Ja,to je že konkreten skok še posebej če upoštevaš da verjetno avto ki ima 14" gume nima glih neke mašine, novora itd... Meni se je poznalo za cca 0,5l pri porabi razlika med 15" in 16", pa imam mašino TDi 105km.Energetik81 je napisal/-a:CheFF je napisal/-a:Bi bila kakšna razlika v porabi, če bi dal namesto 215 gor 205 gumo??
Zaradi širine praktično ne bo nobene razlike. Malce razlike se pojavi če greš npr. s 14" na 16, 17", ker s tem povečaš vrtilni moment kolesa in porabo energije pri pospeševanju.
ban je napisal/-a:A ketne maš tud?
speedfreak je napisal/-a:ban je napisal/-a:A ketne maš tud?
jutr dobim, itak pa se policaji niso tok nori da bojo zdj kaznoval...
ban je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:ban je napisal/-a:A ketne maš tud?
jutr dobim, itak pa se policaji niso tok nori da bojo zdj kaznoval...
A si ziher![]()
A te gume imaš na polotu al si ga medtem že prodal?
Ausc je napisal/-a:Haha, jest sem tudi za vikend ruknil gor letne gume na polota. Se pri voznji kar konkretno pozna razlika med 185/60 in 215/40, hehe.
speedfreak je napisal/-a:Kok sde ti pa pri porabi pozna?
speedfreak je napisal/-a:
ja sej zato grejo jutr ketne v prtljažnik
peroRS je napisal/-a: Jaz sem prejšnji teden kupil nov avto (205/55/16'' letne gume), pa sem dal 13'' ketne v prtljažnik.![]()
CHAN je napisal/-a:peroRS je napisal/-a: Jaz sem prejšnji teden kupil nov avto (205/55/16'' letne gume), pa sem dal 13'' ketne v prtljažnik.![]()
Škoda?
peroRS je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:peroRS je napisal/-a: Jaz sem prejšnji teden kupil nov avto (205/55/16'' letne gume), pa sem dal 13'' ketne v prtljažnik.![]()
Škoda?
Ja
CHAN je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:peroRS je napisal/-a: Jaz sem prejšnji teden kupil nov avto (205/55/16'' letne gume), pa sem dal 13'' ketne v prtljažnik.![]()
Škoda?
Ja
Čestitke in varno!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov