KATERO ZNAMKO LETNIH PNEVMATIK SI LASTITE OZ. BI PRIPOROČILI ZA SEZONO 2012?

1.) BFGoodrich
2
1%
2.) Blackstone
1
0%
3.) Bridgestone
42
16%
4.) Continental
47
18%
5.) Dunlop
22
8%
6.) Duro
0
Brez glasov
7.) DWT
0
Brez glasov
8.) Falken
7
3%
9.) Firestone
0
Brez glasov
10.) Federal
4
2%
11.) Fulda
10
4%
12.) Goodyear
27
10%
13.) Kumho
10
4%
14.) Michelin
29
11%
15.) Nokian
9
3%
16.) Pirelli
18
7%
17.) Sava
4
2%
18.) Semperit
0
Brez glasov
19.) Vredestein
5
2%
20.) Kleber
0
Brez glasov
21.) Yokohama
10
4%
22.) Tigar
4
2%
23.) Sebring
0
Brez glasov
24.) Uniroyal
11
4%

Skupaj glasov : 262

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: EDIT: Letne pnevmatike za sezono ... 2011!

Napisal/-a EX-B Ne maj 22, 2011 9:49 pm

Turanzo.. Kar ne morem je prehvalit :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne maj 22, 2011 10:06 pm

Turanza (ali pa P7 Cinturato).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po maj 23, 2011 4:04 pm

hvala za pomoč, ta teden skočim po turanza :)

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo To maj 24, 2011 4:04 pm

2011 Finnish ECO Touring Tyre Test
Finnish magazine Engineering World have tested 15 of the latest tyres in 205/55 r16. :

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Če maj 26, 2011 5:16 pm

na tej strani so podatki hudo pomešani (opisi)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 26, 2011 5:35 pm

Veron je napisal/-a:na tej strani so podatki hudo pomešani (opisi)

Lepa zmeda ja...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 19, 2011 5:59 pm

mi ve kdo povedat kake so te gume?

Goodyear F1 ASYMMETRIC 2 , je 2-ka kaj boljsa od navadne?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4912713
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 19, 2011 7:01 pm

1. korak: v googla vpiši good year in si na njihovi uradni sttrani preberi - vse lepo piše, imaš tudi v slovenščini (italjanščini, nemščini,...), če angleščine ne obvladaš.
2. korak: razišči teh nekaj revij, ki ponavadi objavljao teste (motorevija, adac, autobild,..), in precej več bo jasnega, sploh pa boš dobil bolj objektivno oceno.

Aja, lažje je vprašat na forumu :), kot pa vse to pregeldat pa potem vprašat če kakšna malenkost še vedno ni jasna...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 19, 2011 7:36 pm

_furby_ je napisal/-a:mi ve kdo povedat kake so te gume?

Goodyear F1 ASYMMETRIC 2 , je 2-ka kaj boljsa od navadne?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4912713

Boljša bi naj bila od navadne, je vsekakor zelo dobra guma.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 19, 2011 8:21 pm

lizard je napisal/-a:1. korak: v googla vpiši good year in si na njihovi uradni sttrani preberi - vse lepo piše, imaš tudi v slovenščini (italjanščini, nemščini,...), če angleščine ne obvladaš.
2. korak: razišči teh nekaj revij, ki ponavadi objavljao teste (motorevija, adac, autobild,..), in precej več bo jasnega, sploh pa boš dobil bolj objektivno oceno.

Aja, lažje je vprašat na forumu :), kot pa vse to pregeldat pa potem vprašat če kakšna malenkost še vedno ni jasna...

aja...pardon no oops

nisem vedel, da se na tem forumu ne sme vprasat par stvari o gumah, mnenjih ter izkusnjah drugih uporabnikov :roll:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 19, 2011 8:26 pm

_furby_ je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:1. korak: v googla vpiši good year in si na njihovi uradni sttrani preberi - vse lepo piše, imaš tudi v slovenščini (italjanščini, nemščini,...), če angleščine ne obvladaš.

aja...pardon no oops

nisem vedel, da se na tem forumu ne sme vprasat par stvari o gumah, mnenjih ter izkusnjah drugih uporabnikov :roll:

Ne splača se furbster =P ,
:mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 19, 2011 8:50 pm

_furby_ je napisal/-a:nisem vedel, da se na tem forumu ne sme vprasat par stvari o gumah, mnenjih ter izkusnjah drugih uporabnikov :roll:

No no no, žrtve se ti pa ni treba delat, kot tudi ni potrebe po izkrivljanju sporočila mojega odgovora. In to samo zato, ker se ti ni dalo porabit 2 minutku časa, in pogooglat trenutno najboljšjo goodyearovo gumo, katera je zelo lepo opisana na njihovi strani. Z drugimi besedami - raje kot da se sam najprej informiraš in pozanimaš o gumi ter šele potem prosiš za mnenje o gumi v praksi, si takoj prešel na vprašanje kaj je to za ene gume oz. če je boljša od navadne Asymmetric 1 (mnenja o gumi v praksi sploh nisi prosil, mimogrede), s tem samo prelagaš delo na druge - samoiniciativa je namreč med drugim tudi znak spoštvanja znanja drugih ;), dostirkat pa tudi motivicija, da ti nekdo še bolj pomaga, saj z njo izraziš zanimanje. Upam, da nisem preveč dosaden, saj gre samo za dobronameren nasvet - če ga sprejmeš ali ne pa je na tebi.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 19, 2011 9:11 pm

ni panike, nasvet sprejet :)

ampak jaz se vedno raje slisim od kake osebe, ki dejansko uporavlja to gumo in mi ve povedat kako se odnese.
sej na testih se vidi razlika v primerjavi z ostalimi, ampak GY asymertic 1 ali 2 si se nisem lastil, zato bi rad zvedel kaj vec se od ostalih.
spet ni neka poceni stvar 500+ eurou (ce se odlocim za 18 col je pa 700+), da bi kr sou pa kupu ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 19, 2011 10:05 pm

Gume je v bistvu nova, tako, da bo verjetno bolj malo informacij iz prve roke. Načeloma so ljudje že z 1-ko bili zelo zadovoljni, nekateri trdijo, da se z njo pelje še lepše kot z Pirelli P Zero Nero. Tako, da če je dvojka še korak naprej, je vsekakor to ena najboljših gum na trgu, predvsem kot si verjetno prebral se zelo hvali njeno zavorno pot na mokrem in suhem (tista finta da se poveča naležna/stična površina gume s cesto pri zaviraju, kar precej skrajša zavorno pot). To, da se take gume svojim lastnostim primerno obrabljajo pa verjetno ni treba posebej povdarjat. Sigurno pa ne z 1-ko in ne z 2-jko ne boš zgrešil, kot tudi ne z Dunlop Sport Maxx TT, P Zero Nero ali pa Rosso (naravnana ob športnosti še k udobju), P Zero (zelo športna guma, a tudi prekleto dobra),... Tudi Bridgestone je letos predstavil zamenjavo za RA50A, samo na enem testu, ki sem ga prebral je baje sijajna na suhem, a nekoliko slabša na mokrem.

Tudi sam se odločam za naslednje leto med Asymmetric 2 in P Zero Rosso, v primeru, da P Zero Nero več ne bo uporabna.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne jun 19, 2011 10:13 pm

ee hvala hvala ;)

to sem prebral, da ima nek nov trik v rokavu glede zavorne poti.
tko da ce mi kolega ne zrihta conti. sportcontact 3 za nek mali denar, pol se kar na asymertic 2 obrnem :D
turbo inside

Enzo83
Nov uporabnik

Napisal/-a Enzo83 Po jun 20, 2011 6:40 am

_furby_ je napisal/-a:ee hvala hvala ;)

to sem prebral, da ima nek nov trik v rokavu glede zavorne poti.
tko da ce mi kolega ne zrihta conti. sportcontact 3 za nek mali denar, pol se kar na asymertic 2 obrnem :D

Sam sem pred popolno enako dilemo. Guma je nova, zato še ni veliko kritik oz. mnenj. Nekaj se jih da dobit tukaj http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goody ... tric-2.htm
Sam sem s SC3 zadovoljen, vendar bi se pri zaviranju zagotovo še dalo kaj postoriti pri gumi sami, zato upam, da je Goodyear naredil s to gumo še korak naprej.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jun 20, 2011 9:04 am

_furby_ je napisal/-a:ni panike, nasvet sprejet :)

ampak jaz se vedno raje slisim od kake osebe, ki dejansko uporavlja to gumo in mi ve povedat kako se odnese.
sej na testih se vidi razlika v primerjavi z ostalimi, ampak GY asymertic 1 ali 2 si se nisem lastil, zato bi rad zvedel kaj vec se od ostalih.
spet ni neka poceni stvar 500+ eurou (ce se odlocim za 18 col je pa 700+), da bi kr sou pa kupu ;)

Ampak je vseeno boljše sam pogooglat kokr lahko o tem kar te zanima, preden podaš vprašanje. Saj je mnenje drugij vedno fajn in dobrodošlo, ampak sem do zdaj večinoma še vedno dobil vse odgovore na googlu...sploh ko te vrže na kakšen tuji forum kjer je že bila podobna debata
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 20, 2011 7:51 pm

Sam imam P Zero Rosso in sem z gumo zelo zadovoljen. Nikoli nisem bil pristaš P. gum ampak lahko definitvno rečem da so boljše od CSC3.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jun 20, 2011 8:04 pm

Pirelli dela top letne gume, praktično katerikoli test športnejših gum je Pirelli bil vsaj drugi, če že ne prvi (Pirelli P Zero Nero 2., Pirelli Cinturato P7 1., Pirelli P Zero - na vseh testih, ki sem jih zasledil prvi!), zimske pa so ponavadi nekje na sredi lestvice. Na vrhu so pa poleti vedno tudi Bridgestone, Goodyear, Dunlop,... Tako, da to da je Pirelli boljši od CSC 3 je nekaj povsem normalenga ;).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jun 20, 2011 8:06 pm

Če si zadovoljen z P Zero Rosso bi bil še bolj zadovoljen z P Zero
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov