need 4 speed je napisal/-a:V to foro z dušiko tud jst ne varjamem preveč.Tudi če ti fila dušik je notri še vedno precej navadnega lufta..edino če bi naredu vakum v gumi (da bi šel ves zrak ven) in potem nafilu.
Energetik81 je napisal/-a:SAVINJCAN je napisal/-a:kako je s tem plinom? še zdaj mi ni jasno, zakaj bi plin držal tlak ( imel 100% tesnjenje ), zrak pa ne?
Smo že ugotovili v neki drugi temi, da je polnenje s "plinom" (=dušik) marketiški nateg.
Važno je samo, da zrak v gumah ni močno vlažen in to je to.
Sicer mi je pa zanimivo, da vas toliko pumpa na bencinskih, a nimate nožne pumpe doma? Jaz do zdaj še nikoli nisem na črpalki pumpal gum, vedno doma.
NejcZ je napisal/-a:No ko boste preverjali tlak v pnevmatikah. Sem zadnjič na petrolu napumpal gume na 2,6 spredaj in 2,4 zadaj. Par dni vozim lepo relacije, se mi zdi avto pretirano trd. Za hec se proti domu ustavim na Agipu da preverim tlak. Je bilo spredaj kao 2,5 in zadaj 2,3 zato pustim na miru (vedno ko sem filal so bile gume hladne, oz z avtom nisem naredil več kot 2 km ko sem štartal-- iz sence) No, še vedno mi je bilo vse precej čudno, pa grem za foro danes k vulkanizerju. Pove mi da mam spredaj 3,2 in zadaj 2,9
![]()
![]()
Pa je guma precej dobro držala, samo hudičevo trdo je bilo vse skupaj.
Pumpam nikoli več na črpalkah
Energetik81 je napisal/-a:Ne vem, meni veliko bolj enostavno in prijetno doma z nožno pumpo dofilat.
Glede dušika - v navadnem zraku ga je 78%...
No, da ne bom čisto OT, zdaj mam 1 teden letne in sem spet ugotovil, da so na suhem sicer boljše, ampak na mokrem mi pa zimske konkretno bolj grabijo. (Zimske UG7+, stare 2 leti, letne Fulda Ecocontrol, 1 leto).
~toMmy~ je napisal/-a:Ti pa maš voljo pumpat, meni je vseeno bolj enostavno na pumpi vtipkat željen pritisk in lepo počakat da napumpa. Če že koliko narobe kaže, kaže narobe za vse gume isto in po občutku prilagodiš. Vsaj dokler ni kompresora pri hiši...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost