gofra je napisal/-a:a4 je napisal/-a:zanese te če ne veš vozit
Bravo, zdej pa se za lastno dobro potrkaj trikrat v les...
LpF
Z glavo...
domi je napisal/-a:NejcZ je napisal/-a:Borcix je napisal/-a:Ok in zdaj ena butasta ...
Spredaj maš "zlizane" zimske gume zadaj pa nove ... avto vleče valda na prednji pogon ... no in zdaj mi povej kaj boš delal z tanovimi gumami z dobrim profilom zadaj, ko ti prednje v prazno vrti?
Moje mišljenje je pač, da v zimskem času boljši profil na pogonska kolesa, kot pa bote verjetno vsi počasi ugotovili ... 100 ljudi 100 čudi
Pa mi ti povej.. kateri del lažje kontroliraš pri zdrsu, prednji ali zadnji? Stvar je dvostranska
Pa še eno vprašanje kot odgovor: Koliko krat pa pri normalni vsakodnevni vožnji greš pošrek v ovinek da bi izkoristil gume oziroma vozil na njihovi skrajni meji pred zdrsom??![]()
Za normalno uporabo je boljše da imaš več profila spredaj zaradi zaviranja, kjer se večkrat (dnevno) zgodi da moraš izkoristiti ˝dobre˝ lastnosti gume.
Je pa tudi boljše če imaš vse 4 gume enakomerno obrabljene.
LP
error 90 je napisal/-a:Jaz mislim da je še vedno bolje dati bolše hume spredaj če ima avto sprednji pogon ( zaviranje, zavijanje, pospeševanje) Če nima gripa uspred te bo v ovinku samo naravnost nosilo.
error 90 je napisal/-a:Jaz mislim da je še vedno bolje dati bolše hume spredaj če ima avto sprednji pogon ( zaviranje, zavijanje, pospeševanje) Če nima gripa uspred te bo v ovinku samo naravnost nosilo.
jurcek3 je napisal/-a:folk ne filozofirat ze zdrava pamet ti pove da so gume z boljsim profilom zadaj, negleda na pogon in zaviranje....
EX-B je napisal/-a:To je neskonca debata.. Jest sploh ne vem vec kaj bi preferiral, boljse gume zadaj al spredaj...
MacTron je napisal/-a:EX-B je napisal/-a:To je neskonca debata.. Jest sploh ne vem vec kaj bi preferiral, boljse gume zadaj al spredaj...
Ne samo, da je to neskoncna debata, pac pa tudi uporabnik Ivan36 ne ve kaj je to zimska pnevmatika in kaj je letna glede na koticek in temo pogovora.
Ivan36, je potrebno tudi kaj pogledat ne samo pisat... http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=46990
X-Hair je napisal/-a:jurcek3 je napisal/-a:folk ne filozofirat ze zdrava pamet ti pove da so gume z boljsim profilom zadaj, negleda na pogon in zaviranje....
Jaz bi še filozofiral![]()
Sej ko človek 1x mal preproba te vulkanizerske, prometne, kaj te jaz vem kakšne nasvete velikokrat prideš do spoznanja, da je en kup enga nabijanja. Folk pa vestno beee beeee beeeeTako je vulkanizer rekel. A bejž no. A to je sveto potem al kako?
S slabimi sprednjimi gumami sem se še lahko kolikortoliko hitro peljal. Ko sem zadevo obrnil je bilo zapečateno. Vseskozi lovil rit in je bilo prov mučno na trenutke.
Še veš ne in BUUUM te preseneti.
http://www.youtube.com/watch?v=3a9wT5v56wQ
Vsi tisti, ki govorite, da je lažje loviti rit. Koliko takih ekstremih primerov zdrsa na meji ste imel, da lahko to trdite in se z novimi gumami spredaj bolj varni? Al je to mišljeno le tko mal norenje in ko v ovinku daš volan, gre avto naravnost. Če se voziš vsaj malo dinamično po gladkih površinah, NO WAY, da dam zadaj slabe.
Včeraj šokiran ob doživetem. Kolega dobil en avto in je sledila demonstracija. Spredaj nove dobre zimske gume Fulda Kristal Montero3 al kaj so. Baje je letos zmagala na testu in zadaj neke stare eurotek. OJOJ. Dejansko si šel v ovinek po snegu, spredaj je držalo brez problema, zadaj pa labodji spev. MislemTisti setup pri avtomobilu je smrtno nevaren. Ker 90% voznikov, ko se bo nekaj zgodilo z avtomobilom so zavore do konca, dlani na obraz in bo kar bo, malo v šali
Midva sva se imela sicer fletno, ampak že vidim zagovornike ....
Ivan36 je napisal/-a:V tem primeru me tu tako veselo prepričujete, da bi zadnji konc zaneslo...
Torej GOLF je za vse na tem svetuPa ne vozimo vsi GOLFE bemu ja
SAj MArea in na splošno straješi Fiati niso glih biser držanja smeri v ovinkih pa še nisem ven zletel no, pa so bile oreng zanič letne gume gor
~toMmy~ je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:V tem primeru me tu tako veselo prepričujete, da bi zadnji konc zaneslo...
Torej GOLF je za vse na tem svetuPa ne vozimo vsi GOLFE bemu ja
SAj MArea in na splošno straješi Fiati niso glih biser držanja smeri v ovinkih pa še nisem ven zletel no, pa so bile oreng zanič letne gume gor
Pa kake komplekse maš ti človek? Če se pač največ kilometrov z GOLFOM delam, s tem namigujem, da je vse na tem svetu? V prejšnjih postih sem pa lepo napisal, da na avtih z drugačnim podvozjem in težiščem, imajo boljše zadnje gume celo smisel, pri mojem GOLFU pa ne. A je to tako težko dojet?
Človek sploh ne sme več dat primera na katerem avtu nima smisla imet boljših gum zadaj, brez da bi se en z anti GOLF kompleksi pojavil?!In drugače nisem nikoli ven zletel niti z njim niti z biločem drugim, ker sem ga takrat ujel. Ti bi pa s tisto "MAreo" v podobnih pogojih z istimi gumami in isto hitrostjo lepo pobiral kose avta po cesti...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost