Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Test letnih pnevmatik 2015

Napisal/-a xxl Če mar 12, 2015 10:12 am

Ne vem,mene bi bilo strah,glede na teste kitajcev :? Kaj pa cene?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če mar 12, 2015 10:22 am

Kaj pa vem... upam da boš zadovoljen s SAILUN... ampak ne pričakuj preveč, sploh v mokrem...

mihec87
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec87 Ne mar 15, 2015 7:38 pm

Nikakor ne najdem kakih ala adac testov za kombi gume..

Rabim letne gume za renault trafic-letno se dela pod 20k km iščem nekaj za okoli 100eur kak predlog?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 15, 2015 7:45 pm

mistervegas je napisal/-a:Pa folk bo tudi hvalil svoje gume te pa če so "dul hin". Saj Continental/Dunlop/Pirelli & Co. se ja ne sme šimfat.

Kdo to pravi? A zdaj že pri gumah obstajajo značkarji? :roll:
Če je guma zanič jo bom skurcal pa če jo je sam papež naredil :lol: :roll:

Glede kitajcev, monterjev in "samih pozitivnih izkušenj"...v dobi ko kupce zanima LE IN SAMO čimnižja cena, drugega niti ni za pričakovati.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 15, 2015 8:49 pm

peroRS je napisal/-a:
mistervegas je napisal/-a:Pa folk bo tudi hvalil svoje gume te pa če so "dul hin". Saj Continental/Dunlop/Pirelli & Co. se ja ne sme šimfat.

Kdo to pravi? A zdaj že pri gumah obstajajo značkarji? :roll:
Če je guma zanič jo bom skurcal pa če jo je sam papež naredil :lol: :roll:

Glede kitajcev, monterjev in "samih pozitivnih izkušenj"...v dobi ko kupce zanima LE IN SAMO čimnižja cena, drugega niti ni za pričakovati.

O Pero še kako obstajajo..... :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po mar 16, 2015 10:02 pm

Osebno še nisem slišal resnega negativnega komentarja na gume Nexen N8000. Tudi na nekaterih testih je glede voznih lasnosti delovala super. Malo večja obraba in poraba drugače pa super. Tako da nekatere "cheap" gume znajo bit kar uredu zgleda.

edit: in ne nisem v fazi kupovanja gum, so Continentalke še dobre za eno sezono.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas To mar 24, 2015 7:40 am

evo nekaj o kitajskih pnevmatikah

http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... china.aspx

RedBaron je napisal/-a:Kaj pa vem... upam da boš zadovoljen s SAILUN... ampak ne pričakuj preveč, sploh v mokrem...

V mokrem je kao samo en model slabi, drugi je super. nad 16-17col gor je tadober profil. 16dol pa slab ;)

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Sr mar 25, 2015 10:00 am

Pozdravljeni,

kupujem letne plevmatike 185/60/15 verjetno kar ContinentalContiPremiumContact 5. Priporočate kaj drugega ??? Kje se jih da poceni dobiti - lahko na ZS.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr mar 25, 2015 11:09 am

Evo, da malo opišem top letno gumo vs. srednjo/nižjo gumo..
Prišel je čas, ko je bilo potrebno zamenjati letne pnevmatike. Prej sem imel 16 col bf goodrich, nato 17 col pirelli p7 in dunlop sp fastresponse. Take dunlopke sem imel tudi prvovgradnjo na golfu, 16 col. Zdaj sem si umislil top gumo, goodyear eagle f1 assymetric2. Dimenzije 225/45/r17 .. Klasika torej. Vsakodnevno imam približno enake destinacije, pa tudi po večini se po istih trasah zmeraj vozim. In glej ga zlomka, te top nove gume drsijo na istih mestih pri zelo podobnem načinu vožnje. Enako držijo na določenih mestih kot zimske kormoranke!!! In kaj na to porečete vsi zagovorniki edino top pnevmatik? Za navadnega voznika, kar nas je na cesti 99% je dovolj srednja guma srednje cene...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr mar 25, 2015 11:40 am

Si že sprobal v dežju?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 25, 2015 12:01 pm

Sem probal veliko različnih gum in razlike so očitne, že recimo nov model istega proizvajalca (Turanza T001 vs. ER300) je na dokaj gladkem asfaltu v mokrem držal občutno bolje v primerjavi s starim, celo bolj kot kakšna slaba guma v suhem. Na izredno gladkem asfaltu pa tudi po suhem ne glede na temperaturo zmagajo dobre zimske, ker očitno že lamele delajo svoje, letna bi pa morala bit že kot čigumi, da bi držala na tako gladki podlagi.

P.S.: Moti me tudi razmišljanje, da za "navadne" voznike, starejše avte ipd. so dobre tudi slabše gume, ker bi moralo bit ravno obratno, slabši je avto in bolj "povprečen" je voznik, boljše bi morale bit gume. Nekdo, ki zna ocenit, koliko oprijema ima na določeni podlagi, bo že znal prilagodit hitrost... Pa nimam nič proti nekim srednjim gumam, ko pa slišim sailun ipd., me oblije hladen znoj...
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Sr mar 25, 2015 2:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr mar 25, 2015 12:38 pm

5cenic je napisal/-a:Osebno še nisem slišal resnega negativnega komentarja na gume Nexen N8000. Tudi na nekaterih testih je glede voznih lasnosti delovala super. Malo večja obraba in poraba drugače pa super. Tako da nekatere "cheap" gume znajo bit kar uredu zgleda.

edit: in ne nisem v fazi kupovanja gum, so Continentalke še dobre za eno sezono.

Sam jih uporabljam in nimam ene same pripombe nad njimi zaenkrat neglede na situacije in razmere na cesti. Če se malo prebrska po tujih forumih, je večina uporabnikov zadovoljnih, če ne navdušenih nad njimi.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr mar 25, 2015 3:38 pm

J.McLane je napisal/-a:Si že sprobal v dežju?

seveda... v dežju in po suhem; se po suhem ne vozimo?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr mar 25, 2015 4:04 pm

Osebno sem nad Goodyearom razočaran ker sem tudi jaz vzel (dve leti nazaj) top gume in se nisem počutil varnega v ovinkih, tako da Goodyear zame ni top in zato jih tudi prodajam.
Za letos še vedno razmišljam med ContiPremiumContact ali pa RainExpert (imam blesavo dimenzijo in ne dobim Rain Sport). Bolj se nagibam k Uniroyal ker ne delam veliko kilometrov, hvalijo jih pa zelo.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr mar 25, 2015 6:22 pm

jaz sem pa z F1 ASY 2 zelo zadovoljen, guma zelo dobro drži po suhem in po mokrem, res pa je, da mora biti tudi asfalt v solidnem stanju.....kjer je asfalt gladek, zlizan in potem še široka guma pride do tega da res nima dobrega oprijema oz da je oprijem zelo podoben kaki s3.....pač obe drsita!
če pa je asfalt ok, pa se guma zelo dobro drži

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr mar 25, 2015 6:30 pm

Zdaj eni kritizirate GY A2,ko sem jih že nabavil :x .Cena 90 evra za 225/45/17 ni dosti višja od srednje kakovostnih,v večini primerov je podobna,kako se obnesejo,bo pokazal čas. :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Sr mar 25, 2015 6:49 pm

pač moj namen je bil obvestiti oz. napisati mnenje o TOP gumi (sodeč po testih)... Sam pri sebi nisem nikoli pristaš nekega zapravljanja, če me ne prepriča (izdelek), da je vreden/vredno svojega denarja... Zato sem kupil TOP gumo, da bi videl, ali je to to... Pa zame oz. za moj način vožnji NI...

Ne rečem, da NI vrhunska guma, ampak meni odgovarja tudi cenejša (kao slabša=na papirju)...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 25, 2015 6:50 pm

DePalmo je napisal/-a:Osebno sem nad Goodyearom razočaran ker sem tudi jaz vzel (dve leti nazaj) top gume in se nisem počutil varnega v ovinkih, tako da Goodyear zame ni top in zato jih tudi prodajam..

A nimaš ti goodyear efficientgrip? Med to pa assymetric je ogromna razlika. Prva je daleč od top gume.

.com je napisal/-a:In glej ga zlomka, te top nove gume drsijo na istih mestih pri zelo podobnem načinu vožnje

Kot sem ti že rekel, lep primer je križišče na dunajski pri stadionu. Tam pri novem Golfu 4motion vse 4 kopljejo.
Zdaj ali ima 2.0TDI 500konjev pod havbo ali je pa cesta totalno zanič. :D

Podobno imam jaz v domačem naselju. Že po suhem koplje v 3., ne glede na avto in gume (letne/zimske). :roll:
Bom pa tako rekel. Pred leti sem imel na drugem manjšem avtu skozi celo leto gor Savo Eskimo. Glede na mnenje večine bi se moral ubit poleti na mokri cesti, pa se je čisto normalno peljalo.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr mar 25, 2015 7:13 pm

.com je napisal/-a:pač moj namen je bil obvestiti oz. napisati mnenje o TOP gumi (sodeč po testih)... Sam pri sebi nisem nikoli pristaš nekega zapravljanja, če me ne prepriča (izdelek), da je vreden/vredno svojega denarja... Zato sem kupil TOP gumo, da bi videl, ali je to to... Pa zame oz. za moj način vožnji NI...

Ne rečem, da NI vrhunska guma, ampak meni odgovarja tudi cenejša (kao slabša=na papirju)...

OK, se strinjam s tabo, da ni vse v testih (ADAC,..), ampak, da sprobaš pri svojem avtu.
Samo to, da bi pa sam probaval je ZELO DRAGA zadeva!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 25, 2015 8:12 pm

Jaz že dolgo pravim da je goodyear šrot...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost