bil problem, ker pa je prelahek pa je premali pritisk na podlago in plava po cesti.
To je glih tako, kot zimska guma za sneg more bit ozka, ne pa neki valjar, ki tlači pol metra snega pred seboj. Pa tudi če je guma ožja se profil bol zagrize v sneg in prime.
Pri letnih in gola cesta je pa tudi nekje meja, od tiste meje naprej ti pa dodatna širina samo škodi.![]()
![]()
Energetik81 je napisal/-a:In kaj je narobe napisal?
mišek je napisal/-a:To pa pomeni, da imaš preširoke gume za svojo težo avta.
Če bi bil kak težek avto, verjetno ne bi bil problem, ker pa je prelahek pa je premali
sašo5 je napisal/-a:Avto ma zadnjo mero 255 (sam imam 245) - prejšnji je imel zdanjo mero 245, sam sem imel 235....
.....NI mi druge, kot da vas naložim v avto, ko je temperatura minus in odpeljem mojo"ruto" s šihta domov - zjutraj recimo(Obrežje - Brežice) s široko letno.....
.....potem "nataknemo" zimsko 225 in se zopet peljemo.........rad bi videl obraze "presenečenosti"-........
P.S sedaj mi je res dost....(kosilo in deci terana...)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost