Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Test letnih pnevmatik 2015

Napisal/-a tomzzi Po mar 09, 2015 4:02 pm

Evo naročen par Michelin Primacy 3 pnevmatik. Do sedaj sem bil še najbolj zadovoljen z njimi.
Osebno priporočam te pnevmatike.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po mar 09, 2015 4:46 pm

Energetik81 je napisal/-a:Spet mi ni jasno, od kje razlike med ADAC in Autobild testi... Sicer Autobild testira samo zaviranje, ampak že to se ne ujema.
Recimo Kumho, Jokohama, Pirelli so pri Autobildu med najboljšimi na mokrem, pri ADACu pa bolj slabe. Kaj bi bil razlog?

So pa Autobild testi po mojem veliko bolj jasni, saj zapišejo izmerjeno zavorno razdaljo in ni nobenega skrivanja v meglo.

http://www.autobild.de/artikel/sommerre ... 29291.html

Zavorna pot v mokrem: yokohama 56,8m, kumho 54,18m, pirelli 47,5m in pa uniroyal 53,5m
sava 51,4m, goodyear 51,76m, hankook 50,22m, bridgestone 49,76m, dunlop 49,45m, conti 48,09m, michelin 53,37m

Upam, da se nisem kje zmotil, ampak yokohama je kar slaba z 56m, prav tako kumho in uniroyal...uniroyal naj bi bila guma za dež.
Zanimivo je tudi, da je sava malenkost boljša od goodyeara, in kar nekaj boljša od michelina!
Prav tako je recimo hankook boljši od bolj priznanih imen -> michelin, GY, yokohama

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po mar 09, 2015 5:17 pm

pišuka,bolj berem,bolj sem neodločen! :evil:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Po mar 09, 2015 8:09 pm

Kaj bi vzeli če obraba ni važna?
Sam naredim 12kkm na leto, torej z letnimi okoli 8.
Velikokrat moram gume menjat zato, ker ratajo trde in po mokrem potem zanič.
Profila pa še kolker češ. Po moji logiki, manjša obraba -> trše že v štartum torej iščem mehke -> večja obraba.

205/55 R16

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po mar 09, 2015 8:21 pm

Jaz sem to sezono vzel Dunlop Fastresponse (205-55-16). Na drugem avtu bom imel še stare Nexen (195-55-15), ki so sicer že bolj slabe, ampak za to (zadnjo za ta avto) sezono bodo še ok.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 09, 2015 8:54 pm

Steinkauz je napisal/-a:Kaj bi vzeli če obraba ni važna?
Profila pa še kolker češ. Po moji logiki, manjša obraba -> trše že v štartum torej iščem mehke -> večja obraba.

205/55 R16
Jaz delam še manj na leto, vzamem tisto ki je med boljšimi na mokrem. To ponavadi ni najboljša guma s testa, ker mene obraba in poraba goriva ne zanimata. Na suhem so pa itak skoraj vse odlične, oziroma so razlike par %. Je pa problem, ker v moji 14" dimenziji skoraj ne najdem zelo mehkih gum...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po mar 09, 2015 9:40 pm

Je kdo slišal za pnevmatike dmack kinetic s?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=9466381&show=1

Na leto naredim le par tisočk km, je za drugi avto.
So še za 50% ceneje kot nexen, zelo malo je prebrati o teh pnevmtikah,kar pa je so samo pozitivne lastnosti :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po mar 09, 2015 10:42 pm

205/55 R16

Enostavno pogledaš v tabelo in izbereš tiste z največjo obrabo :D Malo za šalo malo zares, definitivno bi se pa za tako kilometrino izogibal Michelinu.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 09, 2015 11:13 pm

mevden je napisal/-a:Je kdo slišal za pnevmatike dmack kinetic s?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=9466381&show=1

Na leto naredim le par tisočk km, je za drugi avto.
So še za 50% ceneje kot nexen, zelo malo je prebrati o teh pnevmtikah,kar pa je so samo pozitivne lastnosti :D

17 col za 2. avto za par tisoč km/leto? Se mi sam zdi al ta avto ni lih nek mestni malček s 50 konji? Ne se zajebavat z življenji drugih. Če bi res bile solidne gume za POL cene Nexena potem bi bilo več kot le "zelo malo" za prebrati in tudi prodajale bi se dobro. Kitajskih je na našem trgu vedno več, prodajajo pa se bolj ali manj obupno razen par izjem, ki so malo boljše kvalitete in malo boljše oglaševane.

Glede DMACK-a je situacija takšna, da je to angleška firma ustanovljena l. 2009 s proizvodnjo na Kitajskem in očitno delajo gume za reli...od leta 2010 cca. Gume za reli pa so čist druga stvar kot gume za nas, obične voznike. Kot dan in noč če vprašaš mene. Tako da pomoje so probali s svojim imenom v reliju (ki je očitno bolj švoh ime, ker zanj prvič slišim) priti na trg gum za os. avtomobile. S takšno ceno nekega temeljitega razvoja, testiranj in kvalitetnih materialov pomoje ne morejo imeti. Brez tega pa dobrih gum ne narediš in pika, razen, če direkt kopiraš recepture in dizajn.

205/55 R16

Sem v praktično enaki situaciji in se odločam med Uniroyal RainExpert in Nokian Line. Rainexpert je do zdaj vedno bila dobro ocenjena (letos so morda malo škrtarili pri podkupninah =P ) - kar je pomembneje je seveda to, da imamo pr nas z Uniroyalkami dobre izkušnje - mehkejše so kot večina drugih (iz tega naslova tudi boljše v mokrem) in malo bolj se trošijo. Baje niso delane v nizkocenovnih tovarnah. Nokian Line so po testih nekako vedno bile zelo solidne zadnja leta, so finske izdelave in imajo takisto nekoliko višjo obrabo ter dobre performanse v dežju. :)

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred To mar 10, 2015 8:11 am

205/55 R16

Pozdrav !

Sam sem v zelo podobni situaciji. Z letnimi gumami naredim na leto med 8-10K km. Ne bom rekel, da mi obraba ni čisto nič važna. Odločam se med Continental Premium Contact 5 in Michelin Primacy 3. Ali bi bila glede na letno kilometrino potem boljša odločitev guma ki se bolj obrablja in je najbrž posledično mehkejša, torej Continental Premium Contact 5?

Hvala

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 10, 2015 9:14 am

Kako vam uspe tako malo km delat letno?Kakorkoli obrnem,pod 20kkm ne gre,pa sploh ne uporabljam avto za peljat se v službo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 10, 2015 9:45 am

xxl je napisal/-a:Kako vam uspe tako malo km delat letno?Kakorkoli obrnem,pod 20kkm ne gre,pa sploh ne uporabljam avto za peljat se v službo.

Enostavno. Manj se voziš, več greš peš ali s kolesom. Sam 20 kkm naredim nekje v dveh letih :mrgreen:
Edit: Glede na mojo kilometrino sem izbiral med najbolje ocenjenimi gumami, vendar sem vzel tisto, ki je bila najcenejša in to je bila continetlaka eco5
Zadnjič spremenil ban, dne To mar 10, 2015 11:12 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred To mar 10, 2015 9:47 am

Predlagam, da razloge za več ali manj narejenih kilometrov letno nadaljujemo v kakšni drugi temi. Ta naj bo namenjena izmenjavi in nasvetom glede pnevmatik :hi .

LP

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To mar 10, 2015 10:40 am

Ali je FULDA Ecocontrol HP 195/65R15 91H še ob bok ostalim TOP gumam?

Nekoč je bila najboljše ocenjena... Dobim pa jo za okoli 45€.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To mar 10, 2015 10:55 am

Jaz bom najbrž vzel fulda sportcontrol, glede na ceno zlo v redu guma. Pa najtišja :)
lp dejan

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To mar 10, 2015 11:55 am

Kaj je zdaj boljše,GY asimetrik 2 ali GY efficient grip?

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec To mar 10, 2015 12:59 pm

Naj vas spomnim vse tiste, ki rezmišljate o nakupu najcenejših kitajskih pnevmatik. Samo guma se dotika tal - in še to z majhno površino, preko katere se prenašajo vse sile in obremenitve. Takšne gume vsi odsvetujejo in tudi na vseh testih so porazne. Tudi mišljenje - saj naredim malo kilometrov, zato je takšna guma dobra, je napačno. Potrebno se je zavedati, da na cesti nismo sami in da lahko vsak trenutek naletimo na nepredvideno situacijo. Bolje je dati par € več in kupiti kolikor toliko solidno gumo, saj tudi v ceni med najslabšo kitajsko in povprečno gumo ni velike razlike. S tem pisanjem nisem mislil na nikogar konkretno, ampak sem samo opozoril na dejstva.

dox
Novinec

Napisal/-a dox To mar 10, 2015 5:45 pm

za 225 40 r18 obstaja kakšen test?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr mar 11, 2015 9:55 am

No, sam se odločil za Continetal. Upam da bom z njimi zadovoljen.

Iz radovednosti pa me zanima, če je kdo že uporabljal gume Motrio(renaultova cenejša znamka). Te gume sicer proizvaja Continetal, zato pa me zanima kako se te gume kaj obnesejo.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če mar 12, 2015 7:06 am

jaz sem nabavil 17 in 18 col Sailun Atrezzo ZSR Kitajsko pnevmatiko

http://www.sailuntires.ca/plt/ZSR.html

V detaile niti nem šel. Odloćil sem se da jih bom sam poskusil da ne poslušam drugih in niti testa za to pnevmatiko še ni.

Pričakujem več kot zadovolstvo. Tudi parim kolegam sem jo prodal. Monterji imajo le pozitivne izkušnje. Pravijo da je lepše nareta kot kakšna Continental ;) in sem se tud odločil da probam.

Na tem trgu pnevmatik je tud ogromno zavajanja.

Pa folk bo tudi hvalil svoje gume te pa če so "dul hin". Saj Continental/Dunlop/Pirelli & Co. se ja ne sme šimfat. Oni si pa itk lahko privoščijo
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost