Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Gume za Swifta GTi?

Napisal/-a Kiri To jun 22, 2004 3:28 pm

Torej a mi lahko kdo prosim svetuje katere gume naj nabavim za mojga GTija?...predvsem me zanima mnenje tistih z lastnimi izkušnjami (pa prednosti pa slabosti pa kakšen avto vozite bi blo zelo prijazno in dobrodošlo, če bi še dodal :wink: )

No zdej mam Nokian NRH gor pa sm zdej k so se čist znucale prou zadovoln z njimi(po suhem seveda) edin problem je bil ta da so se prehitro obrabile...(vrjetno je glaven krivec za to moj način vožnje)...Aja pa predvsem mi je važno, da se dobr obnesejo na suhi cesti (po mokri je z mojem swiftom itak nemogoče normalno pelat :evil: )

Za enkrat sem najbol nekak navdušen nad Dunlopkami...no mojstri...bi bil to dober nakup al ne?

Že vnaprej hvala za odgovore in LP
Kiri

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a AnDr3jC3K To jun 22, 2004 7:29 pm

Dunlop, Michelin, Bridgestone...
Odvisno od velikosti in globine mošnjička :wink:

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K To jun 22, 2004 9:00 pm

Mogoče bo na Swifta dal kake 22'ke :lol:

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri To jun 22, 2004 9:31 pm

AnDr3jC3K je napisal/-a:Mogoče bo na Swifta dal kake 22'ke :lol:

:D
Ne ne nč kej tko extremnega...čist navadne dimenzije bojo...torej...185/60/14

LP Kiri

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To jun 22, 2004 9:48 pm

najboljše razmerje med ceno in kvaliteto imajo pomoje Bridgestone potenza.
Zadnje cajte pa ful hvalijo (prjatu, ki je vulkanizer) tele Uniroyal, ki je rain tyre.
:wink: :wink: :wink:
Odvisn kaj češ met in za koliko dnarja!!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jun 23, 2004 5:25 am

StreetGlow je napisal/-a:najboljše razmerje med ceno in kvaliteto imajo pomoje Bridgestone potenza.

Samo v nabavo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 7:39 am

Kokr jz vem ma Bridgestone Potenza kr dost oznak, Recimo RE 040, RE 070...tko da se najprej ornk pozanimaj kere boš kupu za svoj avto, oziroma kere sploh so za tvoj avtom ker verjetno niso vse tko hude...(Ne dolg nazaj sm bral test, kjer je WRX STi z RE 070 dosegla 8 sekund boljši cajt na Nurburgringu kot z RE 040...to sam tko, primer k se ga spomnem...upam da ne bojo zdej začel z moralnimi nauki...da cesta ni dirkališče in merjenje časov)

Sej je bla u zadnm cajti že parkrat debata...jz ti lhk priporočam tud Dunlop SP 9000, ker so se vsaj na A4 res dobr obnesle...je pa vprašanje, če sploh obstajajo te "športni" modeli gum(SP 9000, SportContact...RE 070, F1...) v tvoji dimenziji.
Pa Goodyear F1, je tud zlo dobra in ne cvili za razliko od Dunlop...Drugač pa vse te tri gume so itak bomba, tko da ne morš zgrešit...aja pa Pirelli...Izbire je velik skratka...če maš dnar...

Vse je stvar modela gum...Stratus_ je mel u mislih če se ne motm Continental EcoContact gume, to so kao varčne gume...jih manj pobira, tišje so in avto naj bi kak deci manj pil...je pa res da so se na Unotu dobr obnesle, tud kar se lege tiče...Tvoja truga, ma glih 2x tok konjev, tko da zna bit vprašanje...
Če si pa manj mahnjen na obrabo, pol pa mal več dnarja, pa kup kak bolj športn model gume...

Matr sm zabluzu :lol:

LP, Trbovle :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jun 23, 2004 11:55 am

jst mam pa na svojem swiftu pocen viking gume (17k) pa se avtock cist vredi pele.(pa ga ne sparam :lol: ) tud za po mokri cesti ni slab.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 23, 2004 9:50 pm

Cau!
Ste sigurni da vasa mnenja so kaj vredna? Ker razlike med gumami niso tako velike da bi normalen clovek jih lahko opisal. Lahko da se motim samo jaz nebi vedu kaj dosti povedat za moje gume. Znamke ki delajio gume imajo testerje, ki jih testirajo. Tej testerji pa so zelo obcutljivi(oni se spoznajo!). Drugace v motoreviji imajo lepe teste gum.
Lp :?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Napisal/-a AnDr3jC3K Sr jun 23, 2004 10:12 pm

Blinder je napisal/-a:Cau!
Ste sigurni da vasa mnenja so kaj vredna? Ker razlike med gumami niso tako velike da bi normalen clovek jih lahko opisal. Lahko da se motim samo jaz nebi vedu kaj dosti povedat za moje gume. Znamke ki delajio gume imajo testerje, ki jih testirajo. Tej testerji pa so zelo obcutljivi(oni se spoznajo!). Drugace v motoreviji imajo lepe teste gum.

In kaj je nauk tvojega posta? :?: :shock:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 10:24 pm

Blinder je napisal/-a:Cau!

Jz sm lepo povedu, da se prehod s slabših gum na boljše čuti...sevede je to od voznika do voznika odvisn...moja mama ne bi čutla tud če bi ji plastične gor dal...če pa dost cajta na meji, hitr voziš, si pa tud občutk izostriš :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 24, 2004 5:47 am

Mdona slide, lepe razlage :wink:

Res je kar nekaj vrst Potenz. Letos vzel 720 in sem zadovoljen v meri 205/55/16. Dobil na probo 040 v meri 225/45/17 in lahko recem noro. V suhi cesti in vsekakor pravljica na mokri cesti. Vendar ta ne pride v postev zate. Ce sem prav razumel jo zal delajo samo v meri 16+, kar je za moje pojme tudi zgovoren podatek o kvaliteti gume. Sedaj je novi model 050 in po pripovedih ni slabo :) . Kar sem pa imel izkusenj je pa top S-03. V dezju je ze prav brezveze :D . Lepi so jesenski dezevni dnevi :mrgreen:

Seveda so to izkusnje na precej tezjem avtomobilu kot je tvoj. Ce dobis miro bi rekel Re 720. 195/50/15 ni veliko denarja, bil bi pa verjetno zadovoljen. Vsaj jaz ne poznam osebe da ne bi bila. Je pa mogoce ena pomankljivost, ki se je nekateri vstrasijo. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Če jun 24, 2004 10:27 am

Jah sej jst bi tut mel 195/50/15 gume gor sam kaj k 15" platišča niso glih v planu še za enkrat...
Hvala vsem za nasvete pa predloge jst sem se pa nekak odloču za tele tri(ktera od teh treh bo ta prava bo pa vrjetno cena povedala al pa bo kjer od vs pomagu če ma kej konkretnih izkušenj):
- yokohama AVS ES 100
- bridgestone Potenza RE 950
- dunlop SP SPORT 01

No tole sem na netu mal gledu kaj ljudje po svetu pravjo o teh gumah pa so nad yokohamo ful navdušen in nad potenzo...bomo vidl za kako ceno lahko ktere dobim(denarja glih nimam polne žepe :wink: )

LP Kiri

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 24, 2004 2:42 pm

Verjamem da ga nimas, se ga nobeden ne serje, zal. Ampak sam sem ze imel polete. Ko pride krizna situacija se ti lahko pred ocmi narise tistih 15-20k Sit ki bi jih lahko vec dal, pa bi bil avtomobil cel.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 24, 2004 3:00 pm

X-Hair je napisal/-a: Mdona slide, lepe razlage :wink:

Ka resno mislš to? Če resno, pol hvala za kompliment, če pa ne, pa ne se ti zaje*avat z mano...jasno!!! :evil: :P :EE :EE joke

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 24, 2004 5:56 pm

Slide je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a: Mdona slide, lepe razlage :wink:

Ka resno mislš to? Če resno, pol hvala za kompliment, če pa ne, pa ne se ti zaje*avat z mano...jasno!!! :evil: :P :EE :EE joke

Jasno Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Če jun 24, 2004 9:45 pm

X-Hair je napisal/-a:Verjamem da ga nimas, se ga nobeden ne serje, zal. Ampak sam sem ze imel polete. Ko pride krizna situacija se ti lahko pred ocmi narise tistih 15-20k Sit ki bi jih lahko vec dal, pa bi bil avtomobil cel.

Ja se čist strinjam s tabo...itak nimam namena denarja pr gumah šparat...sam če bi hotu met 15" pol bi mogu še felge nove nabavt...tuuuuk denarja sploh nimam edin če si grem na banko "sposodit" :wink:

LP Kiri

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jun 24, 2004 9:54 pm

Cau!

<Slide> : Ti verjamem :wink: . Nekaj bo verjetno povedal tudi podatek, da sem 1x v lifu zamenjal gume. Razlika med starimi(50k km) in novimi pa se cuti v praksi tudi ce ne noris.
Glede primerjave stare-nove: v enem ovinku se lepo (in varno!) stestira kolko drzijo. S starimi sem sel max 80 kmh, ce je blo vec mi je prednji del nosilo in ni vec pomagalo zaviti se vec z volanom. Z novimi pa lahko hitim avto v ovinek pri 85kmh, pa gas v III. do konca, pa grem komot skozi ovinek. Bi sel se hitreje, a kaj ko mam svoh avto :cry:
Ta stare pa so prav lepo cvilile :twisted: !

Lp, Blinder
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 24, 2004 10:05 pm

hehe...sej vem da mi verjameš...moja modrost ne pozna meja... :EE joke..
Vrni se na Letne pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov