KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

mustang993
Nov uporabnik

Re: EDIT: Letne pnevmatike za sezono ... 2011!

Napisal/-a mustang993 Pe mar 11, 2011 1:22 pm

X-Hair je napisal/-a:Če drugega ne, ma ecopia ( če je verjetni korporaciji Bridgestone ) še manj kotalnega upora od predhodnice. Že ER300 je za tole res dober nakup. Je pa tudi dejstvo, da ne rabiš na mrtvo se vozit 140, da te dobra guma reši. Je dosti 40km/h, da si prihranjen kompliciranje starejšega možakarja zaradi ene praskice, ubadanje s policisti, ki pišejo neke kazni samo da so srečni in oh in sploh živcev za tista kurčeva pol centimetra. :?

Če bi že ecopio 150, pol rajš še tistih par evrov, pa bi vzel turanzo v 195/60r14, samo je pa problem, da more potem biti hitrostni razred V (tak piše na stebričku v avtu), turanza pa je v tej dimenziji H. Čeprav mi ni jasno zakaj je 185/65 lahko H, 195/60 pa more bit V. Saj ni neke velike razlike, ali pač? Je pa vprašanje, če bi policaji kaj težil, če bi ustavli...

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe mar 11, 2011 7:07 pm

X hair!
Imaš PM ;)

Se opravičujem za off

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So mar 12, 2011 8:25 am

Razlike v vožnji sigurno ni. Oz. sedaj se spomnim enega stavka, ko mi ga je poslal kolega, ko sem pred leti kupil Re720 z hitrostnim razredom H, kar mu ni bilo ravno všeč. Boki naj bi bili slabši in pregreva se hitreje pri visokih hitrostih. Edini problem je samo v temu, da če te majo policaji na piki, se ti bo lahko v to zapičil. Drugih omejitev jaz ne vidim. Smo se vozili tudi z nalito gumo .....km/h, tak da, da ti jo bo sesulo na AC ni skrbi. ;) In jaz verjamem, če te že ustavijo policaji, enostavno poveš. Glejte, jaz sem se pozanimal, da je turanza dobra guma. Nažalost je v V hitrostnem razredu ni, ker se itak ne vozim več kot 140 po AC menim, da to naj nebi vlivalo na mojo in predvsem na varnost ostalih. Sej če malo popihaš kdaj na dušo in omeniš varnost, če ma kolkrkej v glavi, te bo razumel in ne bo zajebval za stvari, ki so čist brez predmetne.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 13, 2011 11:51 am

Včeraj montiral Michelin Premacy HP v dimenziji 205/55/16 DOT 02/11 - cena skupaj z montažo/centriranjem 348 EUR.

Zelo zadovoljen.

Za Turanzo ER 300 bi odštel natančno 8 EUR manj.

Lp

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne mar 13, 2011 4:45 pm

simply je napisal/-a:Včeraj montiral Michelin Premacy HP v dimenziji 205/55/16 DOT 02/11 - cena skupaj z montažo/centriranjem 348 EUR.

Zelo zadovoljen.

Za Turanzo ER 300 bi odštel natančno 8 EUR manj.

Lp

Kako to, da si se odločil ravno za MP HP, ne pa za Turanzo?
Sam imam te Michelinke v isti dimenziji in nisem ravno zadovoljen. V ovinkih mi delujejo nekako plastično, na mokrem pa ti ne znam natančno povedati, saj ne reskiram več toliko... leta delajo svoje ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne mar 13, 2011 7:38 pm

Turanze nisem vzel že zato, ker sem jo imel na prejšnjem avtomobilu in se želel poizkusit drugo gumo.

Danes sem se vozil po dežju in težav nisem zapazil.

Res je guma malenkost trša kot Bridgestone a se s tem ne ukvarjam, namreč če bi želel optimalno oprijemljivost v mokrem ne bi vzel Turanze ampak Potenzo oziroma Uniroyal Rainsport.

Bom pa poročal, kako bo v prihodnje.

Priznam pa tudi, da v mokrem ne divjam.

Lp

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne mar 13, 2011 8:16 pm

Živjo!

Jutri imam namen it po nove letne pnevmatike pa me zanima kaj bi bilo najbolj pametni izbrati iz tega seznama ?

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 13, 2011 8:39 pm

kr prve vzam pa si zmagal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 13, 2011 9:19 pm

speedfreak je napisal/-a:Rainexpert v 185 55 15 so zelo dobre....samo malo prevec jih zvija po suhem ampak ni panike...morm pa pograjat dunlop sport maxx v 215 40 17....drsijo po suhem k da so iz plastike, sicer kj prevec nism pricakoval od dunlopk ze zarad slabih izkusenj od prej, ampak sm sm mislu da bo kj bols...mogoce rabjo mal vec tlaka...bomo probal :mrgreen:

Možno, da je pri gumah problem, ker so prvovgradnja (če se ne motim?) in so delane po željah proizvajalca. Ena možnost je, da so bolj "plastične" zaradi doseganja nižje porabe ipd.

X-Hair je napisal/-a:Razlike v vožnji sigurno ni. Oz. sedaj se spomnim enega stavka, ko mi ga je poslal kolega, ko sem pred leti kupil Re720 z hitrostnim razredom H, kar mu ni bilo ravno všeč. Boki naj bi bili slabši in pregreva se hitreje pri visokih hitrostih. Edini problem je samo v temu, da če te majo policaji na piki, se ti bo lahko v to zapičil. Drugih omejitev jaz ne vidim. Smo se vozili tudi z nalito gumo .....km/h, tak da, da ti jo bo sesulo na AC ni skrbi. ;) In jaz verjamem, če te že ustavijo policaji, enostavno poveš. Glejte, jaz sem se pozanimal, da je turanza dobra guma. Nažalost je v V hitrostnem razredu ni, ker se itak ne vozim več kot 140 po AC menim, da to naj nebi vlivalo na mojo in predvsem na varnost ostalih. Sej če malo popihaš kdaj na dušo in omeniš varnost, če ma kolkrkej v glavi, te bo razumel in ne bo zajebval za stvari, ki so čist brez predmetne.

Zaradi policijskega nadzora prometa bi jaz mirne duše montiral tudi nižji hitrostni razred, bolj me skrbi, kaj bi policija in zavarovalnica rekli v primeru prometne nesreče. V tem primeru se gre za navadnega smrtnika lahko za astronomske zneske.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 13, 2011 9:24 pm

S temi dunlopkami ( prvougradnja so ) je zdaj malo boljše, ko sem se malo poigral s tlaki, pa tudi nekaj kilometrov so naredile, še vedno pa niso na nivojo res vrhunskih gum, plus da so precej glasne ampak to me ne moti. Bo treba potrpat to sezono pa naslednje leto kupit kaj bolj konkretnega :mrgreen:

je pa res, da nekega povečanja porabe v primerjavi z 185 60 15 nisem opazil, avto je malo trši pa glasnejše so kot zimske gume ( že zarad širine )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne mar 13, 2011 10:17 pm

ESX je napisal/-a:Živjo!

Jutri imam namen it po nove letne pnevmatike pa me zanima kaj bi bilo najbolj pametni izbrati iz tega seznama ?

Slika

Conti Sport Contact 3

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Ne mar 13, 2011 10:38 pm

ESX je napisal/-a:Živjo!

Slika

Jaz sem ravno včeraj naroču potenzo, to za 85€.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po mar 14, 2011 12:03 pm

Potenzo ampak večji hitrostni razred itd pa XL ;)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Po mar 14, 2011 2:30 pm

pozdravljeni !

ker sem imel lani gumo eagle f1 in sem jo v 20000km zradiral do konca bi letos rad kvalitetnejšo gumo oz gumo katera bo zdržala malo več.
gume so dimenzije 225/40/18. cena niti ni tako zelo pomembna pomemben je dober oprijem v dežju ter po suhem in pa normalna oz čim manjša obraba...

lp,

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po mar 14, 2011 2:40 pm

jaz sem imel isto dimenzijo gume Pirelli P Zero Nero, zdržale pa so mi tri sezone, seveda samo poleti :D, narejenih ca. 45kkm.
V teh dneh pa pričakujem Dunlop SP Sport Maxx TT, ki upam da se tud saj tako obnesejo :)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Po mar 14, 2011 4:22 pm

simply je napisal/-a:Turanze nisem vzel že zato, ker sem jo imel na prejšnjem avtomobilu in se želel poizkusit drugo gumo.

Danes sem se vozil po dežju in težav nisem zapazil.

Res je guma malenkost trša kot Bridgestone a se s tem ne ukvarjam, namreč če bi želel optimalno oprijemljivost v mokrem ne bi vzel Turanze ampak Potenzo oziroma Uniroyal Rainsport.

Bom pa poročal, kako bo v prihodnje.

Priznam pa tudi, da v mokrem ne divjam.

Lp

Na splošno sem mislil, da delujejo malo bolj plastično, na suhi cesti lepo spodrsavajo napram turanzi(vozil prej). Kakorkoli, če nisi divjak so kar dobre.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Po mar 14, 2011 8:02 pm

Danes preizkusil Michelin Premacy HP tudi na mokrem - brez težave po soški dolini v mokrem.

Na določenih ovinkih tudi malce pretiraval in je guma lepo držala cestišče.

Res pa, da je relativno nova - 2 meseca in se trdota še ne pozna - bom poročal tudi kasneje.

Zaenkrat priporočam.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 14, 2011 8:07 pm

pinny je napisal/-a:jaz sem imel isto dimenzijo gume Pirelli P Zero Nero, zdržale pa so mi tri sezone, seveda samo poleti :D, narejenih ca. 45kkm.
V teh dneh pa pričakujem Dunlop SP Sport Maxx TT, ki upam da se tud saj tako obnesejo :)

js mam navadne sport maxxx in sem razočaran, samo so baje tt dosti boljše...poročaj...

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To mar 15, 2011 2:59 pm

speedfreak je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:jaz sem imel isto dimenzijo gume Pirelli P Zero Nero, zdržale pa so mi tri sezone, seveda samo poleti :D, narejenih ca. 45kkm.

js mam navadne sport maxxx in sem razočaran, samo so baje tt dosti boljše...poročaj...

No tudi jaz bom na svojega nataknil Dunlopke TT, po testih naj bi ble OK, kako bo v realnosti bom pa seveda tudi poročal ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To mar 15, 2011 4:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zaradi policijskega nadzora prometa bi jaz mirne duše montiral tudi nižji hitrostni razred, bolj me skrbi, kaj bi policija in zavarovalnica rekli v primeru prometne nesreče. V tem primeru se gre za navadnega smrtnika lahko za astronomske zneske.

Evo, na to sem pa pozabil. Jah nič, treba bo dat tako kot piše na avtu, da človek nima problema s stvarmi, ki nimajo pri ničemer nobene veze. Tako pač je v naši državi in eni to še podpirajo.
SlikaSlika
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov