maniaxxx je napisal/-a:Ubistvu je vseeno katere od teh vzameš, neke opazne razlike ne boš čutil. Brat ima v tej dimenziji dunlop sport blu response in je zelo zadovoljen če ti to kaj pomaga
Če sem iskren, iščem predvsem pozitiven feedback tistih, ki imajo dejansko isto gumo v enaki dimenziji. Kolegi in prijatelji so bolj ali manj na drugih dimenzijah in znamkah, zato pač potrebujem info iz "prve in prave" roke. Tudi jaz se nagibam k dunlopki, vkolikor se omejim na zelo solidne ocene na skoraj vseh razpoložljivih testih. Po drugi strani imam na svojem vozilu zimske dunlopke (Wintersport 3D, sicer je res, da sem jih vozil pravzaprav celo leto), vendar so že nekje sredi sezone postale rahlo stopničaste.To me niti ni tako motilo, ker so se (vsaj po mojih izkušnjah) več kot odlično obnesle v zimi; pa tudi v preostalem letu niso bile "problematične". Namesto razlik v posameznih lastnostih me predvsem skrbijo potencialne deformacije - z leti se guma itak stara in spreminja, vendar je zaželjeno, da ti vseeno zdrži vsaj 4 leta brez večjih težav - da ne razpoka, postane trda, stopničasta...pač kakorkoli deformirana.
Goodyear EfficientGrip Performance bi odsvetoval, jih imam v dimenziji 205/60 R15 in nisem nikoli siguren ko se vozim po mokri cesti po ali blizu omejitev.
Ja tudi na netu sem zasledil kar nekaj kontradiktornih informacij glede Goodyearke - na žalost, ker sem se že skoraj odločil za njih...Imam pa z Goodyear najmanj izkušenj...
V razmislek bi dodal Uniroyal RainSport 3, po spletnih testih so gume super in imam v planu te kupit letos zase.
Tole zgleda dejansko obetavno...sem pa zasledil nekje, da naj bi bila malo večja obraba (upam, da se ne motim, ker sem hitro preletel številke...)
Mišelinka je na vozilu od staršev - sicer ena izmed prejšnje generacije Primacy-jev in je kot celota za moje pojme dobra guma - relativno majhna obraba, zelo dobra na suhem, ni glasna, pa tudi na mokrem je OK (glede na enosporostorca).
LP
d