KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 16, 2010 7:15 pm

Saj je dobra. Jih oz. sem jih uporabljal od Viaxer-ja do sedaj, od 13 do 15 col. Samo 3. sezono lahko ne glede na profil voziš z rezervo, ker se vozne lastnosti precej poslabšajo. Rata trda in po mokrem ni več sigurna. Podobna zgodba kot Fulda.

Sedaj za 4. sezono sem jih vrgel stran in vzel omenjene Uniroyalke.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Jackson^
Nov uporabnik

Napisal/-a Jackson^ To jun 22, 2010 1:37 pm

Zdravo, sem nov na forumu, zato se že vnaprej opravičujem če pišem v napačno temo, ali kaj podobnega.
Imam pa en problem, in sicer menjati moram pnevmatike. Iščem dimenzijo 195/65/15, vozim golf IV 1.9 TDI 66 kw.

V izbor so prišle:

Goodyear efficient grip, eagle F1 asymetric.(newem če obstaja dimenzija??)
Bridgestone Turanza, tudi Potenza, ampak mislim da se je ne da dobiti v moji dimenziji??
Continental Contipremiumcontact 2
Dunlop SP sport 01, SP sportfastresponse
Pirelli P7
Vredestein sportrac 3

Zanima me katero gumo se mi najbolj splača vzeti, glede na to da jih na mimovrste dobim za zelo podoben denar?? Rad vozim dinamično, in bi rad pnevmatiko ki se dobro drži ceste tudi v mokrem??

LP Jaka

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 22, 2010 2:18 pm

Vse gume katere se napisal so top izdelki-ne moreš falit pa katero koli vzameš.

Lp

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To jun 22, 2010 4:42 pm

Tako kot ti je že gogocak rekel.

Edino poglej še na gume-direkt in gume-takoj, glede na to da zna bit kakšna guma kje veliko cenejša, spet druga drugje.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jun 22, 2010 4:46 pm

Jackson^
Nov uporabnik

Napisal/-a Jackson^ To jun 22, 2010 9:28 pm

ok hvala, sepravi gledam samo na to katero se da dobiti najceneje, nemorem falit. hvala lepa..

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jun 23, 2010 3:42 am

Jackson^ je napisal/-a:in bi rad pnevmatiko ki se dobro drži ceste tudi v mokrem??

LP Jaka

Turanza je enostavno fenomenalna. Potenze v tvoji dimenziji ni. Potem en velik glas tudi za Premiumcontact2. Sportrac3 boš pa najbrž dobil po smešni ceni. Kaj bo odtehtalo pri nakupu, je na tvoji strani.
SlikaSlika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr jun 23, 2010 8:00 am

V isti kos ste vrgli ultra visoko zmogljive in turne pnevmatike.

ContiSport Conact3 je fenomenalna guma, ki pa se zelo zelo hitro obrabi. Potenza (jih imam sam) je prav tako fantasticna, izredno dober grip ima v mokrem, v suhem prav tako, bojda se ne troši tako rapidno kot CSC3. Turanzo vozim na drugem vozilu (Mondeo) in sem z njimi zaenkrat izredno zadovoljen - predvsem me preseneca tudi nizka obraba.

Moj glas bi sel tule za Turanzo, ce ne mislis ravno z vsako voznjo posiljat avto do meja zmogljivosti. Ne recem, da temu ni kos ampak prvenstveno je temu namenjena drugacna guma (Potenza recimo)...

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jun 23, 2010 11:48 am

gofra je napisal/-a:V isti kos ste vrgli ultra visoko zmogljive in turne pnevmatike.

ContiSport Conact3 je fenomenalna guma, ki pa se zelo zelo hitro obrabi. Potenza (jih imam sam) je prav tako fantasticna, izredno dober grip ima v mokrem, v suhem prav tako, bojda se ne troši tako rapidno kot CSC3. Turanzo vozim na drugem vozilu (Mondeo) in sem z njimi zaenkrat izredno zadovoljen - predvsem me preseneca tudi nizka obraba.

Moj glas bi sel tule za Turanzo, ce ne mislis ravno z vsako voznjo posiljat avto do meja zmogljivosti. Ne recem, da temu ni kos ampak prvenstveno je temu namenjena drugacna guma (Potenza recimo)...

Dalša razlaga najinega povzetka... Skrajšano... z nobeno ne bo falil
Drugače pa lepo povedano

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 24, 2010 3:44 pm

gofra je napisal/-a:V isti kos ste vrgli ultra visoko zmogljive in turne pnevmatike.

In kej čmo druzga? To ga zanima, to bomo povedal. :D V njegovi dimenziji pa ne bo dobil ne SC3 in ne Potenze, tak da dezinformacija za njega, kakšni sta ti dve gumi. =P

Je pa zelo zanimivo kako se vozi ena touring guma kot je recimo Turanza ER300. Za vsakodnevno vožnjo, ko nisi vseskozi na limitu, v dežju komot parira Rainsport2 :shock: Sedaj po nekaj 1000km, lahko rečem, da jo ob lepem deževnem vremenu, razne gladke flikce po cesti ne zmotijo. Prov WTF? :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 24, 2010 4:34 pm

X-Hair je napisal/-a:

In kej čmo druzga? To ga zanima, to bomo povedal. :D V njegovi dimenziji pa ne bo dobil ne SC3 in ne Potenze, tak da dezinformacija za njega, kakšni sta ti dve gumi. =P

Je pa zelo zanimivo kako se vozi ena touring guma kot je recimo Turanza ER300. Za vsakodnevno vožnjo, ko nisi vseskozi na limitu, v dežju komot parira Rainsport2 :shock: Sedaj po nekaj 1000km, lahko rečem, da jo ob lepem deževnem vremenu, razne gladke flikce po cesti ne zmotijo. Prov WTF? :mrgreen:

Po mokrem verjetno v primerjavi z bolj dežnimi gumami nekoliko bolj začnejo pešat, ko zmanjkuje profila(recimo OptiGrip je precej boljši), za suho je pa Turanza fenomenalna guma za vsakodnevno vožnjo z občasnim gonjenjem "do daske". Po suhem res noro dobro drži tudi če ji je*** mater v ovinku! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jun 29, 2010 8:14 am

Ko je že ravno veliko govora o Turanzi bom fliknu kar sem. Škoda za udobne boke, sicer pa guma drži :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=1WGtWROPWbE
SlikaSlika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jun 29, 2010 8:56 am

Se strinjam s Tommy-jem. Moje v dezju niso vec tako brezkompromisne. Vsaj ne na Mondeu, ki je relativno tezak. V suhem pa nimam nobene pripombe!

LpF

Jackson^
Nov uporabnik

Napisal/-a Jackson^ Pe jul 02, 2010 4:06 pm

hvala lepa za vse odgovore, nakoncu sem se odločil za turanzo, in moram reči da sem presenečen kar se tiče mokre ceste :shock: :) po suhem pa je še nisem sprobal, ampak bomo tudi to :D

Gaius
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaius Če jul 22, 2010 10:11 am

Zdravo,

da ne prebiram vseh 20 strani.

Ima kdo kaksne izkusnje z Yokohamo, me kar mikajo, res je da je cena zdalec od ugodne, dejansko so najdrazje, par eur cenejse so poten continental sportcontact 3 in bridgestone..

Dimenzija 205/40/17

Hvala

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jul 22, 2010 10:22 am

gofra je napisal/-a:Se strinjam s Tommy-jem. Moje v dezju niso vec tako brezkompromisne. Vsaj ne na Mondeu, ki je relativno tezak. V suhem pa nimam nobene pripombe!

LpF

Pa sej to so vse gume ko pridejo 1x do 3-4mm. Pa ni važno al je ranisport2, al pa ena ko nima dežnega profila. Namreč sem moral paziti ravno tako pri rainspor2. Mi smo s kolegi prišli do zaključka, da ni važen profil, ko je guma na 3-4mm, pač ne garaš več ko mona :mrgreen: ke po dežju, če veš da lahko stoji voda. Če vode ni, pa akcija.

S.Drive je lep primer. Sam malo me moti ker mi je znotraj več pobralo gumo ko zunaj in mogoče mnenje ne bo relavantno. Od začetka je ni bilo lužce. Enostavno :shock: Ko so mm kopneli je bilo vedno slabše in na koncu katastrofa. Malo stoječe vode, ampak res MALO (tolk da vidiš, da se nekaj sveti na cesti), sem zaviral in je guma kar blokirala. Obup.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 22, 2010 10:40 am

X-Hair je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:Se strinjam s Tommy-jem. Moje v dezju niso vec tako brezkompromisne. Vsaj ne na Mondeu, ki je relativno tezak. V suhem pa nimam nobene pripombe!

LpF

Pa sej to so vse gume ko pridejo 1x do 3-4mm. Pa ni važno al je ranisport2, al pa ena ko nima dežnega profila. Namreč sem moral paziti ravno tako pri rainspor2. Mi smo s kolegi prišli do zaključka, da ni važen profil, ko je guma na 3-4mm, pač ne garaš več ko mona :mrgreen: ke po dežju, če veš da lahko stoji voda. Če vode ni, pa akcija.

S.Drive je lep primer. Sam malo me moti ker mi je znotraj več pobralo gumo ko zunaj in mogoče mnenje ne bo relavantno. Od začetka je ni bilo lužce. Enostavno :shock: Ko so mm kopneli je bilo vedno slabše in na koncu katastrofa. Malo stoječe vode, ampak res MALO (tolk da vidiš, da se nekaj sveti na cesti), sem zaviral in je guma kar blokirala. Obup.

Ja vsaka popusti, je pa optigrip recimo nekje na dobri polovici svoje življenske dobe še vedno zelo zelo prepričljiva po mokrem, praktično ni treba kaj posebno pazit kako voziš, turanza je po mokrem daleč od tega, čeprav je dobra. Po suhem je pa obratno, optigrip je (vsaj na precej mehkem passatu) preveč mehka za neko divjanje, pa tudi pregreje se izredno hitro.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak Če jul 22, 2010 11:47 am

Glihkar naročil Potenzo :twisted:

Glede na prebrano sem izbiral med Conti sportcontact3, in potenzo.

Obe gumi naj bi bili odlični, vendar sem se odločil za potenzo ker naj bi se malo manj obrabljala, po testih pa sta obe bolj al manj v vrhu, v moji dimenziji, kjer ni neke velike izbire bilo.

LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jul 27, 2010 2:29 pm

tommy v mislih sem imel aquaplaning oz. ko zagaraš v stoječo vodo. Ne na splošno, samo za mokro cesto brez luž. S.Drive je bila lepo suverena dokler jo nisem zamenjal. Samo, ko je šlo proti koncu, je bila stoječa voda prov katastrofa zanjo.
Bemti men pa turanza drži v mokrem v božjo mater (trenutno na 6mm ) Tudi razne gladke flikce jo ne zmotijo do te mere, da kar naenkrat ni več volana. Ne predstavljam si kako bi letel šele z optigrip. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM Po avg 09, 2010 10:05 am

no fantje oz. dirkaci mene pa zanima kje kupujete semi slick in pa slick gume? k spanu sem klical in imajo samo toyo r888 pa se to samo se 195/50/15 jaz pa bi rad 205/50/15.

Lp
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost