Napisal/-a sundaydriver So avg 22, 2009 2:49 pm
Živjo,
Evo tkole, mene pa zanima, če mate kaka priporočila, v katero smer se ozirati za moje potrebe. Rabil bi gume 185/60/14. Prioriteta je oprijem za več sezon. Obraba mi sploh ni važna, ker ne delam veliko kilometrov, do 15.000 letno pa še to mam dvoje gum.
Namreč zdaj imam gor Pirelli P3000 in to je popolna katastrofa od gume. Prvi dve sezoni je bil oprijem na suhi in mokri cesti zelo dober, zdaj so pa že samo še za v smeti. Ob mokri cesti te je povsod polno, če ne voziš popolnoma po jajcih. Pa tudi ob suhi cesti je oprijem nikakršen. Guma sploh ne drži več smeri, kar sili te ven iz ovinka. Če ne vozim prav zelo počasi lepo obrnem volan in me slajda ven iz ovinka, namesto, da bi avto začel zavijat, tko kot se spodobi. Profila mam pa kar ga hočeš, ampak je neuporaben, ker je guma trda v nulo.
Sej za po avtocesti, kjer se večinoma vozim, je že vredu, ker je ravnina... Pol greš pa na kakšen kolovoz, al pa je treba bremzat, pa je katastrofa... waiting to happen!
Ko sem kupu avto sem mel gor 5 let stare tovarniške Firestonke, ki so mele 50-60kkm narejenih pa ne kaj dosti profila, pa so mele mnogo boljši oprijem kot tele Pirelli! Brez zajebancije ...
Tko da letos se bom vozil ultra previdno in po jajcih, potem gredo zimske gor, drugo leto pa obvezno nove gume. Hočem nekaj, kar ma vsaj 4 leta oprijem, pol pa mi je vseen, če je za v kanto. Sam, da ne ratajo čist trde... pa mi je čist vseen, če bi mi po 30.000 kilometrih ves profil požrlo. Lahko priporočite kakšne firme iz izkušenj?