joztom je napisal/-a:Tudi jaz menjam letne gume. Ker so primerne Michelin, ki je edina resna firma, dražje od 200€ na komad (225/55-17) pri nosilnosti 101 in bočni zaščiti, bom šel verjetno na preverjene Kumho, kjer je cena-kvaliteta ustrezna. Sem jih imel na prejšnjem avtu, kjer je v homologaciji bil zapovedan W ali Z in sem bil zelo zelo zadovoljen. Michelin je nekaj trši in športnejši, kar pa v praksi nimaš kje rabiti, več pomeni udobje, varnost in pametna cena. Alternative so še Kleber ali Uniroyal.
X-Hair je napisal/-a:Edino kar je, da lahko vzameš Turanzo z oznako Ecopia. Boš lahko še malo prišparal na nafti.
~toMmy~ je napisal/-a:Uf ni šans, še zdaj mam travme od dvodnevne vožnje z Michelin Energy, te eko gume naj si oni lepo nekam vtaknejo!
X-Hair je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Uf ni šans, še zdaj mam travme od dvodnevne vožnje z Michelin Energy, te eko gume naj si oni lepo nekam vtaknejo!
Ma dej dej, Michelin ne zna.Ta Energy ni G od gume.
Kolega se ni nič pritoževal, tak da ni slabo čutit.Po pričevanju, sem potem zaradi firbca vzel 4 Turanze.
Sale90 je napisal/-a:Bi se zahvalil vsem za odgovore.
Imam pa še eno vprašanje. Prvič bom naročal gume preko spleta, pa me zanima katero stran priporočate (predvsem tukaj mislim z katerimi imate dobre izkušnje, da na gume ne čakate predolgo ter seveda kateri pošiljajo nove gume, ne pa že kar nekaj časa stare).
~toMmy~ je napisal/-a:A Ecopio si potem probal, je za kaj?
ognjen je napisal/-a:Kaj menite o gumi goodyear excellence 225-45-17???
Ima kdo kake izkušnje??
Hvala
peroRS je napisal/-a:ognjen je napisal/-a:Kaj menite o gumi goodyear excellence 225-45-17???
Ima kdo kake izkušnje??
Hvala
Excellence je bolj primerna za kakšen manjši avto. Drži dobro (tako na suhi kot mokri cesti), ni pa to guma za hitrejšo vožnjo. Je bolj touring varianta.
V tem dimenziji bi jaz priporočil raje model f1 asymmetric, če že gledaš od Goodyear-a. Odlična guma po mojih izkušnjah (lega, tiha guma), tudi na testih je dobila najvišje ocene, naj pa bi bila malo višja poraba, vendar je to zanemarljivo oz. sploh ni opazit. Edino o obrabi ti ne morem nič komentirati (zaenkrat le slabih 5000km prevoženih).
sašo5 je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Tudi jaz menjam letne gume. Ker so primerne Michelin, ki je edina resna firma, dražje od 200€ na komad (225/55-17) pri nosilnosti 101 in bočni zaščiti, bom šel verjetno na preverjene Kumho, kjer je cena-kvaliteta ustrezna. Sem jih imel na prejšnjem avtu, kjer je v homologaciji bil zapovedan W ali Z in sem bil zelo zelo zadovoljen. Michelin je nekaj trši in športnejši, kar pa v praksi nimaš kje rabiti, več pomeni udobje, varnost in pametna cena. Alternative so še Kleber ali Uniroyal.
tukaj poglej; na vse cene dobiš 15% popusta, montažo+ cent. ti da zihr zastonj, plačaš cca 20 eur plin(4x5)
http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/
NAZIV EM MPC brez DDV (€) MPC (€)
AP 225/55 R 17 MI PI.PR.HP101W KOM 182,35 218,82
AP 225/55 R 17 MI PI PRI.HP97W KOM 165,00 198,00
AP 225/55 R 17 GY EFF.GRIP101W KOM 164,00 196,80
AP 225/55 R 17 BR.RE 050A 101Y KOM 149,17 179,00
AP 225/55 R 17 CO.PREM.2-101W KOM 156,17 187,40
AP 225/55 R 17 DU S.MAX-TT101Y KOM 145,00 174,00
AP 225/55 R 17 FU CA.EXEL.101W KOM 111,67 134,00
osebno bi vzel rdeče obarvano.........kot Kumho pa raje Fuldo
ali pa pri temu http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?na ... php&tip=99
za GY ma prave cene
PS. ne bi škodilo, če prideš na izlet v naše konce se nadihat friškega zraka![]()
častim jaz
X-Hair je napisal/-a:Naročal na gume-direkt. Vedno dobil, da se mi ni bilo treba pritoževati. Zadnje naročilo so pa malo zaj..... in sem namesto S.Drive dobil C.Drive. Jih zavrnil, dobil evre in na drugo spletno stran. Nikjer nisem čakal več kot 5dni. Druga spletna stran je bila pa........gume-takoj se mi zdi. Po telefonu prijazno. Dobil v parih dneh. Brez pripomb. Glede starosti se tudi ni treba preveč bati. Kupil nove Blimzzak-LM20 pri lokalnem vulkanizerju. Že takrat so bile stare 2,5let. Nisem kompiciral, edino sem mu rekel, da če stvar ne bo držala in bo v dežju poledica, jih bo dobil nazaj. Sedaj bodo stare že 4 leta in sploh nimam pripomb.![]()
Sale90 je napisal/-a:X-Hair je napisal/-a:Naročal na gume-direkt. Vedno dobil, da se mi ni bilo treba pritoževati. Zadnje naročilo so pa malo zaj..... in sem namesto S.Drive dobil C.Drive. Jih zavrnil, dobil evre in na drugo spletno stran. Nikjer nisem čakal več kot 5dni. Druga spletna stran je bila pa........gume-takoj se mi zdi. Po telefonu prijazno. Dobil v parih dneh. Brez pripomb. Glede starosti se tudi ni treba preveč bati. Kupil nove Blimzzak-LM20 pri lokalnem vulkanizerju. Že takrat so bile stare 2,5let. Nisem kompiciral, edino sem mu rekel, da če stvar ne bo držala in bo v dežju poledica, jih bo dobil nazaj. Sedaj bodo stare že 4 leta in sploh nimam pripomb.![]()
Hvala ti... Evo so naročene preko spletne strani gume-takoj pa bomo videli kaj bo
Nazadnje pa sem se odločil za Potenzo 050A
Tudi zaradi tega kar si ti napisal (bil tudi v zelo veliko pomoč) , pritegnilo me je pa tudi mnenje nekaterih znancev, kateri so z Potenzami delali tudi po 80kkm (res da večinoma po avtocesti in lepih Avstrijskih cestah)
Sale90 je napisal/-a:..Nazadnje pa sem se odločil za Potenzo 050ATudi zaradi tega kar si ti napisal (bil tudi v zelo veliko pomoč) , pritegnilo me je pa tudi mnenje nekaterih znancev, kateri so z Potenzami delali tudi po 80kkm (res da večinoma po avtocesti in lepih Avstrijskih cestah)
gofra je napisal/-a:Sale90 je napisal/-a:..Nazadnje pa sem se odločil za Potenzo 050ATudi zaradi tega kar si ti napisal (bil tudi v zelo veliko pomoč) , pritegnilo me je pa tudi mnenje nekaterih znancev, kateri so z Potenzami delali tudi po 80kkm (res da večinoma po avtocesti in lepih Avstrijskih cestah)
![]()
To je tko kot bi dal za kurbo 800 EUR in se z njo samo pogovarjal. Pardon my French...ampak 80K km s Potenzo je pomojem za vsaj faktor4 preterano...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost