KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: EDIT: Letne pnevmatike za sezono ... 2011!

Napisal/-a pskoda To jan 25, 2011 12:32 pm

roberto-82 je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:
Sale90 je napisal/-a:..Nazadnje pa sem se odločil za Potenzo 050A ;) Tudi zaradi tega kar si ti napisal (bil tudi v zelo veliko pomoč) , pritegnilo me je pa tudi mnenje nekaterih znancev, kateri so z Potenzami delali tudi po 80kkm (res da večinoma po avtocesti in lepih Avstrijskih cestah) :shock:

:shock:

To je tko kot bi dal za kurbo 800 EUR in se z njo samo pogovarjal. Pardon my French...ampak 80K km s Potenzo je pomojem za vsaj faktor4 preterano...

no pa sm se skor ulego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nekateri jih tolk zličkajo, da o profilu ni duha ne sluha.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 25, 2011 12:48 pm

gofra je napisal/-a:
Sale90 je napisal/-a:..Nazadnje pa sem se odločil za Potenzo 050A ;) Tudi zaradi tega kar si ti napisal (bil tudi v zelo veliko pomoč) , pritegnilo me je pa tudi mnenje nekaterih znancev, kateri so z Potenzami delali tudi po 80kkm (res da večinoma po avtocesti in lepih Avstrijskih cestah) :shock:

:shock:

To je tko kot bi dal za kurbo 800 EUR in se z njo samo pogovarjal. Pardon my French...ampak 80K km s Potenzo je pomojem za vsaj faktor4 preterano...

Še s Turanzo je polovica od tega uspeh! Tisti, ki že 40k km naredi s Potenzo, je izbral napačne gume, ker o športni vožnji pri taki obrabi ni ne duha ne sluha. 80k km s takšno gume je pa pravljica za male otroke! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To jan 25, 2011 4:12 pm

kaj pa v dimenziji 185/60/15 oz 185/65/15 .. gledam nekje do 60-65€ komad

-continental ecocontact 3
-fulda carat progresso
.
.
.

Kaj priporočate? že kdo probal bridgestone b 250?

lp
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 25, 2011 7:42 pm

B 250 je solidna guma, ampak nič več kot to.

Raje contiecocontact 3.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jan 25, 2011 10:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Še s Turanzo je polovica od tega uspeh!

Moje Turanze ER300 ki so sle jeseni iz avta so imele okoli 90k km za sabo, pa po ovinkih vozim hitro, kar mi vsi ki me poznajo pravijo, ampak je pa ostalih 95% moje voznje AC, kar nabije tako kilometrino. Je pa res da je bla nakonc ze popolnoma brez profila po notranjih straneh, ostalo pa res komaj da se je se poznalo se nekaj profila :P Tako da zakaj pa ne, take kilometrine so popolnoma mozne tudi s Potenzami, pac tak dneven commute kot ga mam jest recimo, iz sihta skor direkt na AC kilometrino nabijat, pa potem iz AC do doma samo par km ovinkov in se nabere..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Sr jan 26, 2011 9:28 am

No, počasi bo treba razmišljat o letnih gumah (vsaj jaz dokler še mam dnar na strani :mrgreen: ). Zanima me dimenzija 205/55/16 (V). Se pa nekak ne morem odločit med Bridgestone RE 050A Potenza, Continental ContiSportContact 2 ali Pirelli P7 Cinturato. No, če ma kdo kak drug predlog, se priporočam.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 26, 2011 9:46 am

slobender je napisal/-a:No, počasi bo treba razmišljat o letnih gumah (vsaj jaz dokler še mam dnar na strani :mrgreen: ). Zanima me dimenzija 205/55/16 (V). Se pa nekak ne morem odločit med Bridgestone RE 050A Potenza, Continental ContiSportContact 2 ali Pirelli P7 Cinturato. No, če ma kdo kak drug predlog, se priporočam.

Sem imel obe, in me je Potenza bolj prepričala kot Conti 2 oz je bila Conti 2 boljša kot 3, ki je dosti mehkejša od 2 kar se čuti pri hitrejši vožnji čezovinke.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 26, 2011 9:48 am

pskoda je napisal/-a:
slobender je napisal/-a:No, počasi bo treba razmišljat o letnih gumah (vsaj jaz dokler še mam dnar na strani :mrgreen: ). Zanima me dimenzija 205/55/16 (V). Se pa nekak ne morem odločit med Bridgestone RE 050A Potenza, Continental ContiSportContact 2 ali Pirelli P7 Cinturato. No, če ma kdo kak drug predlog, se priporočam.

Sem imel obe, in me je Potenza bolj prepričala kot Conti 2 oz je bila Conti 2 boljša kot 3, ki je dosti mehkejša od 2.

O to je dobro vedet. Hvala za info :D

p.s: še kdorkoli je vzel Potenzo ni bil razočaran :) :twisted:

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Sr jan 26, 2011 10:03 am

Kaj pa ima kdo izkušnje s pirelijem ? Po testih sodeč je ql guma ?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jan 26, 2011 10:09 am

slobender je napisal/-a:Kaj pa ima kdo izkušnje s pirelijem ? Po testih sodeč je ql guma ?

P Zero Nero v dimenziji 235 45 18 na 1.7tone težki 159 odlično opravljajo svojo nalogo. Koliko bodo zdražle ti pa še ne znam povedat. Zaenkrat imajo 10.000km, še eno sezono bodo pa sigurno zdržale
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr jan 26, 2011 10:11 am

slobender je napisal/-a:Kaj pa ima kdo izkušnje s pirelijem ? Po testih sodeč je ql guma ?

Jaz jo imam v 16col. Je zelo dobra guma. Za res agresivno vožnjo je pa pomoje bolje potenza.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 26, 2011 10:21 am

EX-B je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Še s Turanzo je polovica od tega uspeh!

Moje Turanze ER300 ki so sle jeseni iz avta so imele okoli 90k km za sabo, pa po ovinkih vozim hitro, kar mi vsi ki me poznajo pravijo, ampak je pa ostalih 95% moje voznje AC, kar nabije tako kilometrino. Je pa res da je bla nakonc ze popolnoma brez profila po notranjih straneh, ostalo pa res komaj da se je se poznalo se nekaj profila :P Tako da zakaj pa ne, take kilometrine so popolnoma mozne tudi s Potenzami, pac tak dneven commute kot ga mam jest recimo, iz sihta skor direkt na AC kilometrino nabijat, pa potem iz AC do doma samo par km ovinkov in se nabere..

Pa si od teh kilometrov odštel zimo? Na Golfu sta dva kompleta zdržala za cca. 120k skupnih kilometrov, se pravi cca. 80k km z letnimi, bolj dinamične vožnje, večkrat z več sopotniki, so pa notranji robi tudi že "fasali" na obeh kompletih.

Za P7 Cinturato mi je vulkanizer povedal, da mu jih je en že naročene zavrnil, ker nimajo zaščitnega roba in so čudno izgledale na feltni, nisem si jih pa še nikjer v živo pogledal zmontiranih, tako da težko povem kaj več. Za to dimenzijo je odlična tudi Turanza ER300, preberi v tej temi mnenja od mene, X-haira in gofre. Čeprav je bolj "touring" guma, se niti približno ne boji konkretnega priganjanja čez ovinke, hkrati ima pa manjšo obrabo od teh bolj športnih. Sam se bom marca verjetno odločil še za tretji komplet, ker so me res prepričale.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 26, 2011 10:23 am

noj je napisal/-a:

Jaz jo imam v 16col. Je zelo dobra guma. Za res agresivno vožnjo je pa pomoje bolje potenza.

P7 Cinturato maš? Kako se kaj obnaša, če jo v ovinku res "pritisneš", toliko da začnejo počasi že cvilit?
Slika

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Sr jan 26, 2011 10:58 am

Kak pa je kaj s hitrostnim razredom. Zasledil sem, da so višji razredi (vsaj za gume, ki jih jaz iščem) cenejši. Znajo bit kaki problemi, če npr. vzamem v oz. w, če mam v homologaciji H. Sem skoz mislo, da je samo dimenzija pomembna pa zdaj vidim, da mam jasno napisano H. :?

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Kraj: prekmurje-bistrica pa vse okoli

Napisal/-a neznan Sr jan 26, 2011 6:16 pm

mene pa zanima katere mi priporočate za letne gume: BF Goodrich G-Force Profiler , ali pa Hankook Ventus V12 evo ? gre pa za dimenzijo 205/45/ R17
se nemorem odločiti in nevem katera je bolša! oops Prosim za pomoč

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 26, 2011 6:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
noj je napisal/-a:

P7 Cinturato maš? Kako se kaj obnaša, če jo v ovinku res "pritisneš", toliko da začnejo počasi že cvilit?

Tudi sam sem vozil 1 sezono P7 in lahko povem le to, da je krasna guma in super drži, prenaša tudi divje izpate in ko se segreje lepo žvižga toda... po 25.000km je kar naenkrat "izdušila" in je katastrofa predvsem po mokrem. tako, da mene nikoli več ne vidi. sem se pogovarjal z več vulkanizerji in so mi rekli, da je s pirellijevimi gumami kot z brembotom in da so dobri le najdražji modeli.. in je normalno kar se mi je zgodilo.
naj omenim, da sem s continentalom bil precej bolj zadovoljen (po mokrem) in dunlopom zaradi mehkobe..

mustang993
Nov uporabnik

Napisal/-a mustang993 Sr jan 26, 2011 6:30 pm

Pozdravljeni
Sem pregledal zadnjih par strani, pa ste večinoma govorili o večjih kalibrih. Kaj pa v dimenziji 185/65 14 priporočate.
Sem gledal po testih(ADAC), pa je recimo ena guma leta 09 med zelo priporočljivimi leta 10 pa "samo" priporočljivo(ok, pač koliko so ali pa niso ti testi realni...).

Se "splača" (je res toliko opazana razlika) dat 15-20€ več za gumo. Gledal sem recimo dunlop sp fastresponse ali pa pirelli p6 cinturato, oboje za ~70€ oz. malo ceneje RainExperta (naj bi bila precej glasna), Fulda Carat Progresso( zimske kristal montero 3, kar zadovoljen)...
Vožnja je neka normalna(občasno malo dinamična :D, 1.6 100konjev 8) =P ), dosti avtoceste. Se mi pa zdi oprijem v morkem pomembnejši kot v suhem.

hvala

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Sr jan 26, 2011 7:51 pm

Ve mogoče kdo za kakšne dokaj poceni gume v dimenziji 185/60 15col?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 26, 2011 7:54 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Sem imel obe, in me je Potenza bolj prepričala kot Conti 2 oz je bila Conti 2 boljša kot 3, ki je dosti mehkejša od 2.

O to je dobro vedet. Hvala za info :D

p.s: še kdorkoli je vzel Potenzo ni bil razočaran :) :twisted:

Ja, pa nisem mogel verjet, da je conti 3 mehkejša glede na to da jo ima clio rs prvovgradno, moja pa conti 2, zato me je matrala 3. Rezultat je pa tak kot sem ga napisal ;)

Pa še to, v ljubljani bolj natančno po BTC-ju veliko bolje drži conti 3 kot 2 oz na določenem asvaltu bolje drži 3 kot 2 samo ne vem zakaj :?:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jan 26, 2011 8:23 pm

pskoda je napisal/-a:Pa še to, v ljubljani bolj natančno po BTC-ju veliko bolje drži conti 3 kot 2 oz na določenem asvaltu bolje drži 3 kot 2 samo ne vem zakaj :?:

Moje razmišljanje.

S conti2 prideš na gladek asfalt in popusti, conti3 pa se ravno na tem gladkem asfaltu izkaže ter še vedno drži in tukaj se lahko reče napredek v gumi. Recimo isti primer sem imel s Firestone Firehawk SZ90 dokler je držala jo zmes asfalta enostavno ni zanimal. Napišem malo hudomušno, da se bo lažje razumelo. Bolj je bil gladek asfalt, bolj je hudič držal. S takimi gladkimi flikcami ni imela problema tudi Turanza ER300 :shock: Tako se je res veselje vozit.

Neznanec BFgoodricha še nisem imel na avtu in pomoje ga tudi ne bom. Trenutno me še nobeden ni prepričal, da je to roba za probat. =P Sem se pa pred zimo vozil na modelu katerega omenjaš, EVo12. Profil je simetričen, ogromno luže požira perfektno, oprijem je tudi zadovoljiv. Spomladi nadaljujem z ribanjem. Moti me edino, da so jo umestili med gumo z oznako ultra high performance. To naj bi bila neka high tek guma od Hankoook, ampak na gladkih flikcah dam glas Turanzi. Vem, spet :shock: :mrgreen: So pa poceni. Jaz osebno bi jo vzel. Primerjaz z BFGoodrich jo pa nažalost ne morem. Tudi nisem veliko prebral o tej gumi.
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Po feb 07, 2011 7:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost