Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To sep 04, 2007 12:17 pm

Moja mama je tud kupla predlani nov avto, pa pač nove gume ltne so gor, pa bi rada pozimi tud vozla z njimi, ker majo kao dost profila, pa da ma 1km do službe samo. Lani nisem nič ukrepal, letos pa bom, pa če se na glavo postavi, bo dala zimske gume gor. Itak je dobil aletne na alufelnah, plehnate felne pa čist nove doma ležijo v škatli zapakirane.
POzimi zimske gor pa pika. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 04, 2007 12:42 pm

nebivedu je napisal/-a:
Ja za golfe in ostala mala sranja, ti pa povem, da na dolenjskem (od tam od koder sem doma), nima nobeden drugačnih kot nalitih gum na avtu. Ker so še savine zimske gume predrage za njih. Gume kupujejo v obiju ali baumaxu. Imajo pa klimo v traktorju in traktorje s po 350KM, ker so tok na gumah prišparal.

Jst sem doma iz dolenske in vozm golfa in nimam nalitih gum in jih tud nikol ne bom mel.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 04, 2007 1:11 pm

ban je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
Ja za golfe in ostala mala sranja, ti pa povem, da na dolenjskem (od tam od koder sem doma), nima nobeden drugačnih kot nalitih gum na avtu. Ker so še savine zimske gume predrage za njih. Gume kupujejo v obiju ali baumaxu. Imajo pa klimo v traktorju in traktorje s po 350KM, ker so tok na gumah prišparal.

Jst sem doma iz dolenske in vozm golfa in nimam nalitih gum in jih tud nikol ne bom mel.

ampak nisi od tam od koder sem jaz - krajina!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To sep 04, 2007 10:21 pm

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:Potem pa golfi in ostala manjša sranja z ESP-jem. Velja isto..

Še en primer šparanja pri kmetih;
Tipček z audijem je prišel do mene, če mu lahko dam prednje diske iz avta dol, da jih nese podrejat. Diski so bili tenki okol 3mm (samo za stran vržt). Tega mu nisem hotel narest, ker sem vedel, kok je ura. Tip jih je potem sam snel doma in dal podrejat. Diski po drejanju so bili debeli okoli 2mm. Naslednji dan so do mene pripeljali avto z avtovleko. Disk je dobesedno razpadel med vožnjo, kolo je skoraj odtrgalo stran od avta in disk je prebil zaščitni pleh in plastiko na motorju, presekal glavni jermen in ostali kosi so naredili še par lukenj v plehu.
In tipček je potem jokal, da itak ima ABS, ki bi moral potem manj bremzati na slabe diske in da se kej takega na audiju pač nebi smelo narest in podobno.

Gume pa je imel nalite iz baumaxa - zimske.

Tok o šparanju na kmetih. Verjemi da bodo potem imeli še bolj zlizane gume, kot jih imajo, ko bo enkrat v vsakem avtu ESP, ker se bodo zgovarjali nanj.

No vidiš. Vsi dolenjci imajo nalite gume, praviš. Pa majo vsi dolenjci esp? Ne, nimajo. Potem bo pa v prihodnosti stanje isto kot zdaj, le da bojo imeli njihovi avti še esp. Razlika bo torej edino ta, da bo takrat za tako stanje kriv ESP, ki ga zdaj ne moreš okrivit, ker ga nimajo. Zdej so krive njihove glave, potem bo pa kar avtomatično ESP, čeprav ne bo stanja poslabšal, ampak bo kvečjemu njihovo vožnjo z ŽE PREJ slabimi gumami naredil bolj varno. Ne moreš pa nečemu vsiljevat krivde, za nekaj kar je bilo že prej.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Če sep 27, 2007 6:08 pm

ULTRA GRIP 7+
195/65 R15 91T M0, M+S

Da ne odpiram nove teme me zanima kaj pomeni oznaka M0?????

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Če sep 27, 2007 6:42 pm

anybody??

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Če sep 27, 2007 7:14 pm

nekej cist nepomembnega zate! Verjem!

To si nasel to samo na papirju oznako MO ce se ne motim a ne?

Naj te ne nervira!
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če sep 27, 2007 7:23 pm

torej... kaj pomeni to

M0 = za Mercedes modele VR = > 210 km/h
M0 Extended = runflat tire za Mercedes modele W=270 km/h
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Če sep 27, 2007 9:04 pm

To je to ja! To je popolnoma enaka guma, jo lahko das na kater koli avto! V tovarni so posebej delane oz. posebno pregledane za prvo vgradnjo in so 100% A kvaliteta! Te gume so namenjene posebej za tovarne in imajo svojo kodo (v primeru GY SAP kodo)
Ce bos narocil tako gumo z oznako MO je ne bos dobil ampak bos dobil popolnoma identicno samo brez rdece pike! Lahko pa da bos dobil prav tako, ampak malo verjetno! Ker ce zmanjka na zalogi "navadnih" se spremeni sifra in tega MO ni vec pod tisto kodo ki se potem prodaja pri vulkanizerjih in trgovinah! Ker tovarne delajo enake gume za razlicne avtomobilske proizvajalce in za redno prodajo pod razlicnimi kodami!
Kot sem napisal je najvecja razlika med prvo vgradnjo in navadno gumo samo ta da gre prva vsaka skozi rentgen!

Vem da se delajo npr. GoodYear Vector 205/55r16 91h (navadne)
TO TOyota
VW VolksWagen
OP OPel
in vse imajo recimo drugacno kodo! Lahko se OE pnevmatike uporabijo za nadomestno vgradnjo obratno pa ne!

Tko da kot sem napisal popolnoma nerelevantno za potrosnike, kvecjemu na boljsem si lahko :D
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So nov 17, 2007 1:43 pm

Pavel_P je napisal/-a:Zdej so krive njihove glave, potem bo pa kar avtomatično ESP, čeprav ne bo stanja poslabšal, ampak bo kvečjemu njihovo vožnjo z ŽE PREJ slabimi gumami naredil bolj varno. Ne moreš pa nečemu vsiljevat krivde, za nekaj kar je bilo že prej.

Jaz nisem dobila obcutka, da bi Nebivedu kritiziral napredek, ampak neumnost ljudi, ki se zgovarjajo na vse mozno, samo, da jim ni treba uporabit svojih mozganov. ;)
@w~ b#0n~
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost