KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: EDIT: Letne pnevmatike za sezono ...2010-2011!

Napisal/-a X-Hair Pe jan 07, 2011 8:21 pm

Sale90, če si bil super zadovoljen z omenjeno gumo, ne vem zakaj ne ponoviš nakupa. Hočeš malo več športnosti. Prov. Po prebranem jaz sploh nebi nič razmišljal in kupil ER300 z ali brez oznake ecopia. Sam sem bil v dimenziji 195/50/15 fasciniran tako nad oprijemom, kot majhno obrabo. Ni pa guma športna, pa ne zaradi premalo oprijema, ampak zaradi mehkih bokov, kar ima posledico, da boš ob športni vožnji nenatančen v ovinek. Ma ti najbrž nisi tak ekstremist :D. Zato se pa kupi, že prej omenjeno, teto Potenzo 050A (pero, je že mogoče kakšna naslednica zunaj) Se pa moraš zavedat, bom dal primer. Če jih nardiš z ER300 recimo 15kkm, jih boš z 050A samo 10kkm ali manj. Ampak se ti pa oddolži na mokrem, odzivnostjo in čisto nič občutka, kot da si na "pudingu". Kako ti bo žrlo gumo je pa optika kriva. Men jih je požrlo znotraj, ravno tako kot S.Drive in Ventus EVO12. Je gospod Koruza nrdu malo bolj (preveč) športno. Bomo popravli, oštja :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 07, 2011 8:30 pm

X-Hair je napisal/-a:Sale90, če si bil super zadovoljen z omenjeno gumo, ne vem zakaj ne ponoviš nakupa. Hočeš malo več športnosti. Prov. Po prebranem jaz sploh nebi nič razmišljal in kupil ER300 z ali brez oznake ecopia. Sam sem bil v dimenziji 195/50/15 fasciniran tako nad oprijemom, kot majhno obrabo. Ni pa guma športna, pa ne zaradi premalo oprijema, ampak zaradi mehkih bokov, kar ima posledico, da boš ob športni vožnji nenatančen v ovinek. Ma ti najbrž nisi tak ekstremist :D. Zato se pa kupi, že prej omenjeno, teto Potenzo 050A (pero, je že mogoče kakšna naslednica zunaj) Se pa moraš zavedat, bom dal primer. Če jih nardiš z ER300 recimo 15kkm, jih boš z 050A samo 10kkm ali manj. Ampak se ti pa oddolži na mokrem, odzivnostjo in čisto nič občutka, kot da si na "pudingu". Kako ti bo žrlo gumo je pa optika kriva. Men jih je požrlo znotraj, ravno tako kot S.Drive in Ventus EVO12. Je gospod Koruza nrdu malo bolj (preveč) športno. Bomo popravli, oštja :mrgreen:

Pri 205/55/16 na Golfu V ni ravno občutit "mehkih bokov", ravno obratno, v ovinku je zelo natančen občutek na volanu.

@yugof1: O optigripu je v tej temi napisano dovolj, da si ustvariš mnenje o njem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 07, 2011 8:43 pm

X-Hair je napisal/-a:Zato se pa kupi, že prej omenjeno, teto Potenzo 050A (pero, je že mogoče kakšna naslednica zunaj)

http://www.bridgestone.eu/tyres/car-4x4 ... tenza-s001

Se pa moraš zavedat, bom dal primer. Če jih nardiš z ER300 recimo 15kkm, jih boš z 050A samo 10kkm ali manj. Ampak se ti pa oddolži na mokrem, odzivnostjo in čisto nič občutka, kot da si na "pudingu".

S Potenzo narediš manj, ker te premami, da poteraš hitreje skozi ovinke :vc :vrum Z dobrim podvozjem in to gumo si car po ovinkih 8)

Nasplošno se da kar dosti kilometrov narediti s Potenzo, tudi zelo hitre vožnje in kar je zelo pomembno, tudi z malo profila drži v dežju kot pribita. :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe jan 07, 2011 11:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pri 205/55/16 na Golfu V ni ravno občutit "mehkih bokov", ravno obratno, v ovinku je zelo natančen občutek na volanu.

Daj eno športno gumo na avto pa boš potem občutil. Jaz sem dal nekaj proizvajalcev skozi + takoj, ko dam novo gumo preprobam zadeve. In če probaš v eni sezoni 3 različne proizvajalce, si potem lahko ustvariš eno mnenje o gumi. Če pa voziš eno gumo tri leta je to dosti težje. ;) Dokler je v igri tekoča dinamičnost se popolnoma strinjam s tabo, v pretiravanju pa je S.Drive res dala fenomenalen občutek na volanu in tukaj Turanza pogori popolnoma.

peroRS je napisal/-a:
S Potenzo narediš manj, ker te premami, da poteraš hitreje skozi ovinke :vc :vrum Z dobrim podvozjem in to gumo si car po ovinkih 8)

Nasplošno se da kar dosti kilometrov narediti s Potenzo, tudi zelo hitre vožnje in kar je zelo pomembno, tudi z malo profila drži v dežju kot pribita. :)

Ja no, jaz sem jo znucal prov ekstremno, pa daleč od divjanja. Pazil nanjo, da je blo veselje. Kar je bilo, da sem si ga privoščil v dežju. Je pa res, da je veliko odvisno kje se voziš. Če v 20km vsako sekundo obrneš volan potem veš kje smo :huh: Drži pa res prov do 1mm. Takrat paziš samo na luže in nimaš skrbi glede oprijema. Res zakon guma. 8)

Obenem prov vesel, da sem prišel do poceni dimenzije, po drugi strani pa je v teh 15 colah tak eno sranje. :mrgreen: Zaenkrat me je v 15 colah, glede športnosti, prepričala S.Drive. Ampak hvala lepa za 70€ po komadu.
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 08, 2011 12:18 am

X-Hair je napisal/-a:Zaenkrat me je v 15 colah, glede športnosti, prepričala S.Drive. Ampak hvala lepa za 70€ po komadu.

Mene nekaj zanima, če mogoče veš ti ali kdo drug. Jaz sem lansko poletje kupil ene rabljene ALU feltne 16'' z namenom, da jih imam za pozimi, pa so bile gor še letne gume Yokohama C drive (letnik 2007), še enih 6mm profila. Mislil sem, da jih bom na hitro ponucal do zime, pa sem bil neverjetno presenečen nad oprijemom :shock:

Slika

Probal sem jih poiskat pri raznih vulkanizerjih, da bi kupil še en komplet novih, pa so zgleda da že šle iz proizvodnje, tudi na uradni strani proizvajalca jih ni. Zdaj me pa zanima, katera guma pri Yokohami je naslednica te C-drive...a je mogoče ravno ta S drive :?:

Ja no, jaz sem jo znucal prov ekstremno, pa daleč od divjanja. Pazil nanjo, da je blo veselje. Kar je bilo, da sem si ga privoščil v dežju. Je pa res, da je veliko odvisno kje se voziš. Če v 20km vsako sekundo obrneš volan potem veš kje smo

Saj se strinjam s tabo. Če hočeš lahko brez večjih naporov znucaš 2 kompleta na sezono, kar zna biti pri 17'' drag špas oops :noro
Pri neki "normalni" hitri vožnji pa zdržijo kako sezono in pol, odvisno spet koliko kilometrov delaš.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 08, 2011 12:56 am

X-Hair je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Pri 205/55/16 na Golfu V ni ravno občutit "mehkih bokov", ravno obratno, v ovinku je zelo natančen občutek na volanu.

Daj eno športno gumo na avto pa boš potem občutil. Jaz sem dal nekaj proizvajalcev skozi + takoj, ko dam novo gumo preprobam zadeve. In če probaš v eni sezoni 3 različne proizvajalce, si potem lahko ustvariš eno mnenje o gumi. Če pa voziš eno gumo tri leta je to dosti težje. ;) Dokler je v igri tekoča dinamičnost se popolnoma strinjam s tabo, v pretiravanju pa je S.Drive res dala fenomenalen občutek na volanu in tukaj Turanza pogori popolnoma.

Bolj športne gume sem imel priložnost konkretno preizkusit samo v večjih dimenzijah na drugih avtih aja no pa na novem Focusu ista velikost Continental Sport Contact al kaj so že. Optigrip na Passatu je na volanu dosti bolj mehka pri priganjanju po suhem, res pa da je tudi avto bolj "plavajoč" kot ne. Michelin Energy te velikosti na Golfu 6 so pi**** dim v primerjavi z obojimi, to sploh guma ni zame. :D

Ne vem, 5ka je zarad majhnega ET-ja dosti bolj trda na volanu, kot z orginal feltnami, svoje doda še elektro-hidravlični servo, ki trdoto še stopnjuje s hitrostjo, tako da je odličen feedback. Vglavnem tudi v avtih z bolj dinamično naravnanim podvozjem in bolj športnimi gumami nisem ravno čutil neke pretirane razlike v občutku na volanu, druga stvar je pa seveda podvozje(nagibanje ipd.).

No upam da me približno razumeš, sicer je pa to teoriziranje bolj nehvaležno, moral bi ti dat kak krog z avtom, da bi lahko podal svoje strokovno mnenje! :D

Vglavnem več trdote bi mi prišlo prav edino takrat, ko gume že konkretno "jokajo", za kar se ti mora že resno strgat(to pa ni ravno vsak dan)! =P Če je v igri 17" in že na račun nižjega roba toliko trša guma, bi morala bit Turanza zadovoljiva za športno vožnjo brez pogostih ekstremov, pa še obraba je ugodna.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 08, 2011 9:33 am

peroRS je napisal/-a:Mislil sem, da jih bom na hitro ponucal do zime, pa sem bil neverjetno presenečen nad oprijemom :shock:

Da pa drži. Hm....jaz sem jih že imel v garaži. Bemti. :D Na gume direkt vidim ceno nekaj čez 50€ za S.Drive. :shock: UUHUU, takoj 4 nabavim in tile dreki na gume direkt so pod ime S.Drive prodajal C.Drive. Sem jih zavrnil in pri konkurenci vzel drugo gumo.

peroRS je napisal/-a:Probal sem jih poiskat pri raznih vulkanizerjih, da bi kupil še en komplet novih, pa so zgleda da že šle iz proizvodnje, tudi na uradni strani proizvajalca jih ni. Zdaj me pa zanima, katera guma pri Yokohami je naslednica te C-drive...a je mogoče ravno ta S drive :?:

Ne, to sta dve različni gumi. S kot oznaka za sport drive in C kot comfort drive.

~toMmy~ je napisal/-a: Če je v igri 17" in že na račun nižjega roba toliko trša guma, bi morala bit Turanza zadovoljiva za športno vožnjo brez pogostih ekstremov, pa še obraba je ugodna.

Se strinjam in ravno zaradi tega jaz na sale-tovem mestu nebi nič razmišljal in šel po ER300. Guma bo čist kos njegovim zahtevam oz. še več. Sale, dokler ne prideš do 4mm naj te mokro cestišče ne skrbi (v mislih mam splavanje). Tudi na razne gladke flikce guma ni reagirala. Prov :shock: Se je pa oprijem rahlo slabšal z obrabo, ma nič kaj pretresljivega.
SlikaSlika

inyection
Nov uporabnik

Napisal/-a inyection Ne jan 09, 2011 9:10 pm

lep pozdrav tud sam imam namen kupt nove gume pa sem v dilemi ali goodyear f1 ali Bridgestone Turanza ER 300 glede obrabe se ne obremejujem ampak hočem da mi guma drži:)))cena je približno ista.kera je po vašem mnenju boljša tako v suhem kot mokrem.lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 09, 2011 9:12 pm

inyection je napisal/-a:lep pozdrav tud sam imam namen kupt nove gume pa sem v dilemi ali goodyear f1 ali Bridgestone Turanza ER 300 glede obrabe se ne obremejujem ampak hočem da mi guma drži:)))cena je približno ista.kera je po vašem mnenju boljša tako v suhem kot mokrem.lp

potreben je en pogled nazaj.
viewtopic.php?f=55&t=68424&start=420

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 09, 2011 9:29 pm

X-Hair je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Probal sem jih poiskat pri raznih vulkanizerjih, da bi kupil še en komplet novih, pa so zgleda da že šle iz proizvodnje, tudi na uradni strani proizvajalca jih ni. Zdaj me pa zanima, katera guma pri Yokohami je naslednica te C-drive...a je mogoče ravno ta S drive :?:

Ne, to sta dve različni gumi. S kot oznaka za sport drive in C kot comfort drive.

Evo našel, sam zgleda da naslednica ni še v prodaji....bom še iskal pri prodajalcih.
http://www.yokohama-slo.com/db/yokohama ... 3_file.pdf

Če je C za comfort, kako se pol šele S drive drži ceste :D
Zdaj sem si naredil zalogo gum za 2 sezoni, pol bo treba pa spet kaj "samo do zime" izbrskat :lol:

Hvala za info.

tomazpog
Novinec

Re: EDIT: Letne pnevmatike za sezono ... 2011!

Napisal/-a tomazpog To jan 11, 2011 2:15 pm

Ok, pa še eno malce "drugačno" vprašanje:

Katere gume dat na C4 Picasso 2.0HDi , glede na to, da se z avtom nikakor ne bo podiralo hitrostnih rekordov, niti ovinkov, hehe

Torej, neko čimboljše razmerje med ceno, kvaliteto in predvsem obstojnostjo!

Predloge na plan, hvala

p.s.

guma 215/55/16

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To jan 11, 2011 2:53 pm

Mene zanimajo te tri pnevmatike:
- Toyo r888 235/35/19
- michelin pilot sport cup 245/35/19
- pirelli p zero corsa 245/35/19

Najbolj me privlači toyo r888 zarad cene, vendar ne vem če se lahko primerja s performanci drugih dveh. kaj v menite!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 11, 2011 3:21 pm

tomazpog je napisal/-a:Ok, pa še eno malce "drugačno" vprašanje:

Katere gume dat na C4 Picasso 2.0HDi , glede na to, da se z avtom nikakor ne bo podiralo hitrostnih rekordov, niti ovinkov, hehe

Torej, neko čimboljše razmerje med ceno, kvaliteto in predvsem obstojnostjo!

Predloge na plan, hvala

p.s.

guma 215/55/16

Če ti niso predrage, bi predlagal GY Optigrip. Po suhem opeša edino pri konkretnem priganjanju čez ovinke, kar pri tebi ni problem, v mokrem je pa super in zaradi "odpirajočega se" profila ostaja zanesljiva po lužah tudi ko je bolj obrabljena. Obraba se meni tudi zdi solidna. Vglavnem meni se zdi zelo varna guma za vožnjo brez pretiravanja po suhem, po mokrem pa drži kot prizadeta.
Slika

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To jan 11, 2011 5:44 pm

Hvala, bom vsekakor uposteval predlog. Ne, cena ni ovira, ker drugace si tud ne bi izbral tak voz.. :D

Gre se mi preprosto za to, da ne bi kupoval gume, ki ni namenjena vsakodnevni normalni voznji, ampak se obnese sele v "mejnih" okoliscinah, obraba je pa ohohoho... Ker pac take gume ne bi izkoristil, mi je skoda.. Pa ne zaradi denaja, ker nekega cheapshita zagotovo ne bom obul na avto. Za zimske sem avtu privoscil nove Pirelli Sottozzero, torej naj bodo spomladi tudi letne nek normalen, vzdrzljiv rang, ampak brez ekstremov, hehe

Ce ima se kdo kak predlog, na dan z besedo.. Pa HVALA!

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To jan 11, 2011 5:48 pm

Kaj Pa Bridgestone Turanza ER300, ali Continental Premium contact2 ?

Kaksna pa je obraba le-teh glede na strosek? :?:

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To jan 11, 2011 6:36 pm

yugof1 je napisal/-a:Pozdravljeni,

počas si že ogledujem katere pnevmatike kupiti za prihajajočo letno sezono. Ima kdo kakšne izkušnje z gumo Pirelli cinturato p7 ecoimpact in pa Goodyear Optigrip. Gume bodo na 307-ici z 90 konji. Dimenzija gum 205/55/16. Vem oz. zdi se mi, da z nobeno ne morem zgrešit, pa vendar me zanima kako se kaj guma obnese po eni ali dveh sezonah.

Hvala za odgovore

lp, Matic

Jaz sem kupil prejšnjo sezono Pirelli cinturato p7 in sem z njimi zelo zadovoljen. Mogoče edino po suhem pri resničnem pretiravanju niso najboljše oz. se najde še kakšna boljša guma, kar se pa ostalega tiče so pa top. Pa še zelo malo se obrabljajo tudi ob malo bolj športni vožnji. Imam pa isto dimenzijo kot ti. Priporočam!
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
d_leonit
Nov uporabnik

Napisal/-a d_leonit Sr jan 12, 2011 12:34 pm

peroRS je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Evo našel, sam zgleda da naslednica ni še v prodaji....bom še iskal pri prodajalcih.
http://www.yokohama-slo.com/db/yokohama ... 3_file.pdf

Če je C za comfort, kako se pol šele S drive drži ceste :D
Zdaj sem si naredil zalogo gum za 2 sezoni, pol bo treba pa spet kaj "samo do zime" izbrskat :lol:

Hvala za info.

Yokohama c-drive 2 bo v sredini februarja že na voljo v Slo kolikor sem se pozanimal pri vulkanizerju.
Jo tudi sam nameravam kupit v dimenziji 225/45/17 . Ali pa eno od teh dveh: Uniroyal Rain sport 2 cca 90eur ali Kumho KU39(po testih naj bi imela precej veliko obrabo) cca 85eur
Za katero od teh treh bi se vi odločili?
CRDI powah

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jan 12, 2011 2:08 pm

tomazpog je napisal/-a:Kaj Pa Bridgestone Turanza ER300,

Ogromno napisanega, prebiraj. ;) Močno priporočam. Ob tvoji vožnji ne boš imel problemov v vseh okoliščinah ( za sneg vzemi pa Blizzak :mrgreen: )

tomazpog je napisal/-a: ali Continental Premium contact2 ?

Glede obrabe ne morem rečt kaj točnega, ker sem takrat nekaj čaral spredi, zadi, everibadi (imel le en par) Zadaj mi jih je kar pobiralo. Bo Speedfreak najbrž boljši naslov, če je vozil še kaj drugega, kot le continental. Oprijem, odličen.

d_leonit je napisal/-a:Za katero od teh treh bi se vi odločili?

Jaz osebno nobeno.

A je kumho kakšna podružnica Continentala? Je na hitro zelo podoben profil kot Premium Contact2.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 12, 2011 2:19 pm

tomazpog je napisal/-a:Kaj Pa Bridgestone Turanza ER300, ali Continental Premium contact2 ?

Kaksna pa je obraba le-teh glede na strosek? :?:

Turanza ima večjo obrabo kot Optigrip, Continentalke verjetno tudi, nisem pa prepričan. Turanzo in Optigrip imamo v uporabi in če ne goniš konkretno po suhem, ti bo slednji ponudil več oprijema na mokrem in manjšo obrabo. Turanza je pa po suhem za ovinke odlična guma, lahko jo teraš po mili volji.
Slika

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen Če jan 13, 2011 8:30 am

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novih letnih pnevmatik dimezije 225/45/17 pa ne vem za katere se odločit.....pnevmatike naj bi bile v rangu (bridgestone, dunlop, goodyear, itd.).....prosim za vaše nasvete....

Hvala in lp
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost