DePalmo je napisal/-a:Malo kolebam o novih letnih gumah (ja, vem da je skoraj konec sezone, ampak počasi bo tudi konec profila) in bi rabil drugo mnenje.
Torej, avto je Kia Ceed 1.6 CRDi in ima 1.4 tone suhe teže. Trenutno imam gor Uniroyal RainSport 5 205/55R16 91H. Dilema je ker večkrat ko gledam sprednje gume, se mi zdijo premalo napolnjene (podlaga je ravna) a ko jih preverim imajo dovolj pritiska (2.5). Sem tudi dvignil na 2.6, a bistvene razlike ni, max. je 2.7 katerega pa nebi rad dosegel oz. presegel.
S samimi gumami sem bil do nedavnega zelo zadovoljen, zadnji mesec pa spodrsavajo na mokri cesti čeprav imajo še nekaj profila. DOT ne vem na pamet, so pa bile kupljene nove aprila 2020.
In sedaj dilema. Kolebam med:
1. Rad bi gume katere bodo imele dober (ok, vrhunski) oprijem na mokri cesti, zelo dober na suhi, bi zdržale par sezon (3+) in da cena ni ravno 100e na komad. Nekaj sem jih v preteklosti že probal a ponavadi bil razočaran, zato sem kar zvest Uniroyalu. Probal sem že Continental, Vredesten, Goodyear, Yokohama in Hankook (zadnje dve so prišle z avti), tako da nisem ravno navdušen nad to opcijo. Če ima kdo izkušnje s kakšno res dobro gumo, bi bil vesel predloga. Michelin odpadeJe že večkrat bilo napisano zakaj.
2. Tuhtam o Uniroyal RainSport 5 94Y XL. Torej večji index nosilnosti, večja max. hitrost in nato še XL bočnice. Sklepam da bo avto bolje stal na gumah, sprednje ne bodo izgledale kot da so premalo napolnjene in tudi sprednjih bočnic mi ne bo pobralo. Teh trenutno skoraj ni več. In kolikor berem, naj bi take gume tudi zdržale dlje.
Osebno se najbolje nagibam k drugi opciji, ampak nimam izkušenj s takimi gumami na avtu. Bi po vašem mnenju bila razlika opazna ali bom samo vrgel denar stran?
nejc1 je napisal/-a:Michelin Pilot Sport sigurno ne bo trda 3. sezono. Je pa res da si na 90+€ po gumi.
ban je napisal/-a:Na amzs strani maš test pnevmatik dimenzije 205/55-16. In je bila nexen ocenjena kot zelo priporočljiva.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov