DePalmo je napisal/-a:Js pa že gledam za novimi letnimi, pa čeprav delam "samo" 10.000km na leto. Goodyear EfficientGrip Performance, ki so bile odlično ocenjene na testih in jih imam drugo sezono, mi drsijo na suhem asfaltu in to pri hitrostih do 50 km/h, po mokri se pa spet peljem kot po jajcih. Kupil sem pa jih samo zato ker so "ene izmed boljših" in da se bom brezskrbno vozil. Letos vzamem Vredstein, Uniroyal ali Kumho, se še nisem odločil, ADAC test pa pošljem v ...
Reaper85 je napisal/-a:
V dežju sploh ne iščem več meje gum, ker jo že dobro poznam, in ni treba prav veliko da začnejo drset. Danes pa spet nekaj novega, v drugi prestavi pri komaj 105 konjih mi je ene 3x zavrtelo gume, res da je bila mokra podlaga, ampak kaj takega na tako švoh avtu še nisem doživel.
Prav tako mi na suhi podlagi pri okoli 4000 obratih, kjer imam max navor - komaj 150Nm, avto za kratek trenutek prekine pospeševanje. Enako sem doživel že na 8 let starih gumah, nikoli pa na novih.
Kar je prve prestave se pa speljuje kot bi imel pod pokrovom 200 konj, prav težko je dobit oprijem, v dveh skrajnih primerih sem ga šele v drugi prestavi.
V suhem jim še kar zaupam, držijo zadovoljivo, vsekakor pa slabše kot Continental.
Ni mi pa jasno, ker te gume vidim tudi na 330Cd in GTI-jih (pri teh sicer Sport Maxx GT), v bistvu je bil to tudi eden od razlogov da sem jih sploh izbral. Res da so tam 18", ampak nebi smela bit taka razlika napram 16".
Energetik81 je napisal/-a:Smučat ne hodite, da že menjate na letne?
2 dni nazaj sem bil na Rogli, kjer je na vrhnem delu po cestah in parkiriščih še 10cm snega in ledu.
Tudi glede na 14dnevno napoved ostajam na zimskih še vsaj do 10. aprila. Konec marca je možna spet ohladitev, vsaj na prelazih in višjeležečih smučiščih lohk komot zasneži.
INFINITI je napisal/-a:SC5 imam jaz - špica od gume, obraba se mi zdi tudi dobra, glede na to da ne šparam avta. Na tvojem mestu bi vzel to ali pa Michelin Pilot Supersport - za razliko od SC5 ima slabši akvaplaning ampak kjer ni vode ima boljši oprijem -po dizajnu je skoraj semislick. Kot "wildcard" varijanto razmisli še o Bridgestone Adrenalin RE002 glede na tvoje podnebje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov