Uglavnem, tudi sam sem delal za priznanega vulkanizerja, ki je imel nalepljeno tudi to obvestilo na vratih firme, kako so stare pnevmatike lahko kot nove, če so pravilno hranjene. Ne vem zakaj je bila potem 4 leta stara pnevmatika v moji roki krepko bolj trda, kot isti model najnovejše izdelave. In obe sta bile pravilno skladiščene? In je rekel šef, da stare ne smemo dat naročniku (ki je naročil cca.3000 gum) in da jo bomo raje podtaknili kakšnemu drugemu, ki se ga bo dalo 'nategnit' za malo nižjo ceno? Jaz iz izkušenj pravim, da to ne drži. To pišejo pa zato, ker je treba spucat zalogo starih gum. Recimo vulkanizerju kot naročniku iz matičnega podjetja pošlejo v veliki pošiljki tudi nekaj starih gum, ker se jih mora proizvajalec (recimo goodyear) znebiti. Nato se jih mora znebiti vulkanizer... In potem ratajo te pnevmatike super oh in sploh, da jih sploh kdo kupi...
grega983 je napisal/-a:Se je že kdo dejansko vprašal kolikšen je proizvodnji strošek ene avtomobilske pnevmatike ?
Če smo že pri čungalunga firmah in cenah ......
Odvisen je od materijalov, iz katerih je sestavljena, od cene delavca v različnih državah, od manj in bolj naprednih mašin za izdelavo, od reklamiranja in še in še...
Definitivno, da proivodnja michelinke pride veliko dražja, kot od recimo ene nexen gume... Že sama reklama michelin dosti stane (rokavice, kombinezoni, plakati, sponzorstva, reklamiranje v medijih), kjer nexen recimo ogromno prišpara, ker tega pri njih enostavno ni...
Razlika pa seveda je v gumi, tako kot pri evropskem ali pa kitajskem avtomobilu za pol manj cene. Kar vsakič znova pokažejo tudi testi...