Ketna18 je napisal/-a:Res hvala za vso pomoč!
No meni videz ni ključen, sploh če res gre samo za videz, pa se da na ta račun nekaj prihraniti. Seveda če se sama funkcionalnost bistveno ne poslabša. Me pa res zanima odgovor RedBarona, če se bo slučajno kaj spremljal to temo.
No, saj neke hude filozofije nimam

Glede na situacijo, da že imaš 17 col ALU platišča, se mi zdi škoda to prodajati in prešaltat na 15.... Ker dobiš zelo solidno gumo za ugoden denar (66€/guma se mi zdi ugodno), poleg tega, obdržiš izgled vozila in vozne lastnosti. Višje profilne 15 colske gume, se bodo slabše obnašale v ovinkih (zvijanje) in ti bo žal vedno, ko boš hotel malo hitreje odpeljati kakšen ovinek. Saj ne, da so 15 zanič, ampak, če si zdaj vozil 17, boš definitvno opazil razliko!!
Prihranil (dolgoročno) pa tudi ne boš veliko (če sploh kaj), kajti vsako leto, boš vulkanizerju pustil 50 - 60€...
Seveda odločil se boš na koncu sam... jaz v tej situacij (da že imam platišča), ne bi dal letnih 15... drugo je, če bi bila neka čudna dimenzija in bi bile gume izredno drage. Kar pa v tvojem primeru, na srečo, niso.