KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO So jan 23, 2010 12:19 pm

Prokarjon je napisal/-a:Pravijo tudi da marsikatera veliko dražja guma ne opraviči visoke cene

pravjo tut da več plačaš več muzke maš :lol:
oz. več daš za gumo bolšo dobiš :-P

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jan 23, 2010 1:22 pm

MacTron je napisal/-a:Renault_user: Fulda-e EcoControl v 195 sirine in 55% visine ne obstaja zato je model Progresso
http://www.fulda.com/fulda_si_si/our_ti ... ontrol.jsp

nevermind: Uniroyal RainExpert ...od 74 - 78€ (odvisno od hitrostnega razreda) Best Choice

Te vozim sam že 2 sezoni. Mene so prepričale 8)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 23, 2010 1:37 pm

pugi405 je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:Renault_user: Fulda-e EcoControl v 195 sirine in 55% visine ne obstaja zato je model Progresso
http://www.fulda.com/fulda_si_si/our_ti ... ontrol.jsp

nevermind: Uniroyal RainExpert ...od 74 - 78€ (odvisno od hitrostnega razreda) Best Choice

Te vozim sam že 2 sezoni. Mene so prepričale 8)

uniroyal?

tudi te so pri meni vstopile v igro, sicer ne ta model, ampak rainsport 2

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jan 23, 2010 1:38 pm

Ne vem no. Samo meni so te teme o letnih gumah že nekako mimo. Dobro se ve kaj je v vrhu, kaj je srednja žalost in kaj NO NO.

Michelinka PS2 je en tak primer kjer cena niti približno ne odtehta performans, ker potem bi mogla bit že skoraj enkrat boljša od konkurence. Žalost pa je, da ni niti najboljša guma.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2010 1:49 pm

Prokarjon je napisal/-a:Ne vem no. Samo meni so te teme o letnih gumah že nekako mimo. Dobro se ve kaj je v vrhu, kaj je srednja žalost in kaj NO NO.

Michelinka PS2 je en tak primer kjer cena niti približno ne odtehta performans, ker potem bi mogla bit že skoraj enkrat boljša od konkurence. Žalost pa je, da ni niti najboljša guma.

To je glih tako, kot avto če ima še enkrat več konj potem bi moral imet še enkrat večjo končno hitrost.
Razlika v ceni med boljšimi in najboljšimi gumami je veliko večja, kot pa med dobrimi in boljšimi

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jan 23, 2010 2:31 pm

če bi lepo bral bi videl da sem napisal da niti ni najboljša.... torej 2x cena povsem neupravičeno.

Žal pa ne drži niti tvoja primerjava, saj pri avtu gre za ceno znamke, prestiž, ostale pritekline ki prinesejo dodatne finančne str.,... itd,. itd.

Guma je več ali manj žal samo guma. Je odlična, je dobra ali pa je slaba...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 23, 2010 3:37 pm

Rossoner je napisal/-a:Zdravo.

Imate pesteo debato....me pa zanima če mogoče ma kdo izkušnje z Dunlop SP Sport 01?
Se ok obnese?

najlepša hvala!

Nimam pripomb čez to gumo. Mogoče je malo glasna, še posebej ko je profil pod polovico.

p.s: pa mislim, da se jo ne da več naročit.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So jan 23, 2010 3:54 pm

kere gume priporočate 195 50 15 za poleti ?
Relax take it easY
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 23, 2010 3:58 pm

Rossoner je napisal/-a:Na gume-direkt je za 53 EUR.torej se obstaja?

Verjetno samo še preko spletne prodaje.
Ker sem nekaj mesecev nazaj spraševal pri Španu, pa na Verovškovi na servisu, pa so rekli, da je ni več v prodaji.

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a jaggy So jan 23, 2010 4:04 pm

Lep pozdrav zanima me za sledeče gume kako se kaj obnesejo šle bojo pa na audi A6 limuzino dimenzije 205/55/16
(zanimajo me tudi mnenja uporabnikov teh gum kako se obnesejo na mokrem cestišču oz če so gume kaj za kaj glede na ceno in primerjavo bolj znanih znamk..)
Kajti prej sem imel na Ibizi Nankang S2 gume in bom tak rekel mal dnarja še daš zraven pa maš vsej gume ker po mokrem je zelo neprimerna guma)
Gume nameravam kupiti preko gume-direkt.com

Firestone TZ 300 a 205/55 R16 91V 76€
Firestone Firehawk SZ 90 205/55 R16 91V 76€
Falken 205/55 R16 91V TH, Zascita platisca 63€
Ali pa še mogoče kakšna duga priporočila za takšen denar ali če se splača dat tudi več...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne jan 24, 2010 4:03 pm

lma kdo izkušnje z yokohama s. drive? Kupil bom dimenzijo 215/35R19, ne vem pa še katero. Do zdaj sem imel bridgestone potenza RE050A, dobro se je obnesla. Izbrat moram pa neko drugo gume ker kot mi je vulkanizer rekel so bridgestonke nasplošno narejene tako da imajo dokaj oster rob, oglat in zaradi tega sem imel probleme ker mi je rob gume drsal ob sprednji blatnik, ker je avto znižan. Torej rabim ravno tako dobro gumo ki pa ima rob nekoliko bolj obel, zaokrožen da imam tako več fore med gumo in blatnikom.
Za yokohamo c.drive sem v testu od motrevije videl da je bla dobra vendar je bila obraba velika.

Slišal sem tudi da naj bi na gume direkt prodajali gume ki so delane za vzhodne trge in da zato niso tako dobre kot bi si človek mislil in zato seveda tudi cenejše kot če greš ponje h vulkanizerju. Je kaj resnice v tem? Ko sem prvič kupil pri njih gume so bile made in france, ko sem jih kupil drugič pa so bile made in poland. Ista guma ista dimenzija. Zimske vredesteinke so bile made in russia!

Hvala za odgovore!
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 24, 2010 5:04 pm

Prokarjon je napisal/-a:Michelinka PS2 je en tak primer kjer cena niti približno ne odtehta performans, ker potem bi mogla bit že skoraj enkrat boljša od konkurence. Žalost pa je, da ni niti najboljša guma.

Zanimivo, meni je odtehtala to večjo ceno. Kako? Hm....ni vse v temu koliko drži. ;)

Rainsport2 ne kupujte. To je tipičen primer, kjer je ime na mestu. RAINsport in čisto nič drugega. Za po dežju in nalivih, zakon. Radira se pa tudi nenormalno. Vsekakor ne drži toliko, kot jo pobira. Expert je itak (moje mnenje) isto sranje drugo pakovanje.

dejcc stil vožnje, cesta po kateri se voziš pa bomo kaj našli v tvoji meri, ker mi v kotlini bomo kmalu diplomiral iz teh gum nič vrednih v 15 colah, kjer ni ravno velike izbire :?
SlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 24, 2010 5:25 pm

205/55 16..avto je opel astra 1.9 cdti, vozim precej dinamično, sploh po ovinkih, na AC sem kar precej, pomemben mi je oprijem ( sploh po dežju, po suhem tak vse drži ), koliko zdrzi mi ni kaj prevec pomembno, glasnost sploh ne...nekak gledam vredestein ultrac cento ali sportrac3,

kak drug predlog?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 24, 2010 5:42 pm

dejcc stil vožnje, cesta po kateri se voziš pa bomo kaj našli v tvoji meri, ker mi v kotlini bomo kmalu diplomiral iz teh gum nič vrednih v 15 colah, kjer ni ravno velike izbire Confused

Vsak dan delam okol 100km od tega 50 po avtocesti in 0-90 križišča ostalo pa mestna vožnja agresivno v ovinke in krožišča, tak da rabim nekaj kaj je znano da ne pobira hitro profila.
Relax take it easY
Slika

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a jaggy Ne jan 24, 2010 5:47 pm

GoGo je napisal/-a:Uf, sem prebral nekaj komentarjev, ja...Mislim da ni vredna prihranka.
Lani sem imel Falken, sem bil (razen z obrabo) zadovoljen, tako da bom letos
pomoje šel spet na te... Na gume takoj jih imajo po 80 eur...

koliko sem gledal teste bi ti še vseeno priporočal goodyear optigrip za dimenzijo 205/55/16 jih že dobiš za cirka 74€ na avtonetu...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jan 25, 2010 11:49 am

speedfreak je napisal/-a:...nekak gledam vredestein sportrac3,

Zadovoljen z njo. Bi jih dal kar na prvo mesto kar sem probal dosedaj. Probal sem pa
Michelin Pilot Exalto PS2
Firestone Firehawk SZ90"micro"
Uniroyal Rainsport2
Continetal premiumcontact2 ( lani se nisem velko vozil z njo, ampak pri tistem dežju in nizkih temperatureh kaže zelo dobro.)

To da jih dam na prvo mesto ne pomeni da najbolj držijo. Ampak jaz pogledam pri gumi, kako mi drži v suhem, mokrem, koliko se zvija ob agresivni vožnji ter kaj mi počne na volanu ob tem in prevoženi kilometri.

Edino kar so me razočarale je bilo splavanje. Ampak tale stavek vzemi z rezervo, ker po obliki dezena sem najbrž pričakoval več, mogoče preveč.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jan 26, 2010 8:36 pm

Kakšne imate izkušnje z Kumho Ecsta SPT KU31?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 26, 2010 9:12 pm

speedfreak je napisal/-a:205/55 16..avto je opel astra 1.9 cdti, vozim precej dinamično, sploh po ovinkih, na AC sem kar precej, pomemben mi je oprijem ( sploh po dežju, po suhem tak vse drži ), koliko zdrzi mi ni kaj prevec pomembno, glasnost sploh ne...nekak gledam vredestein ultrac cento ali sportrac3,

kak drug predlog?

optigrip je zakon, mama s kolegom super oprijem , mala obraba, super cena..

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 26, 2010 9:13 pm

X-Hair je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:...nekak gledam vredestein sportrac3,

Zadovoljen z njo. Bi jih dal kar na prvo mesto kar sem probal dosedaj. Probal sem pa
Michelin Pilot Exalto PS2
Firestone Firehawk SZ90"micro"
Uniroyal Rainsport2
Continetal premiumcontact2 ( lani se nisem velko vozil z njo, ampak pri tistem dežju in nizkih temperatureh kaže zelo dobro.)

To da jih dam na prvo mesto ne pomeni da najbolj držijo. Ampak jaz pogledam pri gumi, kako mi drži v suhem, mokrem, koliko se zvija ob agresivni vožnji ter kaj mi počne na volanu ob tem in prevoženi kilometri.

Edino kar so me razočarale je bilo splavanje. Ampak tale stavek vzemi z rezervo, ker po obliki dezena sem najbrž pričakoval več, mogoče preveč.

Sej s temi gumami imam izkušnje v dimenziji 185 55 15 in sem zelo zadovoljen z njimi, samo nerad 2x kupim isto gumo :-P , zato me mika ta nova ultrac cento..samo je po moje to bolj touring guma ( podobno kot turanza pri Bridgestonu ).

Kar se pa premiumcontact2 tiče ti pa lahko jaz povem, da sem jo moral napumpati za kak 0,4 bara več, kot je v knjižici, da je držala kot je treba, zdrzala mi je cca 17kkm, s tem, da je do zadnjega drzala kot je treba, tudi po dezju ( razen nekih velikih luž ), samo se mi je vredesteinka zdela boljša po dežju, ampak se je pa bolj zvijala po suhem...vsaj tak obcutek sem dobil jaz
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 To jan 26, 2010 10:20 pm

Se opravičujem, ker ste pomoje že zelo veliko o tem predebatirali, vendar me samo zanima katere gume kaj priporočate za letne gume za to novo sezono, ki prihaja? Rabil bi pa gume dimenzije 255/35/18 zadnje, 225/40/18 prednje. Hvala za nasvete že v naprej :)

LP
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov