Letne pnevmatike:

Da, imam že nameščene (stare)
168
26%
Da, imam že nameščene (nove)
129
20%
Še čakam z namontiranimi zimskimi
344
54%

Skupaj glasov : 641

Reaper85
Novinec

Re: Ste že namestili letne pnevmatike?

Napisal/-a Reaper85 Če maj 01, 2014 11:45 am

Po eni sezoni pa še nebi smele drset. Tako kot ti opisuješ so mi drsele samo 6 sezon stare Eskimo S3, ki sem jih dobil na rabljenem avtu. Seveda sem se z njimi vozil samo en teden. Pa za te pravijo da so zelo slabe glede staranja, tam 2-3 sezone naj bi zdržale.
Lansko leto sem vozil 8 sezon stare ER300 (enako dobil na avtu, drugače bi jih že prej zamenjal), pa je bil oprijem še zadovoljiv, precej boljši kot z novimi gumami prvih 200km. Ampak priznam da bi jih bilo po 7. sezoni že pametno menjat. Ampak držale so vedno, pa sem vozil tudi 120 čez ovinke, v mokrem pa tam do 100.

Dunlop Sport Maxx RT mi pa tam od 180km držijo 100%. Prve kilometre so pa najbolj nevarne gume kar sem jih imel, prvič da mi je odneslo zadek.
Menjal jih bom seveda, ko bom na koncu ali začetku sezone opazil da ne primejo več dobro, upam na vsaj 5 let.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če maj 01, 2014 12:38 pm

Nisi edini ki se čudi da te gume drsijo. Poznam človeka ki ima isti avto in iste gume, samo dimenzija je drugačna in pravi da so gume fenomenalno dobre po suhem in po mokrem.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 01, 2014 1:12 pm

Tisti ki reče, da so gume fenomenalne ni še nikoli v življenju probal dobro gumo ;)
Lp

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Če maj 01, 2014 7:31 pm

Kdo mogoče o Michelinkah kaj ve

Hvala
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe maj 02, 2014 12:12 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Kdo mogoče o Michelinkah kaj ve

Hvala

Lahko ti povem lastne izkušnje z Primacy HP 235/45/17. Vozil sem jih 4 leta na A4 TDI 115hp. Avto se je peljal odlično vsa ta leta. Le v zadnjem obdobju so občutno otrdele in vožnja je postala zelo neudobna po teh naših kolovozih. To je bil glavni razlog da sem menjal. Profila je bilo še za nekaj km. Na AC avto izjemno stabilen, tudi pri visokih hitrostih in čez hitre dolge ovinke. Za moje pojme tudi zelo tihe in varčne gume. Vozim večinoma relacije, ogromno AC, ne divjam (no res redko :D ), predvidevam. Mestne vožnje skoraj nimam. Povprečne porabe delam okrog 6l/100km. Po mokrem sem imel zadnji dve leti zelo neugoden občutek, tako da sem vozil raje malo bolj previdno. Če sem hotel da avto malo odnese mi je to z lahkoto uspelo. :(

Kot sem napisal malo višje imam sedaj Vredestein Ultrac Vorti 225/45/17. Lahko napišem hitro primerjavo, ki pa je bolj tako tako saj primerjam novo in staro gumo, povrhu vsega pa še različne dimenzije. Guma odlično drži po mokrem in suhem, čeprav na suhem je HP držala boljše, kljub svojim letom! Opažam tudi manjšo stabilnost na AC skozi hitre ovinke. Ne vem ali zaradi gume kot take, ali je vzrok ožja guma... Definitivno sem nekaj pridobil na udobju, kljub temu, da naj bi bila Vorti malo bolj športna guma. Nekateri kritizirajo večjo porabo, napram konkurenci. Zaenkrat kaže da bom naredil še kak km več kot s HP. Včasih se mi zdi da je malo več kotalnega upora, ampak moram narediti več km za kake resne zaključke.

Če povzamem moja opažanja.

HP: +++++ suh oprijem
++ moker oprijem
+++++ poraba
+++++ glasnost
+ udobje

Ultrac Vorti: ++++ suh oprijem
+++++ moker oprijem
++++ poraba
+++++ glasnost
+++ udobje

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe maj 02, 2014 9:37 pm

Hvala za primerjavo TomazK
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe maj 09, 2014 12:55 pm

Kupil sem pnevmatike 205 55 R16 razreda V (do 240kmh). No avtomobil mi leti tam max 215kmh. Ali je kaj narobe, da sem kupil V razred namesto H razreda (do 210kmh)?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe maj 09, 2014 1:01 pm

Nič narobe. narobe je lahko, če kupiš H namesto V in te ustavijo policaji, 500€..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe maj 09, 2014 1:14 pm

A ok. Hvala za info :)

terezijslo
Nov uporabnik

Napisal/-a terezijslo Pe maj 09, 2014 2:48 pm

Jaz pa sem se odločal za Cinturato P1 Pirelli in Vredestein T-Trac 2. Na koncu je bila odločitev za Pirelli, ker je poraba manjša. Kaj pravite? Poraba je na Pirelli manjša, kar je pretehtalo na koncu, ne vem pa glede vzdržljivosti čez na primer 4-5 let in ostalih lastnosti

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr maj 14, 2014 6:54 pm

Dunlop Sport Maxx RT so po 500km še vedno igrive v ovinkih, malenkost odnaša zadek. Tukej mislim za kak cm, ne da me obrača, kar mi, če priznam, celo bolj ustreza kot če bi prijele 100%.
Sicer po eni strani logično, če imaš sprednji pogon, da pri zadnjih gumah ne gre zaščitna plast tako hitro dol kot pri sprednjih.
Ampak Continental PC5 so ble že po 200km 100% utečene. Dunlop pa zgleda res rabijo 1000km.

Sem pa prebral nekaj kar pojasni zgornja opažanja:
1. http://www.bikeradar.com/forums/viewtop ... p=18533409
Lots of tyres need ‘wearing in’ to get rid of the silicon mold lubricant - but Continental claim not to use silicon on their molds, so their tyres don't need to be worn in.

2. http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... p?techid=5
Don't be surprised if your new tires are a little slower to respond (even if you use the exact same tire as before). Their new, full depth brings with it a little more tread squirm until they wear down.

mirko_77
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko_77 Pe maj 16, 2014 7:52 am

TomazK je napisal/-a:
PRODRIVE je napisal/-a:Kdo mogoče o Michelinkah kaj ve

Hvala

Lahko ti povem lastne izkušnje z Primacy HP 235/45/17. Vozil sem jih 4 leta na A4 TDI 115hp. Avto se je peljal odlično vsa ta leta. Le v zadnjem obdobju so občutno otrdele in vožnja je postala zelo neudobna po teh naših kolovozih. To je bil glavni razlog da sem menjal. Profila je bilo še za nekaj km. Na AC avto izjemno stabilen, tudi pri visokih hitrostih in čez hitre dolge ovinke. Za moje pojme tudi zelo tihe in varčne gume. Vozim večinoma relacije, ogromno AC, ne divjam (no res redko :D ), predvidevam. Mestne vožnje skoraj nimam. Povprečne porabe delam okrog 6l/100km. Po mokrem sem imel zadnji dve leti zelo neugoden občutek, tako da sem vozil raje malo bolj previdno. Če sem hotel da avto malo odnese mi je to z lahkoto uspelo. :(

TomazK, sam sem ravno tako uporabljal iste Michelin gume (in iste dimenzije) in moram rečt, da 2 leta (cca 15-20kkm na leto) so bile zelo dobre, tretje leto pa sem tudi sam dobil občutek, da so nekoliko trše :S letos pa primacy hp3 (verjetno nova verzija hp različice) zaenkrat še odličen oprijem in vse. Bomo videli skozi leta :)

Drugače pa guma kar dobra, cena pa tudi kar vredu.

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Sr maj 28, 2014 10:35 pm

Katere gume bi priporočali v dimenziji 215/50R17 za Mazdo 6 ?

Sta spodnja modela dobra ?
Goodyear Efficientgrip Performance
Dunlop Sport Maxx RT

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če maj 29, 2014 5:53 pm

BprimoZ je napisal/-a:Katere gume bi priporočali v dimenziji 215/50R17 za Mazdo 6 ?

Sta spodnja modela dobra ?
Dunlop Sport Maxx RT

Jaz ima dimenzijo 225/50/17, Continental sportcont. 3, pa je meni zelo dobra.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Če maj 29, 2014 8:17 pm

Sem pred enako dilemo, rad bi zamenjal Conti 3 s katero nisem zdovoljen že od samega začetka...
tom2

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če jun 05, 2014 5:23 pm

BprimoZ je napisal/-a:Sta spodnja modela dobra ?
Dunlop Sport Maxx RT

Z mojimi Dunlop Sport Maxx RT še vedno ne vem kaj se dogaja, ampak je že 800km in še kar ne primejo kot bi morale.
Danes sem v mokrem zanalašč pritisnil čez krožno (seveda tako brez robnikov), in res je avto poplesal kot bi bil na snegu. Zaenkrat so nekje na istem kot prejšnje 8 let stare Turanza ER300, v suhem ok, v mokrem morš pa nekje na 90% vozit. No to zadnje itak velja v vsakem primeru, ampak še vedno bi bile lahko boljše.

Če bo tako tudi proti koncu sezone, dam drugo leto nazaj Conti PC5, ki jih še nisem prodal. S temi pa lahko rečem da je šel avto kot po tračnicah, tudi v dežju.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 05, 2014 9:05 pm

ER300 so odlične gume, v mokrem sicer ne najboljše, po suhem solidnem asfaltu jih pa lahko goniš kot nor, trde bočnice, centriranje v nulo...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Če jun 05, 2014 9:22 pm

Včeraj kupil Dunlop sport maxx RT. Bom poročal, kako se bodo obnesle. Zaenkrat je še prezgodaj, karkoli govort.
tom2

Češnja
Nov uporabnik

Napisal/-a Češnja Če jun 12, 2014 10:22 am

Zanima me, ali ve kdo morda za kakšne bolj poceni felne za opel Astro novo?
-----
Lp
Č

urban23
Nov uporabnik

Napisal/-a urban23 Če jun 12, 2014 7:47 pm

Češnja je napisal/-a:Zanima me, ali ve kdo morda za kakšne bolj poceni felne za opel Astro novo?
-----
Lp
Č

kakšne dimenzije rabiš? maš federal (dobra na suhi cesti, malo slabša na mokrem), ali pa hifly,....
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost