trololo je napisal/-a:
Zanima me, katere gume svetujete kot zamenjavo za re050a?!
Seveda z bolj ali manj identično kvaliteto!
Ta bo težka...
trololo je napisal/-a: Ali pa naj ostanem na istem? Če ne bo pametnega predloga bom definitivno ostal na teh gumah!
Ostan na istem. Kot zanimivost je lani prišla naslednica 050A.

trololo je napisal/-a:
Te letne gume so enostavno čudovite, ampak sem zmeden glede obrabe. Nisem ne vem kaki dirkač
Tukaj plačaš davek dobre športne gume, ko avto preložiš v S kombinaciji ovinka, kljub temu, da maš brisalce do konca še vedno slabo vidiš. Ampak glej ga zlomka, z oprijemom pa nimaš problema in se ti riše nasmeh na obrazu.

Da te potolažim. Jaz sem neizmerno pazil na to gumo. S sprednjimi naredil mislim da ne več kot 13kkm. Ampak tako pač je, če rabiš vsako sekundo obrnit volan (nebi bil noben problem to znucat v 5kkm

) Sam v dežju je blo pa vedno.....eh ....
trololo je napisal/-a: Čisto nasprotje glede obrabe so zimske gume blizzak lm-30. Na kateri stežka opazim obrabo! Pa sem naredil okrog 10tisoč kilometrov!
Res je, čisto nasprotje. Tudi sam presenečen nad res ničelno obrabo mojih LM-20. Stare slabe 4 leta ma ta hudič še kar drži.
trololo je napisal/-a:Prosim za vaše nasvete, predloge... Naj samo zamenjam prednje in zadnje?! ali naj kupim enake? ali naj kupim druge XY gume?!
Sicer res je lepo probat še kaj drugega, ampak tale guma je bila edina guma v mojem življenju, da sem ponovil nakup. Res je že dolgo na tržišču in se najbrž že dobi kaj boljšega, ma če si bil zadovoljen vzemi v zakup tisto obrabo in se najprej varno vozi na 050A, ko točno veš kaj imaš.
EX-B je napisal/-a:Seveda, to je samo kilometrina z letnimi, nad zimaki sem v bistvu se bolj presenecen in v bistvu ne vem kaj tocno bi si mislil.
Ob tem stavku sem se nasmejal. Verjetno sem bil v isti poziciji. Samo jaz nisem vedel kaj bi si mislil na drugem področju.
Badzo je napisal/-a:Zdravo!
Moje 195/50/15 gredo spomladi v smeti in sicer Potenza. Zdaj v igri so najbolj ''mišlinke'' Pilot Exalto PE2.
Zanima me ali ima namen Bridgestone kako Potenzo ali pa naslednika te gume v tej dimenziji dat ven?
Kako je s continentalom PC2? Jih ima oče in so odlične, a opazil sem da so zelo ozke gume to. 195/55/15
zgleda kot preozka guma na preširoki feltni - ste mogoče tudi vi to opazili? Mene to moti, pa še
glede na ceno Pilot Exalta in Prem Contacta dam raje PE gor.
Sportcontact pa v tej dimenziji ne obstaja?
Lp
Re720

Pa dio porko, kako se lahko še voziš na tem modelu? Ko bos sedaj kupil novo gumo boš videl napredek v gumarski industriji. Vse bo noro držalo.

Z nasledniki očitno slabo kaže, tudi sam čakam, pa najbrž ne bom dočakal. Edino naročilo iz amerike nas reši.

Tam se je prodajal model Re760, če se še. Conti PC2 je odlična guma. Če se pa nagibaš proti Exalto PE2, kar to vzemi. Sicer tista bočnica tudi za v smeti ni dobra, ma vse ostalo je pa pohvalno. Menim tudi, da boš z Michelin naredil dosti več km kot z Conti PC2. Če sta pa ceni zelo podobni, pa vsekakor Exalto PE2.
trololo je napisal/-a:Svetoval si mi potovalne gume! Ampak to odpade. Bom raje več služil (delal), kot pa šparal pri gumah!
Če bi vzel ER300 nebi nič šparal na gumah, ker je ......odlična. Oprijema je ogromno, samo boki niso športni in na meji boš nenatančen v ovinek. Najbrž bi z njo naredil 1x več kilometrov, za isti užitek. Sedaj pa ne veš kaj bi, a?

Še nekaj pozabil omenit pri Hankook-u. Sicer takrat sem ravno menjal tudi benz pumpo, tak da .....boooo. Ampak poraba se mi je povečala oohoohoooo. OK, vzamem v zakup, da je bila guma ravno nova in se je malo testiralo, ampak......čist preveč kotalnega upora. Normalna vožnja, poraba pa nekam v božjo mater. Vržem gor zimske in glej ga zlomka, poraba spet enormno pade.

Bomo vidli spomladi, ko jih spet zafukam gor.