KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jan 29, 2010 4:18 pm

Kar sem gledal, je to res touring guma. Ime mi je bilo znano in sem naredil telefonski klic. Kolegovo mnenje na katerega nekaj dam. Verdestein Ultrac Sessanta. To leti po dežju v božjo mater. Samo en problem je, s katerim se soočam že leto pa pol. Samo v meri 17 in navzgor.

A veš kaj probaj. To je še ostalo na mojem meniju. Yokohama S drive. Sicer je cena obupna, ampak pri Limchelin Pilot Exalto PS2 je bila pri meni upravičena.;) Sem z njo naredil dosti več km kot s konkurenco, ki je bila 15€ bolj poceni po komadu. Poleg tega je držala do konca, po dežju je blo brezveze, sam bočnica je bila enostavno za v smeti. :roll:

Še iz prejšnje teme, da ne bomo skakal ke pa sm. Nepregledno je.
speedfreak je napisal/-a:p.s. tudi na testih so omenili da ima probleme z podkrmarjenjem ta guma...

Guma je očitno tolk mehka in rabiš več volana. Se stvar dosti izboljša, ko jo malo znucaš potem pa že kmalu ne drži več :mrgreen: =P Ampak, ker je bilo to dodajnanje enako, ali sem šel hitro ali počasi, je bilo sprejemljivo. Isti, če ne slabši šrot je bil Rainsport2. Se stvari izboljšajo, veliko km tudi nisem naredil, in grem gledat koliko je še profila. A no, sej ni čudno, da je postalo tako odzivno, če ni več profila :? Če sem kdaj sunil mimo z nakupom, so ble tole rainsport2.

Piksna vrž neki gor. Jaz ne vem kaj rabiš, kje voziš, kako, ti je dež fetiš, te moti hrup pri vožnji, prevelika obraba,... Dejavnikov je polno zakaj bi se človek odločil za določeno gumo. Če pogledam avatar bi si jaz za tak bolid omislil preverjeno potenzo 050A, Ponoreli P Zero Nero ali asimetric F1. Ne sedaj vprašat katera je boljša. To so dobre športne gume, ki se jih kupi z namenom. Ampak mogoče bi tebi odgovarjale tudi bolj normalne gume, ki zdržijo po prevoženih kilometrih 1x več. Če pa hočeš bit in, ter boš z veseljem ob parkiranju navil volan navzven, pa nekaj od zgoraj naštetega. :D
SlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 31, 2010 6:57 pm

X-Hair je napisal/-a:Kar sem gledal, je to res touring guma. Ime mi je bilo znano in sem naredil telefonski klic. Kolegovo mnenje na katerega nekaj dam. Verdestein Ultrac Sessanta. To leti po dežju v božjo mater. Samo en problem je, s katerim se soočam že leto pa pol. Samo v meri 17 in navzgor.

A veš kaj probaj. To je še ostalo na mojem meniju. Yokohama S drive. Sicer je cena obupna, ampak pri Limchelin Pilot Exalto PS2 je bila pri meni upravičena.;) Sem z njo naredil dosti več km kot s konkurenco, ki je bila 15€ bolj poceni po komadu. Poleg tega je držala do konca, po dežju je blo brezveze, sam bočnica je bila enostavno za v smeti. :roll:

speedfreak je napisal/-a:p.s. tudi na testih so omenili da ima probleme z podkrmarjenjem ta guma...

Guma je očitno tolk mehka in rabiš več volana. Se stvar dosti izboljša, ko jo malo znucaš potem pa že kmalu ne drži več :mrgreen: =P Ampak, ker je bilo to dodajnanje enako, ali sem šel hitro ali počasi, je bilo sprejemljivo. Isti, če ne slabši šrot je bil Rainsport2. Se stvari izboljšajo, veliko km tudi nisem naredil, in grem gledat koliko je še profila. A no, sej ni čudno, da je postalo tako odzivno, če ni več profila :? Če sem kdaj sunil mimo z nakupom, so ble tole rainsport2.

Piksna vrž neki gor. Jaz ne vem kaj rabiš, kje voziš, kako, ti je dež fetiš, te moti hrup pri vožnji, prevelika obraba,... Dejavnikov je polno zakaj bi se človek odločil za določeno gumo. Če pogledam avatar bi si jaz za tak bolid omislil preverjeno potenzo 050A, Ponoreli P Zero Nero ali asimetric F1. Ne sedaj vprašat katera je boljša. To so dobre športne gume, ki se jih kupi z namenom. Ampak mogoče bi tebi odgovarjale tudi bolj normalne gume, ki zdržijo po prevoženih kilometrih 1x več. Če pa hočeš bit in, ter boš z veseljem ob parkiranju navil volan navzven, pa nekaj od zgoraj naštetega. :D

Trenutno sem najbolj ogret za ultrac cento, predvsem, ker dobim ugodno ceno ( hvala Luka ;) ), pa še izredno dobre izkušnje imam z vredesteinkami.

Kdo ve, kje se v SLO sploh da dobit yokohama?

edit. kolikor sem gledal se S drive ne dobi v 16..
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 31, 2010 7:10 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Se opravičujem, ker ste pomoje že zelo veliko o tem predebatirali, vendar me samo zanima katere gume kaj priporočate za letne gume za to novo sezono, ki prihaja? Rabil bi pa gume dimenzije 255/35/18 zadnje, 225/40/18 prednje. Hvala za nasvete že v naprej :)

LP

Hja odvisno kolk si pripravljen odštet ... sicer osebnih izkušenj nimam, ampak kolikor sem prebral so Bridgestone Potenza RE050 odlične, potem so tukaj še Cintinental SportContact 3, ki tudi niso slabe, pa Goodyear Eagle F1 Asymetric ... če pa gledaš cenejše pa Toyo Proxes T1-R ali pa Fulda carat exelero ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 31, 2010 9:06 pm

speedfreak je napisal/-a:

tu si probal?
http://www.gume.si/index.php?stran=izpis&id_strani=18

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 02, 2010 4:48 am

Trenutno sem najbolj ogret za ultrac cento, predvsem, ker dobim ugodno ceno ( hvala Luka ;) ), pa še izredno dobre izkušnje imam z vredesteinkami.

[/quote]

Ni panike. :tomidelej: :pivo

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To feb 02, 2010 3:15 pm

Yokohama S drive že lani konc leta ni bilo za dobit. Sem se malo ogreva,l da bi reskiral takratnih 70€ in videl kaj je na tem dnarju. Najbrž je blo predrago, s tem ni bilo zaslužka in so jo umaknili. Le ni tolk neumnih fanatikov v SLO :mrgreen: Če kdo kaj izvoha, ne bo nič narobe, če nas obvesti.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 4:18 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Se opravičujem, ker ste pomoje že zelo veliko o tem predebatirali, vendar me samo zanima katere gume kaj priporočate za letne gume za to novo sezono, ki prihaja? Rabil bi pa gume dimenzije 255/35/18 zadnje, 225/40/18 prednje. Hvala za nasvete že v naprej :)

LP

Priporočam ti G EAGLE F1 Asymmetric zelo dobra guma za mokro in suho cesto, ne bo ti žal, drugače pa kar sem jih jaz probal čez B Potenzo 050A jih ni razen slick

Okvirna cena za 225/40R18 je za Y S-drive 144 eur, G Asymmetric 130 eur

Še ocene, mnjša številka je bolje je
Priponke
gume.PNG
Zadnjič spremenil pskoda, dne To feb 02, 2010 4:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To feb 02, 2010 4:26 pm

Continental SC 3 :twisted:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 02, 2010 4:29 pm

adis je napisal/-a:

tu si probal?
http://www.gume.si/index.php?stran=izpis&id_strani=18

Sem, pa nisem našel takrat, zdaj pa vidim, da se zgleda da dobit. Hvala
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops To feb 02, 2010 8:28 pm

Bridgeston Potenza 050A preverjeno super guma v vseh pogojih ;)

Če pa rabiš pol dirkaško in ful športno pa Yokohama Parada :twisted:
Poleti se baje grozno drži,v dežju pa je bolj za kruzanje.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To feb 02, 2010 8:31 pm

Loops je napisal/-a:Bridgeston Potenza 050A preverjeno super guma v vseh pogojih ;)

kruzanje? :) kaj je že to? nekak znano :)

X-Hair je napisal/-a:Kar sem gledal, je to res touring guma. Ime mi je bilo znano in sem naredil telefonski klic. Kolegovo mnenje na katerega nekaj dam. Verdestein Ultrac Sessanta. To leti po dežju v božjo mater. Samo en problem je, s katerim se soočam že leto pa pol. Samo v meri 17 in navzgor.

potem odsvetuješ rainsport2?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 8:35 pm

Loops je napisal/-a:Bridgeston Potenza 050A preverjeno super guma v vseh pogojih ;)

Priponke
guma.PNG

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi To feb 02, 2010 8:43 pm

kakšne mate kej izkušnje s firestone gumami? gledal sem firestone tz 300 alpha

http://www.auto-test-news.de/wp-content ... _alpha.jpg

jih je kdo že mel priliko sprobat?

LP

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops To feb 02, 2010 9:22 pm

Tale Goodyear-ka je dobra ja,vrjetno je tudi v dežju boljša.Samo za poletje pa tej Parada kapo dol,ni vse res kaj tule piše.Vrjamem da je tale GY v špici sej je tudi cena temu primerna,je pa Parada bolj za poletje in piste mišljena,kjer pa mislim,da GY-ka p*puši.
Tisti,ki so meli tole Yokohama Parada( nekaj komentarev tut na forumu) so rekli,da to kr konkretno lima.Je pa obraba tut kr velika in v dežju je treba bit zelo previden,ker pač njen namen je bolj dirkalna steza.

@Savinjčan kruzanje pa za to ker je v dežju treba vozit na omejitvah in še tu pa tam manj :lol:

Kolk pa sem cene gledal pa su zaj na gume direkt dokaj ugodne skoraj za 30€ je zdaj Potenza 050A ceneje kot lansko pomlad :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr feb 03, 2010 3:12 am

SAVINJCAN je napisal/-a:potem odsvetuješ rainsport2?

Hja, tažko je reči da odsvetujem. Mogoče bi tebi odgovarjala. Jaz lahko dodam, da za isto ceno se dobi bolje. Pa smo spet tam, kaj je za koga bolje. Vsekakor je ime gume na mestu. RAINsport in nič drugega. Ne drži toliko, kolikor je obraba (če si v bolj odprtih ovinkih doma velik plus zate). Robove hitro pobira, čeprav je bila zelo pumpana. Dokler se ne obrabi čez polovico je zelo čigumast občutek in veliko laga ob dodanem volanu. Posledično v suhem enostavno obup. Vseskupaj zelo nenatančno ob vstopu. Hitra dinamika v dežju je pa zakon. Tudi kakšno napako odpusti in lepo prebavlja večjo količino vode na cesti. Odlično za AC potnika, če ga ne moti hrup.

Ko sem rekel, da se za isto ceno dobi bolje, bi dodal svoj primer. Meni osebno se je Pilot Exalto za 65€ po komadu, bolj splačal kot SZ90 za 49€.
Z Limchelin sem naredil več km in z njo užival od 7mm pa do
Slika

Res dobra guma, se kr da konkretno baaznit z njo. Tako po suhem kot po mokrem. Same hvale. Samo kaj ko je bočnica za v smeti. :?

pskoda, res konkretne številke za F1. Jaz za tako ceno nebi nič več razmišljal, kdor se odloča.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr feb 03, 2010 5:14 am

X-Hair je napisal/-a:

Hja, tažko je reči da odsvetujem. Mogoče bi tebi odgovarjala. Jaz lahko dodam, da za isto ceno se dobi bolje. Pa smo spet tam, kaj je za koga bolje. Vsekakor je ime gume na mestu. RAINsport in nič drugega. Ne drži toliko, kolikor je obraba (če si v bolj odprtih ovinkih doma velik plus zate). Robove hitro pobira, čeprav je bila zelo pumpana. Dokler se ne obrabi čez polovico je zelo čigumast občutek in veliko laga ob dodanem volanu. Posledično v suhem enostavno obup. Vseskupaj zelo nenatančno ob vstopu. Hitra dinamika v dežju je pa zakon. Tudi kakšno napako odpusti in lepo prebavlja večjo količino vode na cesti. Odlično za AC potnika, če ga ne moti hrup.

Ko sem rekel, da se za isto ceno dobi bolje, bi dodal svoj primer. Meni osebno se je Pilot Exalto za 65€ po komadu, bolj splačal kot SZ90 za 49€.
Slika

Res dobra guma, se kr da konkretno baaznit z njo. Tako po suhem kot po mokrem. Same hvale. Samo kaj ko je bočnica za v smeti. :?

pskoda, res konkretne številke za F1. Jaz za tako ceno nebi nič več razmišljal, kdor se odloča.

katere gume so to na sliki? p zero nero?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 03, 2010 8:03 am

jaz sem imel p zero nero in edino kar me je motlo je bilo to da nisem vedel kje ima ta guma mejo :? drži se pa super
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 8:28 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Slika

katere gume so to na sliki? p zero nero?

To je zlizana G Asymmetric F1, PZero nero je čisto drugačna oz je na spodnji sliki

Zelo lepo ti jih pobira, malenkost več na notranji strani kar je tudi pravilno
Priponke
0309ec_pirellipzero03_z.jpg

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr feb 03, 2010 9:35 am

Kdo pravi, da gumi nista kontra obrnjeni? :)
In kdo pravi, da tole dobro pobiranje? Gumo bi morali pobirat cimbolj enakomerno...

LpF

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr feb 03, 2010 11:04 am

Bo kr Michelin.
SlikaSlika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov