KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne mar 07, 2010 10:56 pm

lizard je napisal/-a:Sem iskal po spletu pa nikjer ne najdem.

Torej kaj pomeni oz. kdaj so bile gume z oznako DOT DM CP 23H narejene?

Poglej še na drugo bočnico gume. Včasih je datum izdelave na enaki strani včasih pa na nasprotni. Je pa res, da se tu pa tam najde kaka guma, ki pa ne najdeš datuma izdelave, so pa res redke.
Drugače pa, če ti kaj pomaga
DOT code: All tires for use in the USA have the DOT code, as required by the Department of Transportation (DOT). It specifies the company, factory, mold, batch, and date of production (2 digits for week of the year plus 2 digits for year; or 2 digits for week of the year plus 1 digit for year for tires made prior to 2000). Although not law, some tire manufacturers do not suggest using a "new" tire that has been sitting on the shelf for more than 6 years (Ford Motor Company) or 10 years (Cooper Tire citing a tire association recommendation).
vir
in pa klik
LP Rok

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Pe mar 12, 2010 10:52 am

mene pa zanima kako se obnesejo in kaj svetujete v dimenziji 205/55 R16:

- GY optigrip
- BR potenza re050a
- BR turanza er300
- CO premium contact2
- VR sportrac3

Rad bi gumo, ki se zelo dobro drži ceste in daje dober občutek v volanu. obraba ni pomembna, ker gume menjam na dve (max. tri) leti ne glede na profil.

hvala, lp

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe mar 12, 2010 11:03 am

Najboljše izmed naštetih so CO premium contact2.
Mislim pa da so Bridgestone slabše po mokrem.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 13, 2010 12:34 am

GT500 je napisal/-a:mene pa zanima kako se obnesejo in kaj svetujete v dimenziji 205/55 R16:

- GY optigrip
- BR potenza re050a
- BR turanza er300
- CO premium contact2
- VR sportrac3

Rad bi gumo, ki se zelo dobro drži ceste in daje dober občutek v volanu. obraba ni pomembna, ker gume menjam na dve (max. tri) leti ne glede na profil.

hvala, lp

Uzam od vredeseina ultrac cento, to mam js..za zdaj sem zadovoljen. Je bolj touring od sportrac 3, ki je pa nora po dežju.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So mar 13, 2010 12:35 am

BBS je napisal/-a:Najboljše izmed naštetih so CO premium contact2.
Mislim pa da so Bridgestone slabše po mokrem.

Ne vem če prav misliš. sicer so conti premium cntact2 zelo dobre gume, ampak obrabijo se nenormalno hitro.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 13, 2010 4:18 am

GT500 je napisal/-a:mene pa zanima kako se obnesejo in kaj svetujete v dimenziji 205/55 R16:

- GY optigrip
- BR potenza re050a
- BR turanza er300
- CO premium contact2
- VR sportrac3

hvala, lp

Povedal bom pač o dveh s katerimi imam izkušnje in so trenutno pri nas v uporabi:

Turanza je izrazito dobra v suhem, meni je za to dimenzijo res odlična guma in sem jo po pregledanih testih lani z veseljem dal še drugič na golfa! Po mokrem jo marsikatera guma prekaša ampak je zelo solidna in je lahko razbrati mejo oprijema. Skratka, če si bolj dinamičen voznik, jo toplo priporočam!

GY Optigrip je bolj umirjena guma, ki te sicer pri dinamični vožnji ne bo razočarala, je pa dosti manj "dirkaška" od Turanze, čeprav jo mogoče v mokrem tudi rahlo prekaša.

Torej po mojih izkušnjah je Turanza odlična guma za konkretno priganjanje, izrazito "brutalna" po suhem in kljub priganjanju nima pretirane obrabe.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So mar 13, 2010 8:07 am

Ima kdo kakšne izkušnje z Hankook gumami (zanima me HANKOOK VENTUS V12 EVO K110 )?
Ocene nima tako slabe, očitajo ji slabe lastnosti na mokrem, zdaj pa me zanima še kakšna realna izkušnja, če jo kdo ima ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops So mar 13, 2010 9:21 am

Bridgestone Potenza re 050a :)

andro_b
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po mar 15, 2010 6:28 pm

Sam bi se odločil za Pirelli.

Lp

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To mar 16, 2010 10:39 am

Folk zelo rad primerja med sabo OptiGrip in EfficientGrip ko se odloča za nakup GY pnevmatike. Kaj menite vi, kaj je boljša odločitev in ZAKAJ?

lp,
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To mar 16, 2010 10:58 am

http://eu.goodyear.com/si_si/optigrip/index.jsp

http://eu.goodyear.com/si_si/tires/repo ... /index.jsp

Jaz sem se odločil za EfficientGrip. Bolj dolgo je na trgu, cenovno ustrezna, pa še v 18" je kar za optigrip nisem prepričan.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
fixxxer
Nov uporabnik

Napisal/-a fixxxer Sr mar 17, 2010 11:32 pm

speedfreak je napisal/-a:Uzam od vredeseina ultrac cento, to mam js..za zdaj sem zadovoljen. Je bolj touring od sportrac 3, ki je pa nora po dežju.

A lahko poveš malo več o Ultrac Cento? Kakršnkoli info je dobrodošel ;)

Zanima me pa tudi kakšne izkušnje imate z Pzero Rosso Asimmetrico?

Imajo ti dve pnevmatiki zaščito za platišče? Katera od omenjenih 2 je boljša 'overall'?

LP!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Če mar 18, 2010 7:33 am

Jaz sem letos naročil Continental premium contact 2 bom videl kako se bo obnesla, prejšna leta sem imel Bridgestone potenza RE720 in bil zelo zadovoljen, glede na mojo vožnjo je zdržala 3 leta..... drugače pa je bila cena za continentalko 53 EUR za dimenzijo 195/50/15
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 21, 2010 3:03 pm

fixxxer je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Uzam od vredeseina ultrac cento, to mam js..za zdaj sem zadovoljen. Je bolj touring od sportrac 3, ki je pa nora po dežju.

Imajo ti dve pnevmatiki zaščito za platišče? Katera od omenjenih 2 je boljša 'overall'?

LP!

Mislim da je rosso višji rang od centa. Mam pa ene 2000 km prevoženih s centom, pa nisem še zasledil slabe lastnosti, nekega hudega dežja še ni bilo, po suhem je zelo predvidljiva in ne popusti sploh, glasna ni...kaj več pa še ne vem napisat.

Pirelli pa še nisem vozil.

Biskvitek je napisal/-a:Jaz sem letos naročil Continental premium contact 2 bom videl kako se bo obnesla, prejšna leta sem imel Bridgestone potenza RE720 in bil zelo zadovoljen, glede na mojo vožnjo je zdržala 3 leta..... drugače pa je bila cena za continentalko 53 EUR za dimenzijo 195/50/15

Ne vem, če ti bo zdržala več ko 2 sezone, men je zdržala celih 17kkm.

Če se ti bo zdelo da drsi avto z njimi, jih napumpaj za kake 0,3 bara več, pa bo veliko boljše.

Uporabniški avatar
fixxxer
Nov uporabnik

Napisal/-a fixxxer Po mar 22, 2010 1:37 pm

speedfreak je napisal/-a:
fixxxer je napisal/-a:

LP!

Mislim da je rosso višji rang od centa. Mam pa ene 2000 km prevoženih s centom, pa nisem še zasledil slabe lastnosti, nekega hudega dežja še ni bilo, po suhem je zelo predvidljiva in ne popusti sploh, glasna ni...kaj več pa še ne vem napisat.

Pirelli pa še nisem vozil.

Hvala...kaj pa zaščito za platišče ima?

AwaJoBi
Nov uporabnik

Napisal/-a AwaJoBi Po mar 22, 2010 11:01 pm

Torej kupujem nove pnevmatike, po daljšem premisleku ko sem se odločal med 205/40/16 in 195/45/16 sem se odločil za slednje sam za mojo 1.2 mašino je že to pretiravanje kaj šele prva varjanta:D
Malo sem iskale teste, a na AMZS-ju nisem našel testa za letošnje pnevmatike glede mojo colažo, zato se obračam na Vas, opazil sem, da so se Pirelli Cinturato P7 zelo dobro odrezale a za moje velikosti ni tega modela, zato sem se še bolj znašel v temi. Vem, da izgled ne pomeni nič, a se mi nekako zelo dopadejo Goodyear-jeve EagleF1, sedaj bi pa rad vas slišal, kaj boste rekli, vem, da ima vsak guma neko slabo lastonost, a katera je tista, katero bi lahko dobil to dimenzijo in tudi praksi dobra, cena nekje največ okoli 90€ na gumo.
Je to stran kej za upoštevati http://www.tyretest.com/ ?

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To mar 23, 2010 12:40 am

nankang 165 55 13

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To mar 30, 2010 8:46 pm

Mene pa zanima kakšne so kaj gume Toyo Proxes T1R?
V novejših testih je nisem zasledil (edino če sem spregledal) to pomeni da je starejše zasnove in je slabša od teh novejših?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To mar 30, 2010 9:15 pm

Blink-182- je napisal/-a:Mene pa zanima kakšne so kaj gume Toyo Proxes T1R?
V novejših testih je nisem zasledil (edino če sem spregledal) to pomeni da je starejše zasnove in je slabša od teh novejših?

So že mal starejše :)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov